Para Her Kapıyı Açar/Açamaz
-
kapıya göre deişir :P .
tartışma sırasında diyeceksin hayır acamaz juriye para teklif ettik oylarınızı bize verin die ama kbl etmedi demekki acmıomus diyeceksin :P tabi önce juriye para teklif edin :D
-
yeni kapı bile alır ne diyosun
-
PARA SADECE MADDEYE HITAP EDER... BİZLER SADECE MADDEYE BAĞIMLI DEĞİLİZ? OYLE İSEK INSAN DEĞİLİZ... YADA YAŞAYAN BİR VARLIK....
-
bak güzel bir hikaye.
çok zengin bi kişi ölmeden önce 2 tane mektup yazmış ve çocuklarının hepsine vermiş bu mektupları. 1. mektubu ben ölünce hepiniz açıcak ve son isteğimi yerine getireceksiniz demiş. eğer yerine getiremezseniz 2. mektubu açaçaksınız demiş. gün gelmiş adam ölmüş. çocuklar açmış 1. mektubu ve aynen şu yazıyormuş son arzum beni çoraplarımla gömün. çocuklar tamam demiş olur hallederiz. cenaze yıkanmak üzere imama gitmiş ve yıkanmış. tam kefenlenecek, demişlerki çoraplı gitmek istiyordu mefta imam itiraz etmiş olmaz öyle şey demiş çorapla cenaze kefenlenmez ya imam efendi sen yap son istediği imam demiş ben yapmam. neyse başka imama gitmişler oda yapmamış. müftüydü zekeriya beyazdı :) derken çorap işi yalan olmuş ve mecburen çorapsız defnetmişler meftayı. sonra 2. mektubu açmışler ve aynen şu yazıyormuş evlatlarım gördünüz o kadar mal mülk para şan şöhret nafile bi çorap bile götüremedim. sizde bundan sonra ona göre yaşayın demiş.
paranın açamayacağı kapılarda ve ahiret kapısı bunların en başında geliyor.
-
Bence yorum niteligi tasiyacaksa sunlari soyle orta okulda karsi grubu az ezmedim tez konusunda::D
İnsanlar hayatlarini ve yasamlarini surdururken elbetteki birtakim gereksinimleri olacaktir.Bunlarin baslicalarindan biride paradir elbetteki fakat birseyi unutmamakta gerekir.Parayla saadette olmaz.Milyarlarca dolarinda olsa sagligini satin alamazsin.Birini o kadar cok seversinki karsisinda dunyalari verseler degismezsin bunlar birer ornek olarak yansitilabilinir.Para hersekilde insanlarin hayatindadir daha doğrusu bir ticaret araciridir.para olmadan kendin ekip kendin bicerek hayatta kalabilirsin.ornegin cifçisindir.Tarlani ekersin bicersin karsiliginda birseyler alirsin butun kis onu yersin hayatta kalirsin.Milyarlarca dolarla bir adaya dusersin ama paran bir ise yaramaz.Benim icinde gecerli tez budur Para her kapiyi acmaz acamaz.O satin alabilecekler varsada ruhu satiliktir
-
mesela faraonlar piramit yaptircak kadar zengindiler, Türkiyede bulunan tarihi kent Zeugma zamanin en çok zengin sehiridi, simdi o zenginligin devami yok, faraonlar devri bitti, Zeugma sehri yok oldu, para kalici degil, zamanin kapisini açamaz.
-
Çok basit.
Diyeceksiniz ki hep bir agızdan para her kapıyı açamaz çünkü karşı taraf bize çekilmemiz için kişi başı 100 lira teklif etti. (yemin falan edin başınız ağrımaz : ) ama biz kabul edmedik görüyorsunuz burdayız. buda demektir ki zaten biz kazandık. : )) -
şehrazat bile 300 bin dolar olmuş.. neyi açmıyo a.q bak takır takır açıyo.. hatta açıyo giriyo birde geri çıkıyo ;) muhaha
-
cevap: parayla kapı açılmaz, ancak anahtarla kapı açılır :D
sonuç: minazara rakipleri yerde :D
-
ewt kapiyi gosterip hadi banknotla acin yiosa diebilrsn
yada gruba baciniz kaca diebilirsin.