Seyit Onbaşının Fotoğrafını Çeken Adam
-
irwa bunu yazdı:
-----------------------------DonnieDarko bunu yazdı:
-----------------------------Aslında, her ne kadar biz bunun gerçek bir efsane olduğunu düşünüyorsak da, gerçek olmama payı var elbette.
Tarihsel bir olayın bize aktarıldığı şekli, zaman zaman elde edilen bir bilgiyle değişebiliyor, yani kesin değil.
Bir çoğumuz özellikle Hollywood yapımı savaş filmlerinde, askerleri savaşa bağlamak için efsane bir olay türetildiğini yada bir olayın abartılarak efsaneye dönüştürüldüğünü biliyoruz. Bu Seyit Onbaşının da bu tarz bir efsane olma ihtimali var.
Sorduğun sorunun cevabı da, önceden yaşanmış bir olayı resmetmek için, temsili bir fotoğraf çekiliyor. Bu fotoğrafın hikayeside budur.
-----------------------------onca yıl tarih kitaplarında 1.we 2. inönü zaferlerini okuttular bize lakin yanılmıyorsam birkaç yıl önce o sawaşların aslında olmadığını milletin tbmm ye we kendine güweni arttırılsın diye oluşturulan fake sawaş haberi olduğu ortaya çıkmıştı
bu da öylemidir bilinmez ama en azından sawaş haberi gibi görewini yerine getirmiş ki çanakkale diyince ilk akla gelenlerden biri seyit onbaşı
-----------------------------
1. ve 2. İnönü zaferleri de Kütahya-Eskişehir savaşları da gerçektir. Eğer bu savaşlara yalan deniliyorsa biz kendi keyfimize mi o kadar şehit verdik İnönü Savaşlarında. Boşuna mı geri çekildik Kütahya-Eskişehir muharebesinden sonra? -
bytako bunu yazdı:
-----------------------------benim bildigim savastan sonra cektirilmis o fotograf ve o zamanda seyit onbasi mermiyi kaldiramamis maketini yapmislar ..
-----------------------------aynen böyle.. normalde kucaklamış olması lazım ama orda sırtlamış kaldıramayınca..
zaten o da maket olarak yapılmış.. Onu bırak Seyit Onbaşı savaştan sonra köyüne gelip odunculuğa devam etmiş ve devlet hiç bişey yapmamış diye de duymuştum ben.. zaten Balıkesirliymiş.. havranlı Koca Seyit.. ama daha sonra harran diye de duydum bildiğimden şaştım.. havran bize yakın koca Seyit köyü var oraya gittim hiç bişey yapılmamış adına :/edit: he birde tek başına değilmiş yanında Ali çavuş mu yoksa er olarka Ali miydi ne idi öyle biri daha varmış diye biliyorum :)
-
madalyalık konu lan
-
qoqo bunu yazdı:
-----------------------------irwa bunu yazdı:
-----------------------------DonnieDarko bunu yazdı:
-----------------------------Aslında, her ne kadar biz bunun gerçek bir efsane olduğunu düşünüyorsak da, gerçek olmama payı var elbette.
Tarihsel bir olayın bize aktarıldığı şekli, zaman zaman elde edilen bir bilgiyle değişebiliyor, yani kesin değil.
Bir çoğumuz özellikle Hollywood yapımı savaş filmlerinde, askerleri savaşa bağlamak için efsane bir olay türetildiğini yada bir olayın abartılarak efsaneye dönüştürüldüğünü biliyoruz. Bu Seyit Onbaşının da bu tarz bir efsane olma ihtimali var.
Sorduğun sorunun cevabı da, önceden yaşanmış bir olayı resmetmek için, temsili bir fotoğraf çekiliyor. Bu fotoğrafın hikayeside budur.
-----------------------------onca yıl tarih kitaplarında 1.we 2. inönü zaferlerini okuttular bize lakin yanılmıyorsam birkaç yıl önce o sawaşların aslında olmadığını milletin tbmm ye we kendine güweni arttırılsın diye oluşturulan fake sawaş haberi olduğu ortaya çıkmıştı
bu da öylemidir bilinmez ama en azından sawaş haberi gibi görewini yerine getirmiş ki çanakkale diyince ilk akla gelenlerden biri seyit onbaşı
1. ve 2. İnönü zaferleri de Kütahya-Eskişehir savaşları da gerçektir. Eğer bu savaşlara yalan deniliyorsa biz kendi keyfimize mi o kadar şehit verdik İnönü Savaşlarında. Boşuna mı geri çekildik Kütahya-Eskişehir muharebesinden sonra?
