Seyit Onbaşının Fotoğrafını Çeken Adam
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------oturuyorum bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Gazetecilik Sorusu
Yerde ölen bir adam var önce yardımmı edersin yoksa fotoğrafınımı çekersin
-----------------------------profesyonellik duygusallığa yer yoktur derler
-----------------------------oturuyorum

koltukta

kardeş bu ne ya :) yaratıcılığınıza hayranım, koltuktan düştüm.
-----------------------------ahahahahahaaha bu ne lan :I
-
iqsuz bunu yazdı:
-----------------------------YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------O savaş ortamında, fotografçı olduğuna inanıyorsun da, 275 kg'luk top mermisini kaldırdığına inanmıyorsun :)
-----------------------------
-----------------------------fotoyu çeken varsa niye yardım etmemiş diye sormuş arkadaş nasıl anlıyorsunuz..
içi boş arkadaşım onun :)
-
maketi kaldırıp resmini çekmiş sonradan kaldıraramış onu
ben gerçektede kaldırdığına inanmıyorum ya neyse tamamen herşeye aykırı bir durum bir efsane
-
alberteinstein bunu yazdı:
-----------------------------
herkes Seyit Onbaşının sırtında bombayla resmini bilir. 275 liloluk bombayı tek başına kaldırmış Ocean savaş gemisini vurmuş. birde resmi var. bugün yine gördüm. bu resmi çeken adamın hikayesini bilen var mı ? madem biri var neden yardım etmemiş yada etmemiş mi. çevresindeki herkes şehit olmuş ve tek başına 3 kere bomba taşımıştır diye biliyorum.
-----------------------------hocam belliki pek bir bilgin yok bu konu hakkında buna üzüldüm tekrar kaldırırmısın dediklerinde hayır kaldıramam demiş o resimdeki bombanında içi boş
-
zamazingo bilgim olmamasına neden üzüldün :D anlamadım
-
Bu resmin bilinen halini o zamanki Chicago tribun gazetesinin arşivinde bulmuştum 3-4 yıl önce sanırım bakayım başka neler var diye osmanlı rus savaşı ile ilgili haberler var.çanakkale savaşları ve mısır filistin cephesi haberleri ingillizler tarafından yeteri kadar var.bir de 1915 yılında bir muhabirin röportajı var son osmanlı dışişleri bakanının çamlıca köşkünde yaz ayları çanakkale savaşlarının yazında çok önemli bir O. ile.neyse bu arşivlere ulaşayım caps lileyim diye vs şimdi ulaşamıyorum nedense güzel filtreler kullanıyorlar onu öğrendim.
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------maketi kaldırıp resmini çekmiş sonradan kaldıraramış onu
ben gerçektede kaldırdığına inanmıyorum ya neyse tamamen herşeye aykırı bir durum bir efsane
-----------------------------maket diyorsunuzda birseye kafam takıldı savas esnasinda bir yandan savasip, biryandanda maketmi yapiyorlarmis?
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Gazetecilik Sorusu
Yerde ölen bir adam var önce yardımmı edersin yoksa fotoğrafınımı çekersin
-----------------------------gore poz çekerim
-
Aynı cevabı kaç kere yazmışınız be yuh, bende farklı bişeyler yazıodur die hepsini okudum :D
-
eski yıllardan hiçbi bilgi, hiçbi bi fotoğraf taze taze yazılıp, çekililmemişki şimdi okuyupta, bakıpta inanayım..
ortada 1 savaş var ve son mermi 2yüzküsür kilo, iman gücüyle mermiyi kaldıran Onbaşı ve birde gazeteci.
Onbaşı mermiyi kaldırırken Gazeteci Yaralılara mı bakıyordu yoksa fotoğraf karelerimi alıyordu ?
Gazeteci o an fotoğraf çekmiyor ise Onbaşım mermiyi kaldırırken ne yapıyordu ?
herşey çellişkili.. Herşey efsane! he diyip geçecen zor bişey değil...