Profesyonel Vücut Geliştirme İle Uğraşanlar Var Mı?
-
her gün calısma bir gün sıkı calıs ertesi gün yat dinlen
cünkü calısmayla yırtılan kaslar kendini protein destegiyle yenilerken gelişir -
cLust3R bunu yazdı:
-----------------------------
protein toz u ile vücut direnç ve güç kazanıyor ve haliyle daha güçlü ve kondisyonlu oluyorsun çalışırken... amino asitler pek bi işe yaramıo ama sen bilirsin .. bana göre en iyisi doğal olanı 4-5 ay düzenli olarak koşu + vücut calısırsan istedigin bi görüntüye sahip olursun , eger kiloluysan protein toz u hiç önermem 1-2 ay koş oyle çalış , cüsseli insanların kilo vermeden vücut yaptıklarında irenç duruor çünkü..
-----------------------------Bahsettiğim protein tozlarının içindeki amino asit profili yani ekstradan amino asit kapsüllerinden bahsetmiyorum, onlar gereksiz. :)
Kilolu değilim aksine 10 kilo eksiğim var bu spor sayesinde alıyorum. Kas kütlesi olarak. ;)
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------çok çalışma sakın. çok değil bilinçli çalışmayla kası geliştirebilirsin ,kaslarını şaşırtman lazım günlük iş gibi algılarlarsa çalışmanı gelişmezler.
bol bol makarna patates ye fasulye ye pirinç ye.
ye yemesine de
sen neyi soruyorsun ?
-----------------------------Tabiki doğru, dinlenmeyen kas gelişmez. :)
Gün aşırı program uyguluyorum sadece programın üzerine yorum yapacak, geliştirebilecek kişilere ihtiyacım var.
-
patates bunu yazdı:
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Uzun Zaman Önce Bırakmıştım, O Zamanlar 3 Gen Vücut Yapmıştım, Boyumun Kısalığı Yüzünden Bana Cep Herkülü Diyenler Vardı...
Ama Dur İşine yarayacak Bir şeyler Diyeyim bari.. Spor Yapmadan 2 Saat Öncesinden 2 Çiğ Yumurtayı Bardağa Boşalt, Az Tuz Katıp Karıştır, Ardından 3 Çay Kaşığı Bal Koy Karıştır Ve Gözlerini Kapayıp Yut... Mükemmel Enerji Verir Hemde Doğal.. Vücudunuda Hırpalamamış olursun..
alakası yok üzgünüm:) çiğ yumurta filan evet etkisi var fakat çiğ değil haşlanmış her şekilde bilimsel araştırırsan bulablirsin ben 1 yıldır yapıyorum ama konu hakkında herşeyi biliyorum diyebilirim.evet arkdaşın dediği gibi iki saat önce karbonhidrat ağırlıklı yemekyiyeceksin (makarna,pirinç )yediğinin yüzde yetmişini oluşturacak yüzde 30 da basit şeker alıcaksın enerji için meyve suyu olabilir bu sonra spora gideceksin spor sonrası protoin ağırlıklı beslenmelisin arkdaşın dediği çüğ yumurtayı şöle yap haşlanmış yumurta beyazı profosyenller günde 20 30 arası yiyor sen protoin tozu filan almayacaksan 5 6 ile başla yumurtanın sarısında yağ vardır beyazında 0 yağ var sırf protoin yağ oranını düşürürsen kasların ortaya çıkar.unutma spordan önce iyi karbonhidrat sonra protoin yüklemesi yap ilk bir ay adaptasyon programı yap sonra bölgesel programa geçersin gideceğin salon seni yönlendirir.
profosyenel bir salon değilse önesinden diyetisyene gidip vucut yağ oranını filan ölçtür yönlendirinler
ben 2 ay sonra tekrar start alıcam ve protoin tozu amino asit ve yağ yakıcı ile beraber 2 ay gidip göbeği 3cm eritip
kollarda 1 2 cm gelişme gördüm şimdi takviye besinlerle yapıcam.
-----------------------------Zaten kompleks karbonhidrat(makarna, patates) ve protein üzerine besleniyorum, tabiki antrenman öncesi basit karb'lar(meyve suyu, glikoz vb).
Adaptasyonu çoktan geçtim dediğim gibi 1 senedir yapıyorum bu sporu. Sadece süreklilik biraz kötü işledi o kadar. :)
Vücüt yağ oranı: %3'ten daha az, ölçtürdüm. :)
PM'den MSN varsa at; konuşuruz tartışırız, bilgi paylaşırız. :)
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------patates bunu yazdı:
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Uzun Zaman Önce Bırakmıştım, O Zamanlar 3 Gen Vücut Yapmıştım, Boyumun Kısalığı Yüzünden Bana Cep Herkülü Diyenler Vardı...
