Ramazan Ayında Karşınızda Yemek Yenmesi
-
Insanlarda nefis denen birsey vardir ,oructa nefsini guclendirmek icin tutuluyor ama sonucta gecip bile bile oruclu birisinin karsisinda yemek yemem "sahsen" yiyene karismam karisma gibi bir hakkim yoktur zaten ama kisisel olarak gozune baka baka yemek yemem :)
-
valla şahsen ben iplemiyorum bile...
yanlız geçen şöyle bişey oldu servise gidiyorum 30 dk lık yol var adam dediki niyetlimisin dedi evet dedim.
sigara falan içeceksen içebilirsin aldırmam dedim sigarayı pöfürtü sonra bi markete girdi ne varsa doldurdu gidene kadar yedi a.q şimdi olay benim canımın çekmesi değil zaten çekmez öyle o kadar dayanıksız değilim ama ulan ipne ben orucum gidince ye bari saygılı ol biraz tabi bu olaydan 1 saat sonra kendi zararlı çıktı en azından bundan sonra saygılı olur :)
birde lokanta gibi bir yerde birini görüyorsanız yemek yerken aldırmayın zaten orası lokanta ve insanların yolda giderken sigara içmesi doğal bişey oruç tutanla tutmayana nasıl bir ayrım yapamazsanız saygı duyarsanız karşıdakininde yiyip içmesine bişey yapamazsınız kendi sorunu çünki
-
abi hiç kıl olmamam karşımda adam padişah sofrasını bitirse umrumda olmas adam senin karşında bütün yemek yemioki birazcıkta dayanamıosakk tutmayın !
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Ben oruç falan tutmuyorum.
Gayette yer içerim.
Sende bunun yuzunden "MINNETTAR" olmalısın bana.
Sana orucun anlamını kazandırıyorum.
Fakir, sıgarasız adamların onunden gecerken,
Sen sonduruyor musun sıgaranı ?
Yada yolda acıklı acıklı bakan herkese sıgara uzatıyor musun?
Uzatıyorsan, sana 2 sozum var.
1. si "Sallama."
2. si "Eğer sallamıyorsan, nasıl para kazanıyorsun?"
Uzatmıyorsun dımı ?
Demekki, neymiş:
Fakir adamın halinden anlamak için,
O kıllandıgın adamlar sana lazımmış.
Herkes yiyip içmedikten sonra, ne manası kaldı ki orucun ?
-----------------------------
aynısını dicektim .ne bu duyarlılık ayakları ? yok oruç tutarken bişeyler yeniyo içiyomuş.siz hiç umursuyo musunuz dondurma yerken onu alamayan kişileri?yazın buz gibi kola içerken sen gözünün içine bakan çocukları sallıyo musun?yok.ondan sonra oruçluyken şöle böle.hassie len ordan : ) -
Musket bunu yazdı:
Gayette yer içerim.
1. si "Sallama."
Uzatmıyorsun dımı ?
Demekki, neymiş:
Hacı isteyene veriyorum gene sigara falan nolcakki -
hic farketmez dileyen yer, icer .. yiyip, icine tavir koymakta; yanlistir, orucun tadini kacirir.
-
abi ben pek takmıyorum karsımdakileri. tek uyuz olduum birinin yanımda sigara içmesi karsımda olursa ayar olmuyom. ama yanımda icerse kokusu falan bitiyorum. elim ayagıma dolanıyo sinirden..
-
Musket bunu yazdı:
Gayette yer içerim.
1. si "Sallama."
Uzatmıyorsun dımı ?
Demekki, neymiş:
-----------------------------Ben oruç tutuyorumama yazdıklarınada katılıyorum birde şu varbizim insanlarımız şekilcidir ne için tuttuğunu bil bilmez orucu ramazan biter yine öküz gibi tıka basa yerler ramazanda birayyemek yemezler onu ibadet sayarlar fakiri anlayan çokazdır tabi .
-
rahat ol hoca rahat salla
ne diyo gevur RELAX ol
-
DeFactorx bunu yazdı:
ben oruç tutmam yemek yerken kimseden de çekinmem oruçludur deildir beni ilgilendirmez ben yoluma bkarım... hatta türbanlı gördüüm yerde karşısına geçip kola içtigim oldu :D çok sinir bakıolar korktum sonradan:D
Sen nerelisin çorumlumu?