Ruh Ölümsüz Müdür?
-
Merhaba müridler,
Dün Felsefe sınavına hazırlanıyordum, din felsefesi konusunda gördüğüm bir şey dikkatimi çekti ve kafamı karıştırdı
sonra google'da bir kaç siteye baktım ama verilen bilgiler beni pek tatmin etmedi.
ben de sizlere bir sorayım dedim ruh ölümsüz müdür? -
Hangi ruh? öyle diyorlar ama ben inanmıyorum
-
bence ölümsüzdür
-
inanıp inanmama meselesine dönmesin sadece ruh ölümsüz müdür? neden? cevabı arıyorum.
-
çoğu felsefi inanışa göre öyledir hocam. mesela reeankarnasyon dediğimiz olaydaki gibi.. sen en iyisi olaya islam karışmadan editle bu başlığı :)
-
Reksona bunu yazdı:
-----------------------------
Hangi ruh? öyle diyorlar ama ben inanmıyorum
----------------------------- -
Ölümsüzdür Bu dünyada öldüğümüzde bedenimiz toprakta ruhumuzda ahirete gider.
Örneğin sevabın ağır basar cennete gidersen orda normal insan yaşının optimum arası vardır mesela bütün insanlar 25 yaşındadır ruh cennetteki vücuda yerleşir ve sonsuza kadar cennette takılır.
Benim bildiğim bu cehennemi atladım laf sokmayın arada.
-
Bedenen ölüm gerçekleşrtiğinde ruh zaman ve mekandan ayrılır ama yok olmaz bir üst boyuta atlar. İslam'da ruh insanın doğmasından önce yaratılmıştır kıyamet sonrası meleklerde dahil iradeli-iradesiz bütün ruhlar sadece bir kere ölüp tekrar dirilecek ondan sonrası bizim üç boyutlu mekanda algılayamayacağımız sonsuza kadar bi varlığı olacak.
-
Ruh diye birşey var mı ?
-
felsefe sorusu ise önce ruh nedir ve ruh diye birşey var mı onu tartışmak lazım
-
Dini açıdan bakarsak tabikide ruh ölümsüzdür cevabı çıkacak karşımıza direkt olarak ama ben daha farklı bilgiler istiyorum ruh ölümsüz ise neden ölümsüzdür? mesela.