Ama Dur İşine yarayacak Bir şeyler Diyeyim bari.. Spor Yapmadan 2 Saat Öncesinden 2 Çiğ Yumurtayı Bardağa Boşalt, Az Tuz Katıp Karıştır, Ardından 3 Çay Kaşığı Bal Koy Karıştır Ve Gözlerini Kapayıp Yut... Mükemmel Enerji Verir Hemde Doğal.. Vücudunuda Hırpalamamış olursun..
alakası yok üzgünüm:) çiğ yumurta filan evet etkisi var fakat çiğ değil haşlanmış her şekilde bilimsel araştırırsan bulablirsin ben 1 yıldır yapıyorum ama konu hakkında herşeyi biliyorum diyebilirim.evet arkdaşın dediği gibi iki saat önce karbonhidrat ağırlıklı yemekyiyeceksin (makarna,pirinç )yediğinin yüzde yetmişini oluşturacak yüzde 30 da basit şeker alıcaksın enerji için meyve suyu olabilir bu sonra spora gideceksin spor sonrası protoin ağırlıklı beslenmelisin arkdaşın dediği çüğ yumurtayı şöle yap haşlanmış yumurta beyazı profosyenller günde 20 30 arası yiyor sen protoin tozu filan almayacaksan 5 6 ile başla yumurtanın sarısında yağ vardır beyazında 0 yağ var sırf protoin yağ oranını düşürürsen kasların ortaya çıkar.unutma spordan önce iyi karbonhidrat sonra protoin yüklemesi yap ilk bir ay adaptasyon programı yap sonra bölgesel programa geçersin gideceğin salon seni yönlendirir.
profosyenel bir salon değilse önesinden diyetisyene gidip vucut yağ oranını filan ölçtür yönlendirinler
ben 2 ay sonra tekrar start alıcam ve protoin tozu amino asit ve yağ yakıcı ile beraber 2 ay gidip göbeği 3cm eritip
Hocam Haklısında Bu Tarif Babamın Tarifidir, Beni Mutlu Ediyordu, Spor Sonrası Ağrılanma Sancılanma Hissetmezdim, Kendimide Son Derece Enerjik Hissederdim, Bilmemki Ama Senin Yolda Gayet Profesyonelce. Netice İtibari ile Beslenmeylede Direk İlgili bir Konu...
-----------------------------Doğru, zaten bu sporun en temelinde etki konusunda şöyle bir ayrım yapabilir.
%70 Beslenme
%20 Çalışma tipi
%10 Uyku
;)
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------patates bunu yazdı:
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Hocam Haklısında Bu Tarif Babamın Tarifidir, Beni Mutlu Ediyordu, Spor Sonrası Ağrılanma Sancılanma Hissetmezdim, Kendimide Son Derece Enerjik Hissederdim, Bilmemki Ama Senin Yolda Gayet Profesyonelce. Netice İtibari ile Beslenmeylede Direk İlgili bir Konu...
-----------------------------ewtişte bak baban demiş yanlışta değil genelde çiğ olarak eskiler ve boksörler yerler aynıı zamanda boks ile de uğraşıorum rocky filimlerindede öyle dönüyo:) zaten seninki yanlış değil dediğin şeyleri bu karışım yapar ama bilimsel olarak meseala çiğ değil pişmiş yemen gerekir birde işte sarısı yağ yapar ve fazlasıda damar tıkar amacımız potoin alma k olduğu için beyazını yiyelim diyoruz
-
evlerinin yakınındaki bir vücut salonuna git orada calıs aylık 40 en fazla 50 dir yok gidemem dersen oradaki hocadan haftalık yemek programı listesi al rica et verir.
-
dostum pmye gerek yok sezer.soycan@hotmail.com:)
yanlız bu önümüzdeki 2 gün finaller var bu 2 gün ilgilenemem ben seni anladım senin istediğidne benimle aynı .uğraşmış adam istiyorsun şişirmiş kasları 5 yıldır yapıyo sana dicekki ben böle böle böle yaptım böle oldum hadi sende yap:)
aynından bende arıyorum bak güzel bir site var buraya bak
http://forum.gym-center.com/forum/index.php
reklam olmaz umarım buraya üye ol site sadece ciddi kişiler için öle saçmalık yok iyidir yani
-
uzun yıllardır gyme giden birisi olaraktan gözlemlerim, her kadın kafein, efedrin. çook fazla kiloluysa mutlaka t3-tiromel kullanır 90-60-90 sırrı + her erkek primabolan + testosteron iğneleri + nitrojenbalans artırıcı (deca durabolin benzeri) kullanır, + sıfır midenin sırrı yağ, tuz, şeker yememek ve 4 lü mekikten geçer + cla lcarnitin amino gibi şeyler alıyosanız likit olanı tercih edin kana hızlı karışıyor, + kadınlara kelebek çalıştıran gym hocası toptur hemcolar asla kelebek çalışmayın + mekikte aşırıya kaçmayın + elinize ağırlık almayın onlar erkekler için. :P gününüzün büyük kısmı pc başında geçiyosa hiç durmayın gidin gyme.
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------dostum pmye gerek yok sezer.soycan@hotmail.com:)
yanlız bu önümüzdeki 2 gün finaller var bu 2 gün ilgilenemem ben seni anladım senin istediğidne benimle aynı .uğraşmış adam istiyorsun şişirmiş kasları 5 yıldır yapıyo sana dicekki ben böle böle böle yaptım böle oldum hadi sende yap:)
aynından bende arıyorum bak güzel bir site var buraya bak
http://forum.gym-center.com/forum/index.php
reklam olmaz umarım buraya üye ol site sadece ciddi kişiler için öle saçmalık yok iyidir yani
-----------------------------Aynen. ;)
Ekledim.