Savunma Sporu Öğrenmek İstiyorum
-
Benim tercihin osmanlı tokati
isin şakası da aikidoya bayiliyorum. Gitmek istedigim. Tamda sana uyar yere fırlat kaç.
futurist tarafından 28/Ağu/15 12:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Tekvando, kick box
Gerisi fasa fiso.
Adam karsinda miyavlayana kadar kafasıni patlatirsin tekmeyle.
Vucudunun çevik olmali, güçlü olmak yeterli değil, kuvvetli de olmalisin. Kaslarinin uzun kalmasi gerekiyor, bunun için de futbol oynamamali ve ağırlık calismamalisin bacaklarda. Body building yapanlarda kaslar toplanir, esnekliğini ve hizini kaybeder.
Dağcılık, paletli yüzme bacaklari güçlendirir.
Bu is bir süreç. Biraz da yürek lazim tabi bu da bizim genlerde var.
-
Ceoden bunu yazdıTelekinesis bunu yazdıCeoden bunu yazdıTelekinesis bunu yazdı
Boks-Kick Boks, gerisi yalan.
Japonların dövüş sanatları ve kick-boks birçok kez karşılaştırıldı, japon sanatlarının tekmeleri hep daha kuvvetli çıkıyor arkadaşı takmayın..
Ayrıca senin o gerisi yalan dediğin sanatı doğumlarından ölümlerine kadar yapıyor adamlar.. Bizim eli sazında türk gençleri gibi adam dövecem diye boksa başlamıyorlar..
Arkadaşı takmayın derken?
Sen önce o üslubunu bi düzelt istersen. Bana bunu deyip wing tsun'u savunuyosun? Adamın istediği dışarıda kendini savunmak, buna en uygunu da boks ve kick bokstur.
Wing Tsun'la deneyimin nedir bilemem ama ben aktif olarak 5 yıl boks ağırlıklı kick boks çalışmış birisiyim. Ha istersen bigün karşılaşalım da bakalım senle hangisi daha işlevli.
Boş boş konuşup ortamı germe.
Üslup düzeltmekten kastın asırlardır yapılan sanatları market makarnası gibi yalan diyip kenara atmak mı. Mesajının devamını okumadım bile.. Hayatta başarılar.
Aynen öyle devam et.
-
student bunu yazdımataramasuko bunu yazdı
Bir yıl Çin işi japon işi takılsan üç aylık boksörden dayak yersin muhtemelen ama ben hayatımı adarım dersen uzakdoğu sporuna yönel, kısa sürede bişeyler kapacaksan boks kickboks
aynen katılıyorum , Aikido , wing shun gibi sporlara en az 2 sene vermen gerekiyor ki reflekslerin yerleşsin , ancao zaman karşındakinin kuvvetini ona karşı kullanabilirsin , ama Boks , kick boxgibi sporlarda ilk haftada reflekslerini kullandmaya başlamazsan salonda sopa yemeye başlarsın , o da otomatikman reflekslerini geliştirir :))
Boks ve kick boxta gerçekten salonda yumruk ve tekme yediğin için kavga tecrüben oluyor , reflekslerin gelişiyor, diğerleri gibi uzun süre gerekmiyor..
Wing tsunda da ilk bir bucuk dakikadan (form cizmeyi bitirdikten) sonra gercekten yumruk tekme yiyorsun. Havaya tekme atan bazi diger -dolarla alakasi yok. Wing tsunun olayi sokak zaten.
@rui
Sen kiyamazsin bana :p
Edit: Wing tsunu cok uzun sure calismalisin diyen arkadaslar buyuk ihtimalle ilk mesajimda bahsettigim ticari kaygisi olan hocalardan ders almislar. Sertifika almadan bu hareket su seviyedir gostermem diyen paragozlerden.
Edit 2: Ankarada olanlar eylulden itibaren bana katilip deneme olarak birkac derse gelebilir (:
Dayanamayarak edit 3: Kac yildir calisan hocamin arkadaslarimin en sampuan benim gel doveyim gor gununu dedigini duymadim kimseye. Biraz ic disiplininiz ic huzurunuz olsun. Size ringde bel alti vurmak cısss yere dusene vurmak pis derlerken sokakta biri ensenize anahtari sokar neye ugradiginizi sasirirsiniz.
izzmarit tarafından 28/Ağu/15 14:01 tarihinde düzenlenmiştir -
izzmarit bunu yazdıstudent bunu yazdımataramasuko bunu yazdı
Bir yıl Çin işi japon işi takılsan üç aylık boksörden dayak yersin muhtemelen ama ben hayatımı adarım dersen uzakdoğu sporuna yönel, kısa sürede bişeyler kapacaksan boks kickboks
aynen katılıyorum , Aikido , wing shun gibi sporlara en az 2 sene vermen gerekiyor ki reflekslerin yerleşsin , ancao zaman karşındakinin kuvvetini ona karşı kullanabilirsin , ama Boks , kick boxgibi sporlarda ilk haftada reflekslerini kullandmaya başlamazsan salonda sopa yemeye başlarsın , o da otomatikman reflekslerini geliştirir :))
Boks ve kick boxta gerçekten salonda yumruk ve tekme yediğin için kavga tecrüben oluyor , reflekslerin gelişiyor, diğerleri gibi uzun süre gerekmiyor..
Wing tsunda da ilk bir bucuk dakikadan (form cizmeyi bitirdikten) sonra gercekten yumruk tekme yiyorsun. Havaya tekme atan bazi diger -dolarla alakasi yok. Wing tsunun olayi sokak zaten.
@rui
Edit: Wing tsunu cok uzun sure calismalisin diyen arkadaslar buyuk ihtimalle ilk mesajimda bahsettigim ticari kaygisi olan hocalardan ders almislar. Sertifika almadan bu hareket su seviyedir gostermem diyen paragozlerden.
Edit 2: Ankarada olanlar eylulden itibaren bana katilip deneme olarak birkac derse gelebilir (:
Dayanamayarak edit 3: Kac yildir calisan hocamin arkadaslarimin en sampuan benim gel doveyim gor gununu dedigini duymadim kimseye. Biraz ic disiplininiz ic huzurunuz olsun. Size ringde bel alti vurmak cısss yere dusene vurmak pis derlerken sokakta biri ensenize anahtari sokar neye ugradiginizi sasirirsiniz.
Ankara'nın neresi hocam?
-
ontedi bunu yazdıizzmarit bunu yazdıstudent bunu yazdımataramasuko bunu yazdı
@rui
Ankara'nın neresi hocam?
Hocam Cankayada da salon var Ulusta da var ama Ulustaki tadilata girecekti kis basi. Onun yerine nerde ayarlanir bilmiyorum su an.
-
Koşu
-
NoToLeRaNcE bunu yazdı
Yada s.ktir et dövüşü filan. .500 magnum, bundan al bitane babalar gibi ceket omuzda gez.

Bunun geri tepmesinden haberin varmı hocam ? :D
-
boks, kick boks, muay thai, bjj, judo, güreş veya teakwando gerisi benim gözümde sıfırdır.
tabi şu da var. 21. yüzyıldayız dövüş sanatı öğrenmek falan hikaye.
memati dayının dediği gibi herkesin 1 kurşunluk canı var...
-
mkyb bunu yazdıNoToLeRaNcE bunu yazdı
Yada s.ktir et dövüşü filan. .500 magnum, bundan al bitane babalar gibi ceket omuzda gez.

Bunun geri tepmesinden haberin varmı hocam ? :D
Kafayı 4 esit parcaya bölebiliyo ondan haberim var oda yeterli hocam :D