Ruh Ölümsüz Müdür?
-
ershn bunu yazdı:
-----------------------------
Dini açıdan bakarsak tabikide ruh ölümsüzdür cevabı çıkacak karşımıza direkt olarak ama ben daha farklı bilgiler istiyorum ruh ölümsüz ise neden ölümsüzdür? mesela.
-----------------------------hm gidipte geri gelen varsa bi yanıtlayı versin çelişkiye düşmek kötü birşeydir :|
-
Amd-x bunu yazdı:
ershn bunu yazdı:
Dini açıdan bakarsak tabikide ruh ölümsüzdür cevabı çıkacak karşımıza direkt olarak ama ben daha farklı bilgiler istiyorum ruh ölümsüz ise neden ölümsüzdür? mesela.
-----------------------------hm gidipte geri gelen varsa bi yanıtlayı versin çelişkiye düşmek kötü birşeydir :|
Beyler yok mu gidip gelen ? :| -
ruh ayinleri felan tarifi veren siteler var oralardakileri uygulayın sonra gelin yazın yorum yaparak olmaz bu işler
-
ershn bunu yazdı:
-----------------------------Sınırları zorlamakta üstüne yok hoca.
Yüce yaratıcımız, Dünyada iyi bir kul olduğun sürece Cennet bahçelerinde sonsuza kadar yaşama hakkı veriyor.
Oldu git cennete 2-3 sene yaşa güzel güzel kamyon çarpsın sana orda öl :D
-
değişken. ölümsüzdür bence. ama ben reenkarnasyona inanmam. (toplu bilinç altı veya zihin etkileşimleri diye bir şey var yahu)
-
şöyle ki fiziğin temel yasası enerji korunumudur. bilindiği üzere var olan bir şey yok olmaz. farklı madde/enerji dönüşümü olur. evrende herşey sabittir. fakat herşey büyük bir değişim içindedir. (değişmeyen tek şey değişimdir :P ) kuantumcular herhangi bir elektronu yok ettiğiniz anda herşeyin yok olacağını düşünür. bu durum ruhla bağdaştırılabilir.
-
Hocam hangi dine göre? Pek çok din var bazı dinlerde ölümlü ruhlar da vardır pek çok inanış var. Yazarsam budukça koyayım.
-
Ruh hem ölümlüdür hemde ölümsüzdür.
yaratılan yada var olan herşey nasıl geldiyse öylede gider.
Dİn konusundan bakarsak : ruh'u alahmı yarattı ?? evet.
e yarattıysa yok edemezmi ? evet
peki allah yoketmediği sürece var olurmu ? evet
bilmem anlatabildimmi
-
ölümsüzdür,çünkü doğan veya ölen ruh değil ki beden,hamileliğin bilmem kaçıncı ayında(4.ay deniliyor) Allah(c.c) bedene kendi ruhundan üfler(*).Yani ayrı bir yaratıp haydi sen git bu bedeni çalıştır denmez.
(*) "Sonra ona biçim verip ruhundan üfledi..."(Secde Suresi 32/9)
Heeee zaten inanmıyorsanız sorun değil koy **tüne rahvan gitsin.
-
ölmesi için zaman olması lazım dimi ? zaman dünyaya göre bişey o yüzden ölümsüz.