Otobüslerde Muavin, İkram Ve Numaralı Bilet Kalkıyor
-
Mylitta bunu yazdıDelegado_Zero bunu yazdı
Başından belliydi. Burası Türkiye, farklı dinamikleri var.
bende bunu yazmak için geldim , eski çalıştığım şirket (turkcell) yine excell üzerinden şirket yöneten bir firma sonuc ne oldu*
bodrumun tekel 5 tane tim mağzası başka bir firmaya satılmak zorunda kaldı
para basan yerleri batık hale getirdiler.
mkyb yukarıda yazdıklarında çok haklı.
Türkiye avrupa gibi değil mantığımız ile değil duygusal olarak hareket eden insanlarız
-
Ne oldu kamil koç a almankarın şirketi hala 90 larda okul yıllarımda alternatifsizim di.alman değil amerikan sistemidir temel de.
-
Daha dün kullandım kısa express hatlarında hala muavin yok terminalde otobüse bindikten sonra görevli su dağıttı o kadar :)
-
Delegado_Zero bunu yazdı
Demek ki neymiş @bykamu excellde gözükmeyen şeylerde varmış.
-
DrKill bunu yazdıDelegado_Zero bunu yazdı
Demek ki neymiş @bykamu excellde gözükmeyen şeylerde varmış.
Hocam ben zaten bunun farkındaydım ki? Yazarken de belirttim, veriler göze alınarak bir işe girilir veya model değiştirilmeye çalışılır.
Adamlar denediler, tutmayınca değiştirdiler bu da onlar için bir veri oldu ve ileride kullanacaklar :) Ama öyle bi yazmışsın ki sadece data kullanarak işe girilir tarzında bi yorum yapmış gibi olmuş.
-
Excel diye küçümsediğiniz şey veri analitiği. Karar verirken kullanmayan çarpılır :) örnekler vereyim:
1- Sabiha Gökçen - Bursa arasında çalışan bbbus'larda ikram ve muavin yok gerek de yok adamlar zaten rakipsiz bu hizmetler olmasa da bilet satabiliyorlar. Karlılıkları çok iyi. Havaalanına gitmeyecek İstanbul yolcuları bile 1 saat ,15 dakikada vardığından o otobüsü kullanıyor.
2- Harem - Değirmendere arası çalışan efetur otobüsleri muavin ve ikram var. o güzergahta çalışan başka otobüs firması yok alternatifleri yok ama boşuna muavin ve ikram zararına giriyorlar. Zararı kısmak için5. Kalite ikram dağıtmaya başlamışlar.
3- Pamukkale müşterilerinin konum servis kullanma analizini yapmadan Dudullu otogarını kaldırdı kurtköye aldı sonuç Anadolu yakasındaki müşterilerinin çoğunu kaybetti ve iflasa kadar sürüklendi.
turkz tarafından 10/Mar/20 15:46 tarihinde düzenlenmiştir -
E ne edecen başımızdakiler öküz..! Bu milletin farklı dinamiklerinden habersizler.. Sarayda yaşamaya başladıklarından sonra hepten unuttular.. Nasıl iştir anlamak imkansız ya orası da ayrı..! Asıl olay bence bu halktan intikam alıyor, maraza bağlamış yani..! 2015 te oyları düşmeye başladığından beridir maraza bağlamış..!
-
Ben en başından demiştim müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz diye. Türk milletinin yıllardır oturmuş bir mantık ve işleyişi var. Bu düzen değişmez, değiştirilemez.
Bir kaç saatlik mesafede ikram ve muavin kaldırılmasına değinenler olmuş onu bende normal karşılıyorum. Zira otobüs kalkıyor sonra durunca herkes iniyor. Tek bir durakta durmuyor.
-
karikatürde de yazıyor "meyvelisinden verde vücudumuza vitamin girsin" diyen millet bu aq. tutmaz tabi