Rus Bilimadamlarının E-İnsan Çalışmaları
-
ruh ne amk? bunlar nasıl bilim adamı?
-
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------bilim ruhun varlığını reddetmez. ruh insan beynindeki duygu, düşünce anı vs.nin toplamıdır. bilim; ruh bedenden bağımsız değildir beden ölünce ruhda ölür der sadece.
-
gün gelir ölmek için can atarız o zamn da
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------kedi olalı bi fare tuttugunu gördüm hacı hakkını yememek lazım bunu diyecektim.
-
Amd-x bunu yazdı:
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------kedi olalı bi fare tuttugunu gördüm hacı hakkını yememek lazım bunu diyecektim.
-----------------------------Bu lafa üzüleyimmi sevineyimmi şimdi :D
-
Adamlar aya çıktı lan; diyesim geldi he :|
-
çok bi bok var amk dünyasında da kazık çakmaya niyetleniyolar.
-
Ölümsüz insan projesinin hiçbir zaman gerçeğe dönüşmeyeceğini iddia edenler de var. Bunlardan biri Rusya Teknik Bilimler Doktoru Pavel Voronin. Voronin’e göre bırakın ruhun bilgisayara aktarılmasını, yapay şuur yaratmak bile yakın ve uzak gelecekte prensip olarak mümkün değil.
Voronin, “İnsan beyninde yaklaşık 200 milyar nöron yani sinir hücresi bulunuyor. Bu hücrelerin içindeki bilgi birikim modeli ve yapısı kabloyla dışa aktarılabilecek türden değil. Hücreye dokunulduğu an hem hücrenin kendisi hem içindeki bilgi yok olmaya mahkum” diyor.
İnsan beyninde bir santimetrekarelik sinir hücresi alanındaki bilgi akışının yapay modele dönüştürülmesi için Voronin’e göre Avrupa’daki tüm bilgisayarların bir ay boyunca birbirine bağlı çalışması gerekiyor.
-
g2k bunu yazdı:
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------bilim ruhun varlığını reddetmez. ruh insan beynindeki duygu, düşünce anı vs.nin toplamıdır. bilim; ruh bedenden bağımsız değildir beden ölünce ruhda ölür der sadece.
-----------------------------ölmesinden kastın yok olması ise ruh ölüp hangi enerji çeşidine dönüşüyor ?
-
beyin nakli sağlanırsa mümkün olabilir. o da aşırı zor gözüküyor şu an.
ancak ilerde beyin elektrik hareketlerini kopyalayarak hafızayı yani bir anlamda ruhu yedekleyip tekrar yükleyebileceklerini düşünüyorum.