Part-Time Olarak Mcdonald‘S Da Çalışmak ?
-
KrypT bunu yazdı
Benim bir arkadaşım 2 ay Burger King'de çalıştı 20 kilo vermişti.
Denenebilir lan o zaman :)
-
Sayın mürid, sanırım aradıklarına son bir cevap olarak şunları yazmakta fayda var. Bu yazacaklarım tamamen Burger King bünyesinde olmuştur. Mc Donalds'da da olacak diye bir şey yok, ama sistem aynı sen düşün gerisini...
Öncelikle mesailer 7.5 saattir ve yarım saat mola ile 8 saat. Tabi bu buz dağının gözüken kısmı. Gözükmeyeni ise şu : Önceki arkadaşın dediği gibi, yoğunluk var diyip içeriye 1 saat önceden hatta 2 saat önceden ble alırlar seni. Mesasi verecez derler vermezler. Verdik gbi gösterir silerler. Sana 1-2 ay sonra gelirler bi sözleşme imzalatırlar, fazla çalışmayı kabul ettim diye. Şikayet etsen göt gibi ortada kal diye.
Yemek molaları sıkıntılıdır. Adam yoktur, çıkartmazlar. Saatlerce aç kalabilirsin. Çok yoğundur, yine çıkamazsın. Aç aç bütün vardiyayı bile bitirebilirsin. Hatta üstüne -7.5 üzerine yani- 1-2 saat daha tutarlar seni. Ses çıkartsan bile tutma hakkı YASAL olarak vardır ve sözleşmede AÇIKÇA yazar. Göt gibi kalırsın 2!
Ortam sıkıntılıdır. Yağ, kir, böcek... Ne halt varsa buradadır. Hele ki lobi, tuvaletler. Aq sanki insan değil fil sıçtı sanırsın tuvalate. İnsan değildir Müşteriler. Sıçarlar, dökerler, pislerler. İnsanlıktan çıkarlar yemek yerken. Etrafı bok götürür. yetişemezsin. Müdür seni azarlar. Yardımcısı gelir o da laf eder. Grup müdürüde göte pamuk gibi çıkar ... koduğumun ibnleri! Göt gibi kalma noktası 3!
Kasiyerlik kolay derler. Nah kolay! Aq açık çıksın bak o parayı nasıl kesiyorlar. Sahte para yersin 200 Tl maaştan keserler (İzmir-Alsancak BK'da olmuş olaydır). .müşteriler naz yapar, param nerde, siparişim nerde, onu ver bunu ver... Şu nasıl bu nasıl... Dükkanı alıyor sanki piç! Bir de gelir sana işini öğretmeye çalışır. Tehditler savurur. Sen haklısındır. Bir halt edemez genelde. İstediğine kadar diyip çıkarsın, tabi haklıysan... Grup müdürü ile de aran iyiyse... Yoksa vay haline. Hele ki bi sos vermredin diye başının etini yiyenleri saymadım bile. Daha çok var hacı.. Yok meyve suyu biter, yok kutusu biter, o su busu eksik olur ohoooo
Arka taraf bok gibidir. Zaten o hamburgerleri yapanları çok temiz zannediyorsunuz. Arkadaşım bir ÇİFT eldiven ile 7.5 saat çalışıyordu aq. Artık tuvalete giderken neresine sokuyorsa... Yere düşen ekmeeğe ÜF edip de kakalamalar. Bayat ekmeler. Zamanı dolmuş atık ürünleri millete kakalama... Bozuk ürünü düzeltip oo miss diye satmalar. Çöp ürünleri satmalar. Buz gibi patatesi satmalar. Ürün yaparsın yetişmez. Müşteri göt gibi bağırır ipnenin feryadı. Sanki 9 ay beklemedi... Sonra müdür sana müdür yardımcısı yine sana...
Temizlikler hele berbattır. Yağ ve kir. Aq 3-4 gün yemek yiyemedim lan. Neler var neler... Hele ki Bk'dan çıkan yağı görseniz... İşi bilmiyorsun birde arka odaya bulaşığa verirler. Uğraşırsın çıkmaz... Gösteren yoktur. Mal mal suyla oynarsın. Yağ çıkmaz... Laf eder müdür ve yardımcısı... Temiz olmamış diye bir saat daha yıkamak... Aman allahım... Daha çok lan saydırtma daa bana.
