Seyit Onbaşının Fotoğrafını Çeken Adam
-
GoldenBoy bunu yazdı:
-----------------------------mermiyi sonra kaldırmalarını istemişler ama savaş esnasında iman gücüyle kaldırdığı için aynı başarıyı sergileyememiş seyyyid onbaşımı. sonra aynı tür merminin içini boşaltmışlar ve çekmişler
-----------------------------Goldenboyunda dediği gibi o gemiler tekrar karşımda olsun aynı iman gücüyle tekrar kaldırırım demiş. Bir sembolik birşey olması içinde içi boş şekilde çektirmişler.
-
HoLyCat bunu yazdı:
-----------------------------SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------maketi kaldırıp resmini çekmiş sonradan kaldıraramış onu
ben gerçektede kaldırdığına inanmıyorum ya neyse tamamen herşeye aykırı bir durum bir efsane
-----------------------------maket diyorsunuzda birseye kafam takıldı savas esnasinda bir yandan savasip, biryandanda maketmi yapiyorlarmis?
-----------------------------
Mk tasak mi geciyosunuz yoksa bu ne kafasi olum ya -
HoLyCat bunu yazdı:
-----------------------------maketi kaldırıp resmini çekmiş sonradan kaldıraramış onu
ben gerçektede kaldırdığına inanmıyorum ya neyse tamamen herşeye aykırı bir durum bir efsane
-----------------------------maket diyorsunuzda birseye kafam takıldı savas esnasinda bir yandan savasip, biryandanda maketmi yapiyorlarmis?
-----------------------------hoca mercimeği biraz hareketlendir bakem bulacaksın sorunun cevabını
-
karakutu bunu yazdı:
-----------------------------Andrei bunu yazdı:
-----------------------------benim bildigim bombayı tekrar kaldırmasını istediklerinde kaldıramıyor.
fotograftaki sahte yani.
cekilme amacı milleti kandırmak degil de, sembolik olması.
----------------------------- -
sLeymN bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Gazetecilik Sorusu
Yerde ölen bir adam var önce yardımmı edersin yoksa fotoğrafınımı çekersin
-----------------------------yanına uzanır açılı facebook profil fotosu çekerim :|
-----------------------------yanlız baya baya sesli güldüm :D :D
-
CaNNi bunu yazdı:
-----------------------------eski yıllardan hiçbi bilgi, hiçbi bi fotoğraf taze taze yazılıp, çekililmemişki şimdi okuyupta, bakıpta inanayım..
ortada 1 savaş var ve son mermi 2yüzküsür kilo, iman gücüyle mermiyi kaldıran Onbaşı ve birde gazeteci.
Onbaşı mermiyi kaldırırken Gazeteci Yaralılara mı bakıyordu yoksa fotoğraf karelerimi alıyordu ?
Gazeteci o an fotoğraf çekmiyor ise Onbaşım mermiyi kaldırırken ne yapıyordu ?
herşey çellişkili.. Herşey efsane! he diyip geçecen zor bişey değil...
-----------------------------aq konuyu okumadan post atan adamdan
Herşeye "he" demesinden başka ne beklenirdi ki?
-
Aslında, her ne kadar biz bunun gerçek bir efsane olduğunu düşünüyorsak da, gerçek olmama payı var elbette.
Tarihsel bir olayın bize aktarıldığı şekli, zaman zaman elde edilen bir bilgiyle değişebiliyor, yani kesin değil.
Bir çoğumuz özellikle Hollywood yapımı savaş filmlerinde, askerleri savaşa bağlamak için efsane bir olay türetildiğini yada bir olayın abartılarak efsaneye dönüştürüldüğünü biliyoruz. Bu Seyit Onbaşının da bu tarz bir efsane olma ihtimali var.
Sorduğun sorunun cevabı da, önceden yaşanmış bir olayı resmetmek için, temsili bir fotoğraf çekiliyor. Bu fotoğrafın hikayeside budur.
-
DonnieDarko bunu yazdı:
-----------------------------Aslında, her ne kadar biz bunun gerçek bir efsane olduğunu düşünüyorsak da, gerçek olmama payı var elbette.
Tarihsel bir olayın bize aktarıldığı şekli, zaman zaman elde edilen bir bilgiyle değişebiliyor, yani kesin değil.
Bir çoğumuz özellikle Hollywood yapımı savaş filmlerinde, askerleri savaşa bağlamak için efsane bir olay türetildiğini yada bir olayın abartılarak efsaneye dönüştürüldüğünü biliyoruz. Bu Seyit Onbaşının da bu tarz bir efsane olma ihtimali var.
Sorduğun sorunun cevabı da, önceden yaşanmış bir olayı resmetmek için, temsili bir fotoğraf çekiliyor. Bu fotoğrafın hikayeside budur.
-----------------------------onca yıl tarih kitaplarında 1.we 2. inönü zaferlerini okuttular bize lakin yanılmıyorsam birkaç yıl önce o sawaşların aslında olmadığını milletin tbmm ye we kendine güweni arttırılsın diye oluşturulan fake sawaş haberi olduğu ortaya çıkmıştı
bu da öylemidir bilinmez ama en azından sawaş haberi gibi görewini yerine getirmiş ki çanakkale diyince ilk akla gelenlerden biri seyit onbaşı
-
HoLyCat bunu yazdı:
-----------------------------geçen günki konudan etkilenip tiner mi çektin hoca :|
-
irwa bunu yazdı:
-----------------------------DonnieDarko bunu yazdı:
-----------------------------Aslında, her ne kadar biz bunun gerçek bir efsane olduğunu düşünüyorsak da, gerçek olmama payı var elbette.
-----------------------------onca yıl tarih kitaplarında 1.we 2. inönü zaferlerini okuttular bize lakin yanılmıyorsam birkaç yıl önce o sawaşların aslında olmadığını milletin tbmm ye we kendine güweni arttırılsın diye oluşturulan fake sawaş haberi olduğu ortaya çıkmıştı
bu da öylemidir bilinmez ama en azından sawaş haberi gibi görewini yerine getirmiş ki çanakkale diyince ilk akla gelenlerden biri seyit onbaşı
Abla n'aptın sen ya :) 1. ve 2. İnönü savaşları gerçek. Anadolu'da ilerleyen Yunan kuvvetleri Türk kuvvetleriyle savaştı. İki tarafında asker sayısı az, çatışmanın boyutları küçük olabilir ama savaş savaştır.