Otobüste Yer Vermeme Taktikler
-
Yaklaşık 2 ay önce konyaya gititm. otogardan merkeze geçmek için o kötü tranvaylar var onalra bindik:)neyse okul saati liseliler içersni doldurmuş. ayakta genelikle yaşlılar. birbirlerine yer veriyolar:) bi dayıyla eşi ayaka bekliyo o arada oturan gençlerle tartışıyolar. gençlerin kılı bile kıpardamadı. görünc çok şaşırmıştım way a.q gençliğe bak dedim. Trbzonda olsa aynısı direk linç girişimi.Saygı meselesi bence.
-
Beyzin pahlanmasa otobüs sorunu olmayacak :) (Sahsen)
-
yaşlı bastonlu, hamile, çocuklu, ayakta duramayacak durumda yer vermemek insanlığa yakışmaz zaten. ama
bazıları varki cin gibi ama otobüse biner binmez üstüne doğru geliyo gözünün içine bakıyo ki kalk diye :S yani şöyle bi bakıyorum ayakta durabilecek bedene sahipse vermiyorum, duramayacak sa veriyorum.
-
bizde yaşlanıcaz.
-
ben yer bulabilmek için taa yukarı duraga cıkıcam sorada biri keyfi yetip ileri duraktan bincek bende kalkıp yer vericem hassie lan :D
-
grey-cells bunu yazdı:
-----------------------------Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------
bazı bayanlarda yaşlı olmadığı halde yer talep ediyo.nerde kaldı eşitlik? hani kadın erkek eşitti? işine gelince eşitiz işine gelince kadın narindir kırılır.oh ne hala memleket.bende inadına vermiyom yer mer ayakta gitsinler çıtkırıldımlar :D
-----------------------------şu yer verme olayında bazen bayanlar haklı olabiliyolar zira otobüslerde fordçu die bi kesim de var :|
-----------------------------Evet artık kadın hakkı diye diye erkeklerin haklarını kısıtladılar :)
Bu arada fordcu ne oluy0r :)
-
yaşlı başlı adamlar teyzelere de yer vermiceksek kime yer vercez bunlar biraz da sosyalleşmedir kişisel değil ama toplumsal açıdan. ben yer veriyorum ilerde bizde yaşlanıcaz sonuçta ben veriyorum ama belki bana yer vercek kimse kalmıcak ozamana kadar..
-
hiç öyle taktiklerle falan uğraşamam yer wericeksem weririm zaten . eğer çok yaşlıysa gerçekten ayakta duramayacaksa ona yer weririm kendilerini hemen belli ederler zaten özellikle 40-50 yaş arası kokoş kadınlara hayatta yer wermem .
-
çok yaşlı olanlara kesinlikle yer veririm fakat baktım kadın dedikoducu tipli çakal bakışlı biri hayatta yer vermem gelip yer istese bile vermem. hatta bi defa yanımda yeğenim varken gözleri fıldır fıldır bi teyze kalksında oturim dedi bende yer vermedim gidip küçük olmasına rağmen yeğenimede para ödedim sonra söylene söylene gitti kadın başkası yer verdi kadına.
-
valla ben yer veririm ama adam gibi istediği sürece bir olay olmuştu saten ben ole düşünüodum bi teyze geldi çarşaflı birsine bağrıodu uzaktan ben farketmedim geldi yanıma ammaan ne dil varmış kadında valla ordan kalkmam için yetti o derece f1kr3t bilir zaten mora bağladım yüzü o günden sonra otobüslerde oturmakta tedirgin oluom biri geldi kalkim mi ama ondan sonra taktik değiştirdim ukalalık rolu "vermiyorum ne yapıcan adam gibi isteseydin verirdik " sözüyle olay bitio tabi otobüsdekiler beni nasıl biri olarak algılıo bilmem xD