folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Seyit Onbaşının Fotoğrafını Çeken Adam

Seyit Onbaşının Fotoğrafını Çeken Adam

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

GoldenBoy bunu yazdı:
    -----------------------------

mermiyi sonra kaldırmalarını istemişler ama savaş esnasında iman gücüyle kaldırdığı için aynı başarıyı sergileyememiş seyyyid onbaşımı. sonra aynı tür merminin içini boşaltmışlar ve çekmişler

Goldenboyunda dediği gibi o gemiler tekrar karşımda olsun aynı iman gücüyle tekrar kaldırırım demiş. Bir sembolik birşey olması içinde içi boş şekilde çektirmişler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı:

SeRDaR bunu yazdı:

maketi kaldırıp resmini çekmiş  sonradan kaldıraramış onu

ben gerçektede kaldırdığına inanmıyorum ya neyse tamamen herşeye aykırı bir durum bir efsane

maket diyorsunuzda birseye kafam takıldı savas esnasinda bir yandan savasip, biryandanda maketmi yapiyorlarmis?

Mk tasak mi geciyosunuz yoksa bu ne kafasi olum ya
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

HoLyCat bunu yazdı:

SeRDaR bunu yazdı:

ben gerçektede kaldırdığına inanmıyorum ya neyse tamamen herşeye aykırı bir durum bir efsane

maket diyorsunuzda birseye kafam takıldı savas esnasinda bir yandan savasip, biryandanda maketmi yapiyorlarmis?

hoca mercimeği biraz hareketlendir bakem bulacaksın sorunun cevabını

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

karakutu bunu yazdı:

Andrei bunu yazdı:

benim bildigim bombayı tekrar kaldırmasını istediklerinde kaldıramıyor.

fotograftaki sahte yani.

cekilme amacı milleti kandırmak degil de, sembolik olması.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

sLeymN bunu yazdı:

DJ_Alper bunu yazdı:

Gazetecilik Sorusu

Yerde ölen bir adam var önce yardımmı edersin yoksa fotoğrafınımı çekersin

yanına uzanır açılı facebook profil fotosu çekerim :|

yanlız baya baya sesli güldüm :D :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

CaNNi bunu yazdı:

eski yıllardan hiçbi bilgi, hiçbi bi fotoğraf taze taze yazılıp, çekililmemişki şimdi okuyupta, bakıpta inanayım.. 

ortada 1 savaş var ve son mermi 2yüzküsür kilo, iman gücüyle mermiyi kaldıran Onbaşı ve birde gazeteci.
    Onbaşı mermiyi kaldırırken Gazeteci Yaralılara mı bakıyordu yoksa fotoğraf karelerimi alıyordu ?
    Gazeteci o an fotoğraf çekmiyor ise Onbaşım mermiyi kaldırırken ne yapıyordu ?
    herşey çellişkili.. Herşey efsane! he diyip geçecen zor bişey değil... 

aq konuyu okumadan post atan adamdan  

Herşeye "he" demesinden başka ne beklenirdi ki?  

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DonnieDarko
    DonnieDarko's avatar
    Erkek

Aslında, her ne kadar biz bunun gerçek bir efsane olduğunu düşünüyorsak da, gerçek olmama payı var elbette.

Tarihsel bir olayın bize aktarıldığı şekli, zaman zaman elde edilen bir bilgiyle değişebiliyor, yani kesin değil.

Bir çoğumuz özellikle Hollywood yapımı savaş filmlerinde, askerleri savaşa bağlamak için efsane bir olay türetildiğini yada bir olayın abartılarak efsaneye dönüştürüldüğünü biliyoruz. Bu Seyit Onbaşının da bu tarz bir efsane olma ihtimali var.

Sorduğun sorunun cevabı da, önceden yaşanmış bir olayı resmetmek için, temsili bir fotoğraf çekiliyor. Bu fotoğrafın hikayeside budur.

Sanki tüm hayatım boyunca, yanlış melodiyle dans etmiş gibiyim...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

DonnieDarko bunu yazdı:

Aslında, her ne kadar biz bunun gerçek bir efsane olduğunu düşünüyorsak da, gerçek olmama payı var elbette.

Tarihsel bir olayın bize aktarıldığı şekli, zaman zaman elde edilen bir bilgiyle değişebiliyor, yani kesin değil.

Bir çoğumuz özellikle Hollywood yapımı savaş filmlerinde, askerleri savaşa bağlamak için efsane bir olay türetildiğini yada bir olayın abartılarak efsaneye dönüştürüldüğünü biliyoruz. Bu Seyit Onbaşının da bu tarz bir efsane olma ihtimali var.

Sorduğun sorunun cevabı da, önceden yaşanmış bir olayı resmetmek için, temsili bir fotoğraf çekiliyor. Bu fotoğrafın hikayeside budur.

onca yıl tarih kitaplarında 1.we 2. inönü zaferlerini okuttular bize lakin yanılmıyorsam birkaç yıl önce o sawaşların aslında olmadığını milletin tbmm ye we kendine güweni arttırılsın diye oluşturulan fake sawaş haberi olduğu ortaya çıkmıştı 

bu da öylemidir bilinmez ama en azından sawaş haberi gibi görewini yerine getirmiş ki çanakkale diyince ilk akla gelenlerden biri seyit onbaşı

dewdim dewrildim geldim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

HoLyCat bunu yazdı:

SeRDaR bunu yazdı:

geçen günki konudan etkilenip tiner mi çektin hoca :|

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

irwa bunu yazdı:

DonnieDarko bunu yazdı:

onca yıl tarih kitaplarında 1.we 2. inönü zaferlerini okuttular bize lakin yanılmıyorsam birkaç yıl önce o sawaşların aslında olmadığını milletin tbmm ye we kendine güweni arttırılsın diye oluşturulan fake sawaş haberi olduğu ortaya çıkmıştı 

bu da öylemidir bilinmez ama en azından sawaş haberi gibi görewini yerine getirmiş ki çanakkale diyince ilk akla gelenlerden biri seyit onbaşı

Abla n'aptın sen ya :) 1. ve 2. İnönü savaşları gerçek. Anadolu'da ilerleyen Yunan kuvvetleri Türk kuvvetleriyle savaştı. İki tarafında asker sayısı az, çatışmanın boyutları küçük olabilir ama savaş savaştır.

arbeit macht frei
Toplam Hit: 11359 Toplam Mesaj: 69