folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Savunma Sporu Öğrenmek İstiyorum

Savunma Sporu Öğrenmek İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

1.75 boy, 80 kiloyum. Malumunuz sokaklar ipsiz sapsız çakal dolu. Savunma bilmeden olmuyor. Şimdi karşındaki bıçak çekerse vs demeyin. Kung fu düşündüm en başta fakat internette okuduğum kadarıyla sokak dövüşünde yani rastgele nereye gelirse vurmalı kavgalarda bir etkisi yokmuş dayak yediğinle kalırsın diyorlar. Sonrasında karate düşündüm Şişli'de Doğan Kılıç hocanın salonu varmış oraya yazılmayı düşünüyorum sizin tavsiyeleriniz nedir ? Eski Türkiye Karate milli takımı hocasıymış boş adam değil yani.

https://www.youtube.com/watch?v=gzviN135ZYQ

mkyb tarafından 28/Ağu/15 05:16 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Karsinda ki bicak vs ceker demeyin demissin de, cekiyolar hocam :) şlak diye açıyo elin oğlu sustalıyı senin benim gibi kaybedecek biseyi olmadığından. Yine öğreneğim diyosan taekwondo öneririm. Savunma konusunda sağlam taktikleri var.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cenk88
    cenk88's avatar
    Erkek

Hocam senin isteğine uygun en iyi savunma sporu wushu

Çin'in meshur savunma sporu ama ülkemizde ne derece yeri var bilemiyorum.

Ayrıca boks öğrenmek istersen de meşhur İrlanda lı ile bi görüş derim :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek

Sende mi İrlandalıyı izledinde gaza geldin yoksa :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Krav maga

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Wing tsun. Ama iyice ticarete dokup para verip sertifika almadan yeni bir sey gostermem diyenlerden degil de ticari kaygisi olmayan hocalardan. Ankara icin yardimci olabilirim.

sigara değil, balık olan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

wing tsun ya da wing chun bu genellikle rakibi en kısa sürede pert etmeye dayalı ve yumruk ağırlıklı bir spor.

taekwondo (12-13 sene önce yapmıştım) daha çok savunma amaçlı, kuralları olan (belden aşağı vurmamak gibi) ve daha çok tekme ağırlıklı bir spor.

eğer amaç sadece savunma ise aikido tavsiye edebilirim. aikidio da yumruk, tekme, kafa atma gibi şeyler yok, daha doğrusu sana nasıl dövüleceğini değil, karşındaki adamın gücünü kullanarak onu püskürtme olayı var. hatta bununla ilgili bi laf vardır, aikido da karşındaki adam senden ne kadar güçlü ve iri yapıdaysa sen de onun kadar güçlüsün demektir. çünkü adamın sana sallayacağı bir yumruğu aynı oranda tersine çevirerek adama gönderiosun. nette videoları var mesela, en ufak bi bilek hareketiyle 100 kiloluk adamları yerden yere vuruyolar :)

goo.gl/qBNZmW
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ceoden
    Ceoden's avatar
    Erkek

Son 2 mesajda da yazıldığı gibi Wing Tsun kişinin reflekslerini öyle geliştiriyor ki.. Birçok haberi hatta tehlikeleri bile doğmuştur. Yanlış hayırlamıyorsam Wing Tsun eğitmeni olan bir kişi ev içinde kapıdan geçip döndüğü anda elinde meyve tabağı ve bıçak olan kadını 2 saniyede yere seriyor. Bunu istemeden yapıyor tabi.. Artık neyi örnek veririz bilmiyorum hani Naruto'da Neji vardı hyuga kullanıyordu sanırım açmama gerek yok.

yani kısacası eğer Wing Tsun öğrenirsen seni sokakta şişlemeleri biçmeleri biraz sıkacaktır.. Haaa unutmadan Bruce Lee'nin öldürülme sebebi de Wing Tsunu kendi ülkesi dışında ve ayrıcalık katarak öğretmesi olduğunu duymuştum. Ayrıce Lee'nin Nunchaku ile 2 masatenisi oyuncusunu alt etmesini izleyiniz.. Buna da Wing Tsun'un büyük etkisi olduğuna inanıyorum.

DBD 3docean.net/user/nokuf exarch.artstation.com Instagram.com/exarch.art
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Telekinesis
    Telekinesis's avatar
    Erkek

Boks-Kick Boks, gerisi yalan.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ceoden
    Ceoden's avatar
    Erkek
    Telekinesis bunu yazdı

Boks-Kick Boks, gerisi yalan.

Japonların dövüş sanatları ve kick-boks birçok kez karşılaştırıldı, japon sanatlarının tekmeleri hep daha kuvvetli çıkıyor arkadaşı takmayın..

Ayrıca senin o gerisi yalan dediğin sanatı doğumlarından ölümlerine kadar yapıyor adamlar.. Bizim eli sazında türk gençleri gibi adam dövecem diye boksa başlamıyorlar..

Ceoden tarafından 28/Ağu/15 10:32 tarihinde düzenlenmiştir

DBD 3docean.net/user/nokuf exarch.artstation.com Instagram.com/exarch.art
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek

eğer muay thai düşünürsen benimle irtibata geç çok sevdiğim bir hocam okmeydanında bir yer açmış (kendisi turabininde zamanında hocalığını yapmış kişi ) yakın zamanda başlamayı düşünüyorum fiyati uygun haftada 3 gün eğitimi 10 numara  5 yıldız biraz sert eğitimleri var ama olsun :)

Ignorance is bliss.
Toplam Hit: 5689 Toplam Mesaj: 49
savunma sporları