Savunma Sporu Öğrenmek İstiyorum
-
1.75 boy, 80 kiloyum. Malumunuz sokaklar ipsiz sapsız çakal dolu. Savunma bilmeden olmuyor. Şimdi karşındaki bıçak çekerse vs demeyin. Kung fu düşündüm en başta fakat internette okuduğum kadarıyla sokak dövüşünde yani rastgele nereye gelirse vurmalı kavgalarda bir etkisi yokmuş dayak yediğinle kalırsın diyorlar. Sonrasında karate düşündüm Şişli'de Doğan Kılıç hocanın salonu varmış oraya yazılmayı düşünüyorum sizin tavsiyeleriniz nedir ? Eski Türkiye Karate milli takımı hocasıymış boş adam değil yani.
https://www.youtube.com/watch?v=gzviN135ZYQ
mkyb tarafından 28/Ağu/15 05:16 tarihinde düzenlenmiştir -
Karsinda ki bicak vs ceker demeyin demissin de, cekiyolar hocam :) şlak diye açıyo elin oğlu sustalıyı senin benim gibi kaybedecek biseyi olmadığından. Yine öğreneğim diyosan taekwondo öneririm. Savunma konusunda sağlam taktikleri var.
-
Hocam senin isteğine uygun en iyi savunma sporu wushu
Çin'in meshur savunma sporu ama ülkemizde ne derece yeri var bilemiyorum.
Ayrıca boks öğrenmek istersen de meşhur İrlanda lı ile bi görüş derim :)
-
Sende mi İrlandalıyı izledinde gaza geldin yoksa :)
-
Krav maga
-
Wing tsun. Ama iyice ticarete dokup para verip sertifika almadan yeni bir sey gostermem diyenlerden degil de ticari kaygisi olmayan hocalardan. Ankara icin yardimci olabilirim.
-
wing tsun ya da wing chun bu genellikle rakibi en kısa sürede pert etmeye dayalı ve yumruk ağırlıklı bir spor.
taekwondo (12-13 sene önce yapmıştım) daha çok savunma amaçlı, kuralları olan (belden aşağı vurmamak gibi) ve daha çok tekme ağırlıklı bir spor.
eğer amaç sadece savunma ise aikido tavsiye edebilirim. aikidio da yumruk, tekme, kafa atma gibi şeyler yok, daha doğrusu sana nasıl dövüleceğini değil, karşındaki adamın gücünü kullanarak onu püskürtme olayı var. hatta bununla ilgili bi laf vardır, aikido da karşındaki adam senden ne kadar güçlü ve iri yapıdaysa sen de onun kadar güçlüsün demektir. çünkü adamın sana sallayacağı bir yumruğu aynı oranda tersine çevirerek adama gönderiosun. nette videoları var mesela, en ufak bi bilek hareketiyle 100 kiloluk adamları yerden yere vuruyolar :)
-
Son 2 mesajda da yazıldığı gibi Wing Tsun kişinin reflekslerini öyle geliştiriyor ki.. Birçok haberi hatta tehlikeleri bile doğmuştur. Yanlış hayırlamıyorsam Wing Tsun eğitmeni olan bir kişi ev içinde kapıdan geçip döndüğü anda elinde meyve tabağı ve bıçak olan kadını 2 saniyede yere seriyor. Bunu istemeden yapıyor tabi.. Artık neyi örnek veririz bilmiyorum hani Naruto'da Neji vardı hyuga kullanıyordu sanırım açmama gerek yok.
yani kısacası eğer Wing Tsun öğrenirsen seni sokakta şişlemeleri biçmeleri biraz sıkacaktır.. Haaa unutmadan Bruce Lee'nin öldürülme sebebi de Wing Tsunu kendi ülkesi dışında ve ayrıcalık katarak öğretmesi olduğunu duymuştum. Ayrıce Lee'nin Nunchaku ile 2 masatenisi oyuncusunu alt etmesini izleyiniz.. Buna da Wing Tsun'un büyük etkisi olduğuna inanıyorum.
-
Boks-Kick Boks, gerisi yalan.
-
Telekinesis bunu yazdı
Boks-Kick Boks, gerisi yalan.
Japonların dövüş sanatları ve kick-boks birçok kez karşılaştırıldı, japon sanatlarının tekmeleri hep daha kuvvetli çıkıyor arkadaşı takmayın..
Ayrıca senin o gerisi yalan dediğin sanatı doğumlarından ölümlerine kadar yapıyor adamlar.. Bizim eli sazında türk gençleri gibi adam dövecem diye boksa başlamıyorlar..
Ceoden tarafından 28/Ağu/15 10:32 tarihinde düzenlenmiştir -
eğer muay thai düşünürsen benimle irtibata geç çok sevdiğim bir hocam okmeydanında bir yer açmış (kendisi turabininde zamanında hocalığını yapmış kişi ) yakın zamanda başlamayı düşünüyorum fiyati uygun haftada 3 gün eğitimi 10 numara 5 yıldız biraz sert eğitimleri var ama olsun :)