Vardiya saati hele... Allahım o parayı almak ne derttir. İnsanın hakkını yemeler...
Adam kayırmalar diz boyu zaten. Tek tek yazsam buraya herhalde sayfa yetmez...
Sevkiyat... Bizim öyle bir derdimiz yoktu. Adamlar taşırdı. Ekmek sevkiyatı hariç. Ama genel de -İzmir dışı- hep çalışanlar taşıyor... Mal gibi iki büklüm oluyorsun. Ohoooo....
:) Umarım bu uzun yazı yeterlidir. Artık son kararını ona göre verirsin. Kısaca : Fast-Food çalışanları eşşeği, köpeği bırak... Adını koyamayacağın bir şekilde çalışan elemanlarla dolu... Hayatımın 2 yılını orada çar çur ettiğime, derslerden geçmek için arkamı yırtışlarımı hatırlıyorum... Harbi Mallık imiş. Yaşasın GİYİM Sektörü...!
-
XpertVision bunu yazdıBico bunu yazdı
XpertVision bunu yazdı
bu ne amk 21. yüzyılda çektiğiniz çilelere bakın, bir saat durulmaz öyle boş beleş insanların müdür olup kendini bir bok sandığı ortamda, hiç başlama hocam.Git ajanslara felan başvur günlük işler yap, konser konferans felan.
O nasıl bir cevap lan öyle nedemek çektiğiniz çilelere bakın para kolay mı kazanılıyor?.Elinde mesleğin yoksa ki eğer adam zaten öğrenci paraya ihtiyacı olduğundan çalışmak istemiş.Müdür kendini bok zannetse ne olacak eğer çalışmak para kazanmak istiyorsan bazen sağır olacaksın bazen dilsiz,bazen kör olup görmeyeceksin.Dediğim gibi para kolay kazanılmıyo.Senin üstünde çalışan biri ne dese yapacaksın iş seçmek mi olur?Konuyu açan mürid iş seçmediğini belirtmiş zaten doğru olanı söylemiş.Her şeye bi cevabınız var herşeye bok atarsınız.
Bide yok mesaimi kesiyorlar yok paramı vermiyorlar diyen arkadaşlarada şöyle bi cevabım var.Adam sana tutup 1000-1500 lira maaş verecek değil en fazla asgari ücret alırsın bide part time çalışıyorsan eğer.Bide çok yorucu oluyor falan filan neyin kafasını yaşıyorsunuz.İlk günden masa başına geçecek değilsiniz ya.
hocam iş vardır baştan kabul eder girersin ama fazladan parasız 3 saat çalışma yok müdürün işlediği suçu üstlenme bunun gibi saçmalıklardan doalyı çalışılmaz
Hocam mesainin saati 3 liradir en fazla.Haftada 6 saat mesai yapsan 18 Lira için maaşdan olmak mantksiz olur. -
Maaşımda hiç bir sıkıntı olmadı gerçekten kuruşu kuruşuna aldım hatta çıktığımdan 1 ay sonra bile hesabıma bk dan hesabıma para yattı.Her işin kendine göre zorluğu var elbet bence tecrübe ederek öğrenmek daha iyi olur ne kaybedersinki ?
-
mc donaldsın tek iyi yanı temizliği her ne kadar sövsemde temizliğe 10 puan veririm (ataşehir şubesi ) genelde butun şubeler aynıdır. bizde timerlar öttüğü anda rush bile olsa tezgahtai malzemler çöpe atılır tazeleri gelirdi eler zamanında yıkanır bezler zamanından önce değişir tezgah hep temiz kalır . biz etleri önceden pişirip bekletmezdik sipraiş geldiğinde pişirirdik rush satleri bellidir o saatlerden 5-10 dk önce en çok satılan ürünü genelde bigmc hazırlardık biz yenilerini yapamna kadar müşteri eritmek için diyelimki yatık 5 tane bigmc 3 mc chicken 2 mc turco 1 mc royal kaldı zamanlara bakıyosun dolduysa hemen çöpe hiç acıma yok . ben kendi ellerimle 3 sepet patatesi 7 dk geçti diye çöpe döktüğümü bilriim yogunluk olcak diye kızartıldı yogunluk bi anda kesilince çöp oldular.
eldivensiz ete dokunmak yasaktı hemen attırırdı müdür vs vs .
ama atılıyo diye öyle rahat davranamazdın her atılan ürün içinbiton azar işitirdin dikkatli değilsin diye :D
-
manhyak bunu yazdı
Hocalar iyi derecede ingilizce biliyorum. Yazın antalya gibi yerlerde iş bulabilirmiyim? 3 ay hem çalışıp hem tatil yapacağım biyer.
