Rusyaya Gidiyorum. Tavsiyeleriniz?
-
Hocam mutluluklar dilerim.
Sana tavsiye veremeyeceğim ama bir istekte bulunacağım.
Gelirken bir tane rus hatun getirir misin acabA? Mümkünse evlenmelik. Türkiye'de bulamıyorum da o yüzden söylüyorum (Kıh kıh kıh :D)
Şaka şaka, iyi gezmeler dilerim.
DrKill tarafından 24/Haz/15 02:23 tarihinde düzenlenmiştir -
maps den bakıp yürümeye çalışma yürümekle bitmez
rusça alfabe çevirisi yüklemeden gitme
tren hattı pdf ini telefona yüklemeyi unutma
paranı bürolarda çevirme makinelerde çevir
rus gözlemesi yemeden dönme
limanda çantacılar sokulacak kimsenin çantasını rica mihnet alma
rus kızı yoktur inanma göreceksin zaten gönül kimi beğense güzel odur
patates yemeden dönersen öl
mc donalds tan yeme feci farklı ve kuru parana yazık
beirut cafe ye git bir gece birlikte karışık kebap yiyip müziğe tempo tutarken kültür sentezini izleyin
vs, takıldığın yerde sor
-
Rusya ya heleki moskovaya hanımınla mı gidiyorsun?
Sen hiç Çorum'a giderken yanında leblebi götüren birine rasladın mı?
-
bu konudaki bazı yorumlar gerçekten iğrenç.
Fdumanli tarafından 24/Haz/15 02:25 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam ben novotel de kaldım. havaalanına çok yakın 10 dakika mesafede diyebilirim. havaalanından indiğinde ringler var yani servisler. direkt otele gitmektedir. senin türk olduğunu gören taksiciler koluna yapışacaktır. bayada laçka olurlar. ne gözlerinin içine bak adamların ne de tek kelime et. işi yavşaklığa kadar vururlar. sakın gaza gelip arabalarına binme yoksa 10dk lık yol için 100$ gibi bir rakam ödemek zorunda kalırsın. rusyada taksilerde taksimetre yoktur! uzun boylu beyaz ağzı alkol kokan erkeklerinin yanında senin türk olduğunu 1 km öteden anlarlar.
yeme içme konusunda ilk sularını yadırgarsın bizim maden sularına benzer suları. türkiyedeki gibi su bulamazsın. otelin yemeklerini tavsiye etmem domuz eti ağırlıkta menüleri. ben gitmeden yanıma kavurma alıyorum. bozulmuyorda hem. bu domuz eti muhabbeti daha uçakta başlayacak. aeroflot un hostesleri 10 numara 5 yıldızdır bu arada. sana verecekleri herşey pişmemiş domuz eti olacak uçakta. etradındaki rusların hepsi yamyam gibi o çiğ etleri miğdelerine gömecek. yemeden önce bir kokla tiksinirsin zaten.
yukardaki arkadaş mc donalds yazmış. onu da açıklıyım sana. türkiyedeki gibi mc donaldslarda menü diye birşey yok. patatesini burgerini vs ayrı ayrı alıyorsun. enteresan bir şekilde mc donalds da bira da var orda)) 2012 senesinde 2 kişi için türk parasıyla 70 lira ödemiştim mc donalds da.
otel genel olarak 3 yıldızlı otel diyebilirim. servisleri çekik gözlü karılar yapıyor. mongol gibilerdir herhangi bir kibarlık bekleme küfür gibi hareketleri vardır.
oda da giyinip soyunurken dikkat et. birden bire ne olduğunu anlamadan oda servisi yada temizlik gelebilir. bunlara hazırlıklı ol. yataklar banyo vs temizdir.
moskova dünyanın en pahalı şehridir. cebine 50 bin dolar bile alsan 1 haftada yetmeyebilir. dil bilmeden zorlanırsın. ingilizce filanda konuşmaya çalışma kimse seni anlamayacaktır. şanslıysan azeri görürsün. onlarla çat pat türkçe konuşursun.
paranıda burdan dolar yaparken dolarların üzerinde herhangi bir damga mühür vs olmamasına dikkat et. yoksa bozduramazsın orda. hiçbir şekilde kabul etmiyorlar. kredi kartı çoğu heryerde geçmez dikkat et.
xylgn_ tarafından 24/Haz/15 06:15 tarihinde düzenlenmiştir -
balayı için Rusya çok kötü bi tercih olmuş. geldiğiniz vakitte beyaz geceler bitmemiş oluyor. gelmişken petersburg'a da sapsan(hızlı tren) ile günübirlik gelebilirsiniz. 3,5 saat sürüyor.