-----------------------------işte zafer kazandık,şehit werdik diyoruz ama orada değildik değil mi ,) belgeyi arıyım bulurum umarım burada da paylaşırım
-
hacı yahu merminin içinin boşaltılıp verilmesi gibi bir durum yok.merminin kalıp demiri zaten en az 200 kg icindeki barut ve tahrip mekanızmasıda hadi 75 kg olsun.bu fotoğraftaki sadece bir maketi.evet o zaman iman gücü olan bir şey sizin bile başınıza bir benzeri olay gelmiştir..neden bu kadar anlamsızlık yükleme gayretindesiniz bundan daha iki yıl kadar önce bir okul kapısını(yaklasık 500 kg kadar) cocugunun üzerinden kaldıran bayan bile vardı bu o anlık bir ilahi gücle olan birşeydir..ve sürekli olacak diye bir kaidede yoktur ve helal olsun seyid on başıya ve onunla birlikte çarpışan vatan evlatlarına..Allah mekanlarını cennet etsin inşeallah
-
herkes götünden bir kurgu yapıyo
kimi diyo boş maket
kimi dolu
kimi diyor yok öyle birşey
kimide inönü savaşları bile olmadı
a.q sanki orda siz bulundunuz yaşadınızda ay biryere ossuruktan teyyare şeklinde sıkıyonuz. Sizde başkalarından duydunuz / okudunuz geldiniz burda bıla bıla konuşuyonuz.
bi orospu çocuğu çıkıp yabancı yanlısı diyoki yok öyle boyle bazı dangalak müridlerde sanki o anı yaşamış gibi sıkıyoda sıkıyo
Hatırlamazmısınız geçen sene çanakkale halbuki geçilmiş konularını? bunlar tezgahlanmış oyun sizde bu oyunun kuklasısınız.
NETİCEDE ÇANAKKALEDE BİR ZAFER KAZANILDI ister inanın ister inanmayın
acaba sonuna soysuzlar yazsam çokmu ağır kaçar?
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------herkes götünden bir kurgu yapıyo
kimi diyo boş maket
kimi dolu
a.q sanki orda siz bulundunuz yaşadınızda ay biryere ossuruktan teyyare şeklinde sıkıyonuz. Sizde başkalarından duydunuz / okudunuz geldiniz burda bıla bıla konuşuyonuz.
bi orospu çocuğu çıkıp yabancı yanlısı diyoki yok öyle boyle bazı dangalak müridlerde sanki o anı yaşamış gibi sıkıyoda sıkıyo
Hatırlamazmısınız geçen sene çanakkale halbuki geçilmiş konularını? bunlar tezgahlanmış oyun sizde bu oyunun kuklasısınız.
-----------------------------kimsenin mesajını okumadan genel yorum yapma asıl dangalak sensinki araştırmıyon adam acmış konu sende bildiğini anlatki yanlışı olandoğrultsun küfür etmeyi becerebildiğin kadar araştırmayıda becer -
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------O savaş ortamında, fotografçı olduğuna inanıyorsun da, 275 kg'luk top mermisini kaldırdığına inanmıyorsun :)
:):)) -
MezrealiM bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------herkes götünden bir kurgu yapıyo
kimi diyo boş maket
kimi dolu
-----------------------------kimsenin mesajını okumadan genel yorum yapma asıl dangalak sensinki araştırmıyon adam acmış konu sende bildiğini anlatki yanlışı olandoğrultsun küfür etmeyi becerebildiğin kadar araştırmayıda becer
-----------------------------herkesin mesajını okudum merak etme
kafa basmıyo herhalde benim bildiğim başka yerden öğrenilmiş bilgi olur benim bilgim olmaz başkasının düşüncesini buraya taşıyacağına hiç konuşma daha iyi
-
Sakin olun şampiyonlar büyütülcek bişey yok ve sol üstteki banner'a bakın.....