PKK"Yı ABD Desteği Değil Hizbullah Ve Putin Vurdu!
-
yazının ilk bölümünde hizbullah israili yendiği gibi saçma bişey yazılmış, hizbullah kim de israili yenecek, bakmayın bugün abd nin borusunu öttüğüne , israil abd yi cebinden çıkaracak teknolojiye sahip ama çaktırmıyor. ilk bölüm de tamamen hizbullah yanlısı tarafından yazılmış gibi :| ama sonrasına katılıyorum bir iran-rusya ittifakı var piyasada. abd sanıyoduki her ülke onların planlarına ses çıkarmadan uyacak tekelciliğine devam edecek. ama bu iran rusya kankalaşması ( ne demekse :| ) ciddi boyutlara ulaştı helede haza denizine kıyısı olan zımbırtıda su yüzüne acayip çıktı . zaten tekelcilikten nefret ederim o yüzden sewindim böle bi ittfaka :) türkiyenin de bu ittifak içinde olmasını isterdim açıkcası, artık biraz daha at gözlüğünü çıkarıp bakmak lazım. doğu blokuna karşı batı bloku gibi bir 3. dünya savaşı düşünüyorum :| bu kaçınılmaz....
neyse bi kahve alıyım (: :P
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Insanlar biz namazimizi kilalim gerisi onemli degil moduna sokuldu.Adam camiye gidip namaz kildigi icin tamam diyordu.Vatan,bagimsizlik,is,as,.. onemli degil diyor.Onun icin filistinde drenis kirilmistir.
-----------------------------
aynı oyun bizim ülkemizde de oynanıyor, millet kim daha çok namaz kılıosa ona verio oyunu,kıldıkları da namaz olsa bari :|
Aziz Nesin'i sevgiyle anıyoruz..
bi de akp taraftarları abd yi savunmuyolar mı deli oluom :/ o bizim babamız ister s.ker ister sever..
-
Abd Türkiye'ye den birşey istemediği müddetçe bize bırakın pkk 'yı günahını bile vermez. İşin arkasında başka olaylar var ama şimdilik bir bütünlük kazanmadı, ürettiğimiz bütün fikirler komplo teorisilerinin sınırlarında. Ama durmak yok, yola devam... Böyle ABd bi r taraftan çok güzel şeyler söylüyor, az önce gördüm İsrail'de aynı şekilde "OK" diyor ;) Durmak yok yola devaam ;)
-
Yahu guzel arkadaslarım, israil yenildi sacmalıgını bir kenara bırakın. israil savasmadıki yenilsin. tankları piyadeleri helikopterleri ve ucaklarıyla girdigi lubnanda lubnan ordusu bile israilin karsısına cıkamazken capulcuların olmayan direnisimi israili durduracak. israilin lubnana girisinden cıkısına kadar hizbullah teroristlerinin yaptıgı tek sey israile havan topu atmak ve sınır kasabalarına rpg ile saldırmaktan baska birsey degildir. baska birseyde yapamazsın zaten, sokaklarda yuzlerce tank ve binlerce piyade adım adım lubnanı ezip gecerken saldırmaya kalksan sadece olumunu hazırlamıs olursun. israilin herhangi bir devleti isgal etmek gibi bir amacı yok, lubnanıda isgal amacı gutmuyordu. işini gorup cıktı. ortada bir savas yok sadece israilin gule oynaya lubnan topraklarına girmesi bastan basa gecmesi ve cıkması var. israilin ordu gucu hakkında hicbirsey bilmiyorsunuz galiba, Türkiye den sonra bolgenin en guclu ordusudur. ileri teknoloji olarak bakarsak bizdende ustunler. kendi silah sanayiileri var ve amaclarına gore silah uretiyorlar. tanklarına bakarsanız ne demek istedigimi anlarsınız. sehir savasında kullanılmak uzere uretilmistir merkava tankları. kucuk boyutlu manevra kabiliyeti yuksek, atıs gucu yuksek ve son derece teknolojik araclardır. buyuk ve hantal tanklarla sehirlere girerseniz tank hicbir ise yaramaz kolay hedef ve akabinde imha olur. boyle ozel uretim kucuk bir tankta dogru strateji ile birlesince durdurulamaz, karsısında durduracak silahta olmadıgından durdurmanın imkanı yok lubnanlılar veya teroristler acısından. israilin uyguladıgı savas doktrini nazilerinkiyle aynıdır. yıldırım doktriniyle hareket ederler, bu sayede komplike ve cok suratli bir sekilde hareket ettikleri icin sehir savasında durdurulamıyorlar. uyguladıkları doktrinde tek farkları israilin kazandıgı toprakları isgal etmeyip geri cekilmesi. sebebide basittir kucuk bir devlet olan israil savasta aldıgı toprakları isgal ederse buralarda hakimiyet saglayamaz. az bir nufusu var iskan politikasıda yapamaz. ekonomik politikada uretemez bu topraklarda iskan olmaz. bugunki ırakın durumundan farklı olmaz. isgal ederek kendi devletinin yıkılmasına (ekonomik yukler vs.) sebep olacagına tehtit hissettikce dumduz edip cıkmak gibi mantıklı bir hareket sergiliyorlar. eger israil kazandıgı toprakları isgal etseydi bugun suud krallıgından baska arap devleti kalmazdı.
