Rap"E Bakis Aciniz?
-
Küfürlü Sözlere Gayet AÇık Olduğu için Edebsiz bulduğum bir Müzik Türü. O bakımdan Sevemedim gitti. Yanlışlıkla Rap Tıkladığımda Utanır Kapatırım. Utandırıyo beni.
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------
Rap müzik yaşam tarzı değildir, Hip-Hop yaşam tarzıdır. Rap, break dance, grafitti vs. Hip-Hop kültürünün öğeleridir. Önce Rap ve Hip-Hop'ı ayırmak lazım. Çok ayrıntılı bilgim yok ama çevremde çok Hip-Hop takılan var o yüzden en azından bu kadarını biliyorum.
farketmez ikiside ama benim icin rap daha bir yasam tarzi kisisel birsey :D -
arkadaslar kım ne derse desın turkce rap herzaman yasamın gerceklerını söyler eger sözlerı baska öne cekmıyorsanız gundemde olan seyler söylenır ben onun ıcın dınlıyorum ve dınleyecegımde tavsiyem bagımlısı olmasanızda dınlemenız gercekten anlamlı ve emek ısteyen bırşey cunku...
-
ilk dinlediğim rapci culde sac dı.şimdi düşünüyorumda başka birini dinleseydim şimdi rap ile bu kadar aşina olamazdım.neden rap derseniz?imkanım olsa bende kral bir pop cu olabilirim.herkez pop söyleyebilir.+pop müzik hiçbir zaman duygularımı tatmin etmemiştir.
-
Rap'i sadece sagopanın sözlerini sevdiğim için dinliyorum. Adı ister sanat olsun ister yaşam tarzı olsun. Benim için bişey farketmez Sagopa dinini değiştirse bile aynı şekilde rap yapmaya devam ettiği sürece dinlerim.
Derste kopya çekilerek alınan nottan bi bok olmaz diyor bir şarkısında
Bunu herhangi bi müzikte duyamazsınız. Ama olay ancak ordakı "bok" kelımesı kullanılark daha güzel anlatıla bilir
Yabancı rapı hayatta dinlemem hatta yabancı müziğide dinlemem benim için önemli olan şarkıda ki sözler o yüzden dinlemıyorum
Populer müzikteki sözler de anlamsız olduğu için dinleyemiyorum
Varsa sago kadar anlamlı sözler kullanan başka birisi söyleyin onuda dinleyeyım
-
Rap, kökenleri 1970'lerin getto Amerika'sına dayanmaktadır (Gangsta rap). Amerika'nın bazı varoş eyaletlerindeki çetelerin birbirlerini islah amaçla buldukları Hip-Hop kültürünün müzik koludur.
Rap, müziğin temposuna uyarlanarak söylenen kafiyeli sözlerdir. Hip-Hop kültürünün içindeki başlıca dört elementden biridir. Ve diger elementler DJ'lik, breakdance ve graffiti, hiphop'ı yeterince yaygın hale getiremediği için rap yıllar boyunca değişim geçirmiştir. Rap sözcüğü daima bu aktiviteyi açıklamak için kullanılmamıştır. Müziğin temposuna uygun olarak kafiyeli sözler söylemek Mc' lik olarak adlandırıldı. Rap terimi 1979 yılında keşfedilen iki kayıt sayesinde hiphopla özdeşleşmiş gibi görünüyordu. Bunlardan ilki King Tim III (Personality Jock)'tu, ki bu şarkı hiphop'ın bilinen ilk kaydı olarak tarihe geçti.
Rap, 'Rhtymic American Poetry' olarak açılabilir ve genellikle statükoyu hedef alan eleştileri ile varolur. Rap tempoları ve müzik uyumu çok önemlidir. Rap'i icra eden kişiye MC (Master of Ceremonies "Seremonilerin Efendisi" ya da Microphone Controller "Mikrofon'u Kontrol Eden" ) adı verilmektedir. Dünyada ilk rap yapmış kişi King Tim III (Personality Jock)'dır.[kaynak belirtilmeli]
Rap'in Türkçedeki tam karşılığını 'Hafif Vuruş' olarak kabul edebiliriz. Zaten Rap'in altında bulunduğu çatı Hiphop da böyle sebeplerden doğmuştur. RAP'in "[R]hytm [a]nd [P]oem (Ritim ve Şiir ya da Ritmik Şiir) veya [R]ytmic [A]merican [P]oetry (Ritmik Amerikan Şiiri)" sözcüklerinin kısaltması olduğu bilinir fakat yanlıştır. Rap'in açılımı yoktur veya geçmişte kaybolmuştur. Veya "Respect and Peace (Saygı ve Barış)" diye tanımlanabilir.
Türkçe Rap ilk olarak 90'lı yıllarda Almanya'daki Türk müzik gruplarından biri olan CARTEL tarafından yaygınlaştırılmıştır. Türkiye'de ise Sagopa Kajmer (Yunus Özyavuz), Ceza (Bilgin Özçalkan), Kuvvet Mira'dan kurulu olan Silahsız Kuvvet, Nefret grubuyla Türkçe rapte atılım yapmışlardır.
kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Rap -
rap bence hayat tarzıdır .. bazen özentileri görüp acıorm :) rap şarkıyı hızlı söylemek deil hayatı hızlı yaşamaktır.. rapin üstatları : sansar , sagopa , zepi , istanbul attack v.s bunun gibi rapperların şarkılarını dinlerim ;)
-
Pc-ErrOr bunu yazdı:
rap bence hayat tarzıdır .. bazen özentileri görüp acıorm :) rap şarkıyı hızlı söylemek deil hayatı hızlı yaşamaktır.. rapin üstatları : sansar , sagopa , zepi , istanbul attack v.s bunun gibi rapperların şarkılarını dinlerim ;)
abi sansar demeya :D ben adami merak ettim dinledim forumda 10 kere dedigimgibi yinede diyecem hosuma gidiyor dr dre nin bang bang sarkisi calip beatini alip ustune parcayapan gangsta bozuntusu haha valla bu yuzden onu sevmedim pek ozaman bende 50 centin nebilem dr dre nin biroacasinin beatine ayni tempo veya sozlere cok yakin bir parca yapayim olurmu olmaz :d yakismaz :D -
yaklaşık 8 senedir rap müzik dinliyorum
her zaman dinlemeye devam edecem. Çünkü rap müziğin felsefesi diğer müziklerden farklı. Tabi dinlediğim müzik rap adıyla yapılan pop değil
Sizlere önerim, Saian dinleyin. Da Poet dinleyin. Karaçalı dinleyin.
Google dan arayın Saian - Suç , Saian - Yeni Dünya Düzeni dinleyin. (Mutlaka dinleyin (tavsiye))
-
- [R]itmic [A]merican [P]eople | Emperyalist Güçler Özentisi Çocukların Yaptıkları Müzik Tarzı.
- Çoluk Çocuğun Bir Araya Toplanarak Hadi Dostum Şöyle Yapalım Böyle Yapalım Tarz Yaratalım Tikky Olalım Gibi Çabalarının Eseri
- Yov Yov'lamaktan Bıkmayanların Tarzı ( Yov Yov Ne Demekse Artık )
- Hızlı Konuşunca , Hızlı Müzik Yapınca ****lerine Bişey Girdini Zannedenlerin Müziği
- Kro , Ağır Abi , Mahalle Delikanlısı Gibi Züppelerin Entelliğe Adım Atmaya Başladığı Müzik Tarzı ( Daha İleriye Gidemiyolar Çünkü )
- Çoluk Çocuk İşi...