Savunma Sporu Öğrenmek İstiyorum
-
NoToLeRaNcE bunu yazdı
Yada s.ktir et dövüşü filan. .500 magnum, bundan al bitane babalar gibi ceket omuzda gez.

Adam polis, önerdiği şey bak. Herneyse banane, çokta fifi.
Konuyu açana not; kickbox savunma olmazsa da saldırı için birebir. O sokaklardaki ipsiz çakalların, anlayacağı bir spor dalıdır. O elinde bıçakla sana yaklaşırken, mideye veya kafaya tekme çıkarsan, bir daha sana bulaşamaz. Ki yazdıklarına bakılırsa, dövüş sporlarının felsefesini değilde, pratik yanlarını öğrenmeye meraklısın. Bu yüzden o tiplere karşı, bizim ülkede bana göre en geçerlisi, kickbox' tur.
-
tereke34 bunu yazdıNoToLeRaNcE bunu yazdı
Yada s.ktir et dövüşü filan. .500 magnum, bundan al bitane babalar gibi ceket omuzda gez.

Adam polis, önerdiği şey bak. Herneyse banane, çokta fifi.
Konuyu açana not; kickbox savunma olmazsa da saldırı için birebir. O sokaklardaki ipsiz çakalların, anlayacağı bir spor dalıdır. O elinde bıçakla sana yaklaşırken, mideye veya kafaya tekme çıkarsan, bir daha sana bulaşamaz. Ki yazdıklarına bakılırsa, dövüş sporlarının felsefesini değilde, pratik yanlarını öğrenmeye meraklısın. Bu yüzden o tiplere karşı, bizim ülkede bana göre en geçerlisi, kickbox' tur.
Ben al dedim o da hemen gitti aldı zaten. Gördüğün şey ülkemizde 15bin dolardan basliyo, resmi satisi yok türkiyede. Bunu alacak parası varsa arkasına iki koruma dikecek parasıda vardır.
Silah satışıda Türkiyede yasal onu da bi kavra, gitte evinin çatısına doçka kur demedim adama . Meşru sınırlar icerisinde kullanilirsa da suç degil silah. Neyse.
-
NoToLeRaNcE bunu yazdımkyb bunu yazdıNoToLeRaNcE bunu yazdı

Bunun geri tepmesinden haberin varmı hocam ? :D
Kafayı 4 esit parcaya bölebiliyo ondan haberim var oda yeterli hocam :D
45liğiyle attıktan sonra kulağımın çınlaması 20 saat sonra geçmişti. Efsane silah.
-
Kavga etmek için önce dayak yemeyi hastanelik olmayı göze alacaksın. Sonra ellerin el ayak bileklerin kuvvetli olacak adam gibi yumruk atmayı bileceksin, karşıdaki yere inene kadar durmadan vuracaksın, ağzına burnuna yumruk yedinmi derin bir nefes alıp kavgaya devam edebileceksin. Ondan sonra boks mu istersin kickbox mu istersin diğerlerini mi istersin senin tercihin, uygulama kaliten vücut yapın, ayıracağın zaman vs bunlar hangi spora yönelmen gerektiğini sana söyler zaten.
-
2 seans gidip verim ve sonuç alabileceğin bir dövüş sporu yok hocam. Öncelikle bedensel olarak Gelişimini rayına sok, o süreçte dener, bulursun. Japonu amerikanı dönüş sanatlarını kendi aralarında ikameye gerek yok. Alt tarafı ne bakıyon dedi diye adam döveceksiniZ. Yani amaç belli Başlı organizasyonlarda derece almak olsa neyse. Abartmaya gerek yok
-
Mavi kuşağa kadar Shotokan Karate yaptım, aşağı yukarı 1,5 - 2 senemi aldı. Önermem kesinlikle. (Hocamın milli takım oğlunu ve bilmem kaç tane öğrencisini sokmuşluğu var)
3-4 ay kadar Kenpo Karate yaptım, idare eder.
4-5 aydır Muay Thai + MMA karışık çalışıyorum, tavsiye ederim. Uzak doğu sporu diyorsan jiu jitsu öneririm.
Wing Tsun gibi sporlar genellikle ne kadar az zararla kurtulurum üzerine olduğundan uzunca zaman yapman lazım dedikleri gibi.
Boks yaparken ilk bir kaç sefer dayak yersin sonra kontra çıkmayı vs vs öğrenirsin.
Jilet_Boris tarafından 29/Ağu/15 00:01 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam Doğan Kılıç hocanın mekanına bir çok kez gittim bi arkadaşımla gidiyoduk orda jeet kune do eğitimi veren başka bir hoca vardı geçen sene nişantaşından geliyodu bi soruştur istersen onun eğitimide çok iyidir
-
Jilet_Boris bunu yazdı
Mavi kuşağa kadar Shotokan Karate yaptım, aşağı yukarı 1,5 - 2 senemi aldı. Önermem kesinlikle. (Hocamın milli takım oğlunu ve bilmem kaç tane öğrencisini sokmuşluğu var)
3-4 ay kadar Kenpo Karate yaptım, idare eder.
4-5 aydır Muay Thai + MMA karışık çalışıyorum, tavsiye ederim. Uzak doğu sporu diyorsan jiu jitsu öneririm.
Wing Tsun gibi sporlar genellikle ne kadar az zararla kurtulurum üzerine olduğundan uzunca zaman yapman lazım dedikleri gibi.
Boks yaparken ilk bir kaç sefer dayak yersin sonra kontra çıkmayı vs vs öğrenirsin.2.5 yıl taekwondo yaptıktan sonra kısa bir ara verdim sakatlık dolaysıyıla,
Sonra Shotokan Karate'ye başladım.
Taekwondo'dan sonra Karate'ye gidince ayak olarak karatecilerin çok zayıf olduğunu farkettim, sarı kemerken bölgesel maçlara gitmeye başladım.
Her çıktığım maçta ya diskalifiye oldum, ya da knockout edip bıraktım. Shotokan çok zayıf kalıyor, mesela kafaya tekme attıktan sonra vurduğun yer kızarmayacak.
Ayağı vurduğun yoldan geri çekeceksin vs vs.
Karate'de 3. yılımdan sonra artık hakemlerin hepsi yüzümü tanıyordu, sert girdiğim için hemen hemen her vurduğuma ceza kaldırıyorlardı.
Baktım o işte artık ekmek yok, bırakmak zorunda kaldım.
Geri Taekwondo'ya döndüm.
Karate'de bildiğiniz üzere her aksiyondan sonra maç durur, puan verilir , ceza verilir, adam üstünü düzler vs ama hepsinde maç durur ve sonra tekrar başlatılır.
Bunun verdiği alışkanlıkla taekwondo'da vurduktan sonra maçın duracağını bekleyerek gardımı indirdim.
O 2-3 saniyede 6 tekme yedim ve yattım yere.
Maçtan sonra baktığımda darbe aldığım her yer mercimek büyüklüğünde kan toplamıştı.
Neyse ki sonradan sonradan attık kareteden kalma alışkanlıkları.
Taekwondo sadece tekme, karate daha iyi vs diyenlere kanmayın hocalar. Olimpiyatları izleyin, taekwondo maçlarında yumrukla knockout olanı görürsünüz ama karatede henüz rastlamadım.
Karete yapacaksanız da shotokan değil de wadoryu tavsiye ederim.
İçinizde mangal gibi bir yürek yoksa, böyle durumlarla karşılaşmanız doğal.
https://youtu.be/5f5tWVvDsQ4?t=3m9s
Kolay gelsin.
Kaan tarafından 29/Ağu/15 10:34 tarihinde düzenlenmiştir