-
cold-m4 bunu yazdı:
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Insanlar biz namazimizi kilalim gerisi onemli degil moduna sokuldu.Adam camiye gidip namaz kildigi icin tamam diyordu.Vatan,bagimsizlik,is,as,.. onemli degil diyor.Onun icin filistinde drenis kirilmistir.
aynı oyun bizim ülkemizde de oynanıyor, millet kim daha çok namaz kılıosa ona verio oyunu,kıldıkları da namaz olsa bari :|
Aziz Nesin'i sevgiyle anıyoruz..
bi de akp taraftarları abd yi savunmuyolar mı deli oluom :/ o bizim babamız ister s.ker ister sever..
-----------------------------He evt biz akp oyumuzu veriyoruz namaz kılıyolar die. senin bu mantığına bakılırsa o zmn sizde dinsiz olduunuz için chp ye oy veriyosunuz siz her zmn özgür düşünce gibi zımbırtılardan bahsediyosunuz iş dine gelince özgür düşünceye noluo bi garezinizmi var dine. bu ülke her ne kadar anayasasında yazılmasada müslüman bir ülke çünkü bu ülkenin %90 dan fazlası müslüman bu yüzden bu ülkede sizin kadar bizimde söz hakkımız var
abd ye savunmaya gelince ben sahsen abd yi savunmuyorum. abd yüzümüze gülen arkamızdan neler ceviren adi bi ülke, iran ve rusyayla da ilişkilerimizi geliştirmeliyiz çünkü bizim bana göre burdaki cıkarımız iran ve rusyayla uyuyor. rusyada doğalgaz,iranda petrol,
-
@polecat,
birincisi chp li olduğumu söylemedim, her akıllıyı chp li sanmayın başka görüşlerden de akıllı insan çıkabilir.
ayrıca dinsiz falan değilim müslümanım, ama yobaz değilim.
türk halkı müslümandır, İslam dini insanlar için gelmiştir, kapı duvar için deil, o yüzden devleti müslüman yapmak pek de mantıklı değil.
unutma ki bu milletin başına ne geldiyse dini duygularını sömürenlerden geldi, dini konulardaki zaaflarından geldi.
halife bozuntusu milli mücadeleyi kafirlik olarak tanımlarken akplilerin ataları da ona inanıolardı, aynı tas aynı hamam..
yarın öbürgün tayyip dese amerika mübarek yerdir peygamberimizin hadisi var, hepniz koşarsınız pentagona hacı olmaya..
-
İsrail güçlü bir ordu ve teknolije sahip bir ülkedir. Evet ama Lüblana girdiğinde sıçtı tahminlerinn çok çok ustunde kayıpla verdi ve geri çekilmek zorunda kaldı. İsrail elbette lüblanı askeri olarak yener. Ama bu o değildi bu bir göz dağıydı ve göz dağını kendi aldı Hizbullah tarafından bozguna uğratıldı. Filistinde Hamas ve Hibullah olasaydı arkadaslar haklı İsrail Filistin diye bir yer bırakmazdı. Bunlara dinci örgüt yerine Filistinin Kuvay-i Milliyeleri demek daha doğru bence unki yaptıkarı şey vatanları için mücadele etmek.
İsrail girseya Turkiyeye o güçlü silahlarıyla veya Amerika. Hava ve deniz gucumuz yok. Ucaklarla cok rahat atar bombaları
ama içeri asker sokamaz. Cehennem olur Türkiye onlar için ve girerlerse çıkamazlar. Bunun farkındalar ve cok cok uzun
sure once başladılar calısmalara. bizi uyutmaya degerlerimizden uzaklaştırmaya bizi yozlaştırmaya ve cokda basarılılar
70 kuşağı farkındaydı asiydi oyunlara geldi kandırıldı belki ama bunu vatan için yaptı ve vatan için her şeyi yaparız dedi. sindirildi.
80 kusağı farkında olan bitenin ama damardan verilmş bir kere narkoz kıpırdamak istiyor ama kıpırdamıyor, farkında ama tepkisiz.
90 ve sonrası ise çogunlugu televole kulturu ve bize ait olamayn degerlerle yetişiyor bilgisyar ve tv ablukaya alıyor laylaylomda daha cok yani. lDURUM ÇOK VAHİM.
buu yapmalarındaki sebep zahmetsizce bizi etkisiz hale getirmek. 1930-1940 larda hazırlanan planlar uygulanıyor geliştirilerek uzerimizde.
10 yıl içinde her şey değişicek bu kesin, bu değişimde bize ne olacak orasını merak ediyorum ben.. Savaş yayılacak
ortadoğu ısınıyor henüz kaynamaya başlayacak işte ozaman yer yerinden oynayacak.