-
''balayına'' dan sonrasını okumadım,tavsiyelerimi bekarlara sakladım :D
-
balayı için kuzeye çıkılır mı hocam yapma allasen onu evlenmeden önce şeyapacaktın :D
Geyik bi yana, hayırlısı olsun.
-
ögrenebildigin kadar rusca ögren, hersey kyril alfabesi.
rusya ya her ay en az 1-2 haftalıgına gelen bi insan olarak söyleyebilirim ki amk böyle sehrin. taksi, restorantta ingilizce bilen adam sayısı = türkiye nin avrupa birligine girme olasılıgıyla aynı neredeyse.
o yüzden ogrenebildigin kadar kesinlikle rusca.
onun dısında giyecek falan cok pahalı alısverisi pek düsünme, alkol ucuz dönüste 10-12 sise alabilirsin. ben bi bos bavul sırf bunun icin tasıyorum genelde yanımda.
yemek biraz pahalı, her atm de para cekme sberbank da falan cek paranı genelde cok fazla kart kopyalanıyor arkadasımın tüm hesabını bosalttılar.
kesinlikle yandex taxi yada über indir, sehir cok büyük ve sakın sokakta taksiye binme. en ucuz app gettaxi ama o arabalar les, o yüzden yandex.taxi candır <3 (reklamlar)
yandex.maps ve navi yi unutma offline seceneklerimiz mevcut.
gorky park'ı ziyaret etmeyi unutma, özellikle bu dönemlerde cok güzel oluyor. piknik felan yapabilirsin ki biz genedle ögleden sonra gidip orada calısıyoruz. baya tatlı bi mekan.
onun dısında dolar götürme yanınad direk tl yi rubleye çevir 110 tl 1400ruble su an da sanırım + her gün ruble degisebiliyor. bi gün 1000rub 20dolarken bi bakmıssın diğer gün 18dolar olabiliyor. ekonomi garip yani.
aeroflot ile ucucaksan muhtemelen sharametyevo'ya ineceksin sehire en uzak havalimanı. aeroexpress ile belerusskaya ya gidersen ordan taksiyle rahatca otele ulasabilirsin sanırım. bu arada sharametyevo nun duty free'si moskvoanın en büyük duty free'si kesinlike.
ondan sonra yemek olarak, borsch icmeyi unutma. hakiki rus vodka'sı seni bekler kesinlike tatmalısın. gece hayatı istiyorsan kitai gorod taraflarında takılabilirsin. bolshai theater da bosluk varsa bilet al dicem 2 ay var belki bulabilirsin. cok tarihi bi tiyatro salonu zaten red square'in yanı.
aynı zamanda moscow state üniverstyi de cok garip bi mekan şato gibi okul, moscow river da 2-3 saatlik nehir turu yapabilirsin. 300-400 ruble bi fiyatı var.
ve kesinlikle uzay müzesini ziyaret etmeni öneririm. 200ruble giris fiyatı var ama inanılmaz bi müze.
metro kullanımını gitmeden ögrenmeni ve metropolitian adlı uygulamayı indirmeni söyleyebilirim, durakların hepsi maalesef kyril ama metrolarda wifi var, onları kullanabilirisin.
1 gb internet olan bi hat zaten 200-250ruble bisey, internetin olrusa hic kaybolmassın. metro da zaten cok karısık degil circle'ı ogrendikten sonra diğer duraklar akıp geliyor.
bunların dısında söylicek biseyim yok ya sanırımi sorun olursa pmle hocam bakarız. bu mesajıda moskova'dan yazıyorum zaten su anda :)
-
Arkadaş mesaj attı yanlış yazmış konuyu rica etti düzelteyim
alayına !! yazacakken balayı yazmış herkeste özür diliyor :)))))))
öyle birşey yok şaka tabi.
hayatında mutluluklar diliyorum. rusya biraz garip bir seçenek ama arkadaş sıradışı olmak istemiş başarmış.
buyur:
http://www.supergezginler.com/wordpress/moskova-gezilecek-yerler/