Çalışacağın iş çok ama turizm-hizmet sektöründe asla çalışırken tatil yapılmaz. Sen hangi alanda ne yapmak istiyorsun? Almanca veya Rusçan var mı?
-
çük kadar hamburger 5 lira amk
amerikan ibnelerin icadı ne temizliği bekliyonuz ki -
eger mc yad burger girersen iki şey yapılmaz fayans sayılmaz,patates sayılmaz ve sikilmeye hazır cünkü saatti yok akşam 8 sabah 678 olabilir genelde seni en az 8 saat calıştırmak zorundalar hea bu arada gece calışırsan burgurda gece 12den snra mesai sayılmaz sattin 2.5 tl gibi bişidir
askerlik gibidir eski calışanlar hep sikmeye calışırlar onu getir bunu yap bi anda ortacı olursun:D şimdiden hayırlı olsn
-
Balyoz99 bunu yazdıMaxeL bunu yazdı
amk burda mc donalds giricektim çoğu arkadasım okuldan fazlada kalabalık olmuyor amk işten soğuttunuz lan :( fastfood tarzi yerde 1 saat bile çalışmadım yapabilirmiyim acaba?
Hacım kalabalık olmayan restoranlar daha sıkıntılıdır. Yoğun olmadığı için az kişi çalışır. İş olmayınca arkaya geçip dinlenin demezler, hadi temizlik yapın derler ve sabahtan akşama kadar ayakta mahvolursun. AVM içindeki büyük ve kalabalık restoranlarda ise fırsat bulduğunda dinlenirsin, ruh hastası birine denk gelmezsen çok kola içiyorsunuz/ suyu multiplexten için falan demezler. (Multiplex kolayı, fantayı basan makine. Şebeke suyunu arıtarak kullanır, önünde içme suyu için ufak bi çeşmesi vardır. Elemanların müşteriye satılan pet şişe suları içmeleri bazı orospu çocuklarına dert olduğundan su içmek istiyorsan git multiplexten iç falan derler.) Küçük ve az satış yapan restoranlar ise içtiğin 2 ufak şişe suyu bile dert eder.
Şirketin normalde önem verdiği 2 nokta var; Para akışı ve karlılık. Herhangi bir restoran fazla para kazanamaz veya kâr edemezse m.koyarlar, ortaya bir sürü dert tasa çıkar.
aynen tecrübeyle sabittir. çalıştığım ufak bi pizza pizza şubesinde durum tamamen böyleydi. dükkan sinek avladığı için 2 saniye oturamıyorum mantıksız geliyor ama öyle. bütün gün aynı yere pas pas atmaktan müşteri gelsin diye broşür dağıtmaktan 4. günün sonunda ayağımın üstüne basamaz hale gelmiştim.
-
Çalışılmayacak işler 1.si atolyede çıraklıktır. adamın amına koyarlar birde 3 kuruş para verirler. 6 7 tane usta olan biryere girersen kıdemli usta kıdemsize fırça kayar. o kıdemsiz başka kıdemsize kayar. en kıdemsiz gelir sana kayar sende öyle kalırsın. kaymak dediysem keşke sözlü olsa? 4 kat sildiğin hanın merdivenleri ıslakken çamurlu ayaklarıyla basıp temiz olmamış birdaha sil gibi birşey bu kaymak. herkes bir cinstir. 2.si de fastfooddur. Zaten onu anlatmış arkadaşlar. Ben şu an palyaçoluk yapıyorum. Git çalış. 2 saat çalışır 50 liranı alır (+ bahşiş + yemek) yoluna bakarsın. Birazda sıcakkanlıysan yürür gidersin zaten.