-
Bilmiyorsan konusmada bare, burada kendini rezil etme bukadar adam onunde. Bizim mi hava gucumuz yok? senin hava gucu yok dedigin TSK dunyanın en buyuk 4 hava kuvvetlerinden birisi. deniz kuvvetlerimizde bolgenin en buyuk deniz gucu, daha fazlasınada gerek yok bizim deniz kuvvetlerimiz ulke topraklarını mudafa icin donatılmıstır baska karasularını isgal amacı gutmediginden mevcut kuvvet yapısı yeterlidir. bilgisizce hala israilin yenilgisinden bahsediyorsunuz zekanızdan suphe etmeye baslayacagım. israil lubnandan cıkarken sen hic imha edilmis israil tankı veya herhangi bir zırhlısı, dusurulmus israil helikopteri veya ucagı gordunmu. olmayan şeyleri gorme ozelligin yoksa gormemişsindir evet. sacma sapan konusmayın hala bozgun diyorsunuz ne bozgunu amk
-
nukeshore bunu yazdı:
-----------------------------İsrail güçlü bir ordu ve teknolije sahip bir ülkedir. Evet ama Lüblana girdiğinde sıçtı tahminlerinn çok çok ustunde kayıpla verdi ve geri çekilmek zorunda kaldı. İsrail elbette lüblanı askeri olarak yener. Ama bu o değildi bu bir göz dağıydı ve göz dağını kendi aldı Hizbullah tarafından bozguna uğratıldı. Filistinde Hamas ve Hibullah olasaydı arkadaslar haklı İsrail Filistin diye bir yer bırakmazdı. Bunlara dinci örgüt yerine Filistinin Kuvay-i Milliyeleri demek daha doğru bence unki yaptıkarı şey vatanları için mücadele etmek.
İsrail girseya Turkiyeye o güçlü silahlarıyla veya Amerika. Hava ve deniz gucumuz yok. Ucaklarla cok rahat atar bombaları
ama içeri asker sokamaz. Cehennem olur Türkiye onlar için ve girerlerse çıkamazlar. Bunun farkındalar ve cok cok uzun
sure once başladılar calısmalara. bizi uyutmaya degerlerimizden uzaklaştırmaya bizi yozlaştırmaya ve cokda basarılılar
70 kuşağı farkındaydı asiydi oyunlara geldi kandırıldı belki ama bunu vatan için yaptı ve vatan için her şeyi yaparız dedi. sindirildi.
80 kusağı farkında olan bitenin ama damardan verilmş bir kere narkoz kıpırdamak istiyor ama kıpırdamıyor, farkında ama tepkisiz.
90 ve sonrası ise çogunlugu televole kulturu ve bize ait olamayn degerlerle yetişiyor bilgisyar ve tv ablukaya alıyor laylaylomda daha cok yani. lDURUM ÇOK VAHİM.
buu yapmalarındaki sebep zahmetsizce bizi etkisiz hale getirmek. 1930-1940 larda hazırlanan planlar uygulanıyor geliştirilerek uzerimizde.
10 yıl içinde her şey değişicek bu kesin, bu değişimde bize ne olacak orasını merak ediyorum ben.. Savaş yayılacak
ortadoğu ısınıyor henüz kaynamaya başlayacak işte ozaman yer yerinden oynayacak.
-----------------------------İsrail Lübnanı ezdi geçti.Acaba kaç uçak,tank,gemi kaybetti?100 asker kaybetmiş sadece Lübnana bak kaç katı.Maddi zarar?Bakalım önümüzdeki 10 yıla bu konuyu arkadaşlarla da tartışmıştım bence değişen bi şey olmayacak.Yani daha ortada birikmiş bir güç bir rekabet yok.Eğer Rusya daha fazla gelişirse İran daha fazla gelişirse ve İsrail güçlenirse Abd de kaybetmeye başlarsa belki bi şeyler olabilir.Yani bir rekabetin başlaması lazım.Gergin bir ortamın oluşması lazım.
-
abd de vurdu .
ne olmuş 3 5 yer gösterip 200 terörist öldürttülerse ? pkk bittimi? bitermi? 30 40 bin kişiden 200 eksilse ne olur .
abd değilmiydi kendi ülkesine terörist saldırı düzenleyip kuleleri yıkan ? 3 4 bin kişiyi öldüren? onlar için bişey farketmez oyalama taktiği bunlar .
vurduk uçtuk a.qduk jetlerimiz şöyle füzelerimiz böyle gaza geldik ama saza gelemedik.
abd nin işi üçkağıtçılık.
evet hizbullahta vurdu 90 lı yıllardada vurmuştu.
ve abd istesede istemesede T.C rusya ve iranla yakınlaşacaktır. ve bu yakınlaşma tabiki önce rusyay la olacaktır .iranla olursa malum muhalefet ahanda bizde iranlaşmaya başlayacağız der ortalığı karıştırırlar. herşey sindire sindire.
not: hizbullah kimki israille başedebilir diyenler biraz araştırsınlar dünyadaki en güçlü örgütleri ve bir baksınlar ne olduğunu ama ilk önce hizbullahın türkçe anlamını öğrensinler ki küfür edilecek birşeymi karar versinler.