Safakmatik.Com Açılmıştır. Asker Ve Aileler İçin Yapıldı. Şafaksayma, Resim Ekleme, Mesaj Ekleme ..
-
vay kardeşim allah yardımcın olsun ya zor valla hemde çok zor,
en kısa zamanda teskereni alman dileği ile :))
-
konu bi up, askere gidecek arkadaşlardan duymayan kalmasın,
her celp dönemine yakın uplıyorum konuyu,
saygılarımla
-
Oskar bunu yazdı:
-----------------------------
MaTRaX bunu yazdı:
Oskar bunu yazdı:
-----------------------------MaTRaX bunu yazdı:
hocam sorma adam oldurmus gibi hissediyorum kendimi..
zaten o safak olmasa bile sanki adam oldurmuslerin yaninda gibiyim Bolu komando tugayi full surgun yeri amk :)
daha 2 aylik askeriz olsun o kadar safak :) kisa donem de iyiymis :) kiskandim yani :P
-----------------------------Eğitimde hâla uyumadan 84 saat süren o garip yürüyüş yaptırılıyormu? Botlarınızı çıkardığınızda çoraplarınız parmaklarınıza ve ayaklarınızın altına yapışmış oluyor, yıkadıktan sonra altlarına antibiyotik toz serpiştirin. Biz Boluyu haritadan sileli yıllar oldu :) oradan geçerken tüylerim diken diken oluyor, rabbim hepinize sabırlar versin.
-----------------------------Sorma botu teskere alinca ameliyatla cikarticaz ayaktan..
Intikallere daha baslamadik..
yaklasik 2 hafta sonra Sirnaga gidiyoruz.. 12 saat nobet tutmaya 5 ay boyunca..
Burasi gercekten cok zorlu bi yer ya.. Hic bir birlige benzemiyor.. Adamlar resmen askercilik oynuyorlar burda..
Herkesin kafada sorun var hic bir duzgun adam yok..
Nerde toplama psikopat var burada :|
Allah razi olsun kardesim..
Umarim ben de hayirlisiyla silerim Boluyu haritadan :)
-----------------------------Uzun intikallere başladığınızda çanta bir kaç saat sonra çok ağırlaşacaktır, başka şeyler düşünün, zaman ilerledikçe vücudunuzu hissedemeyeceksiniz, başınız gövdenizden ayrılmış hissine kapılacaksınız. Palaskanızı dinlenme süresince gevşetin yürürken palaska gevşetmeyin fıtık olursunuz. Antibiyotik taşımak yasaktır yanınızda 2 tane bulunsun idrarda yanma vücutta iltihaplanma hissederseniz yutun, ateşlenmenizi önleyecektir. Yürürken başınızı asla eğmeyin, yat pozisyonunda topuklarınız yere tam temas etsin, komutları anında uygulayın. Sivil yaşamı evinize dönene kadar unutun, duygularınızı unutun, siz kışla askeri değilsiniz, savaşa gideceksiniz. Bana güvenin ne kadar itaatkar, duygusuz, soğukkanlı ve hızlı olursanız bu süre o kadar rahat geçer. Askerliğiniz bittiğinde uzman bir psikoloğa danışın, askerliğim bittiğinde aylarca her sabah uyandığımda silahımı aramıştım, size de olacak.
-----------------------------sana katılıyorum...askerlik bitti ama ben şimdi orda görevde olanları düşünerek kafa oralara kayıyor...
gittiğim görevleri düşünüyorum. kışın soğukta ayak uçlarımın nasıl üşüdüğünü ve nasıl dayanabildiğimi düşünüyorum. hani herkes şimdi askerlik anılarını yazsa sayfada yer kalmaz ama o yıldırım çakan görevlerde kıyametin koptuğuna inandığım geceler...omuzlarımın çöktüğünü kırıldığını düşünmem bel kemiğimin artık işe yaramayacağını düşünmem...bazende dicle nehrin kenarında yürürken yolda içimden ey ana beni niye doğurdun diye isyan edesim gelir...inanamıyorum bazen yaşadıklarıma...her görevde yeter artık demelerim...offf karşımda böyle dertleşecek birisi yok hali bilip anlayan.
bi elde hk bi elde rpg 7 sırtta mühimmat. çelik yelek şarjörle 12 kilo yürü babam yürü...bazen şükrediyorum ölmediğime EN fazla 4 saat yürürdük. uzak yerlere araçla giderdik bazen inanamıyorum bunun üstesinden geldiğime...bazende yaşadıklarımı bir deftere not olarak yazarsam içimdekileri atıp rahatlayacağımı düşünüyorum.. -
konu bi up
-
Yeni kısa dönemler için konuyu tekrar uplıyorum,
bu arada hepinize hayırlı teskereler arkadaşlar.
Pazartesiye kadar konu bi up dursun :))
-
cok biliyosan bi cevap veriver ustad :)
yurt disinda calisiyorum 5 senedir. 3 sene yurt disinda calisinca bedelli hakkimiz oluyodu. simdi biraz karistirdilar. onceden
5112 avro veriliyodu. bu miktarin degistigini duydum dogrumudur ?
10k avro olmus dediler.
84 dogumluyum. ara sira tecil falan ettiriyorum :)
bilgin varsa beni aydinlatirmisin lutfen ?
-
SysTeMeRRoR bunu yazdı:
-----------------------------cok biliyosan bi cevap veriver ustad :)
yurt disinda calisiyorum 5 senedir. 3 sene yurt disinda calisinca bedelli hakkimiz oluyodu. simdi biraz karistirdilar. onceden
5112 avro veriliyodu. bu miktarin degistigini duydum dogrumudur ?
10k avro olmus dediler.
84 dogumluyum. ara sira tecil falan ettiriyorum :)
bilgin varsa beni aydinlatirmisin lutfen ?
-----------------------------Üstad öncelikle kusura bakma mesajın 3 ay önce gelmiş, o arada ben nerdeydim nasıl görmedim bu ayrı olay.
Yeni askere gidecek arkadaşlar için konuyu bir zıplatayım dedim mesajını gördüm.
İnan sorduğun soru hakkındada bir bilgim yok kusura bakma ne olur.
yenilenen sitemize hepinizi beklerim.
Özellikle yeni askere gidecek arkadaşalar, ailenizle iletişimin bir nebze rahatlamasını isterseniz.
www.safakmatik.com adresini mutlaka hafızanıza kazıyım.
safakmatik programını sevgilinizin bilgisayarına koyarak rahat bir şekilde kimse görmeden ve okumadan mesajlaşabilirsiniz.
Hemde sevgiliniz sizin şafağınızı saymak zorunda kalmaz :))
Desteklerinizi bekliyorum arkadaşlar.
-
Yeni celp döneminde askere gidecek arkadaşlar için bi up yapayım konuyu..
Bu arada link ;
Programı evdeki bilgisayarınıza kurun, her ps başladığında otomatik şafağınızı ailenize göstersin felan.
Asker kafası :) olarak kodlayınca böle oluyor.
-
hortlatmak gibi olmasın da ben bu siteyi kullandım çok memnun kalmıştım gerçekten çok iyi. Ayrıca tahribattan bir arkadaş olduğunu bugün öğrendim hey Allah :) askere gidecek askerdekiler ve askere gidecek yada gitmiş yakını olan herkes'e tavsiye ederim. Emeğine sağlık hocam. Askerde mobilden giriyordum telefonu da kasmiyordu. ruhi tarafından 08/Mar/13 17:29 tarihinde düzenlenmiştir