Sigara 10 Lira Olacak !
-
SpArK bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Shockman üstad/abi/kardeş/arkadaş/bilimum hitap ve saygı sıfatları(tanımadığımdan, nasıl hitap ediceğimi bilemediğimden), yazilarinizi biraz okuyabildim.Sigara içen insanlar ,bu sigaradan direk veya dolayli yolla hasta olan ve rahatsizlanan insanlar var.Belki etrafinizda , yakininizda böyle pek göremiyorsunuz.Çünkü kimi zaman nadiren kısa sürede , veya çoğunlukla çok sonradan ortaya çıkan problemler oluyor.Bu insanlarin tedavi ve sağlık hizmeti görmeleri, çok büyük bir harcama oluşturuyor.Yani sigara içen insanlar , astım olduğunda , akciğerlerine birşey olduğunda , ve bir çok kanser veya bunla ilişkisi olan hastalık kazandığı zamana , bu insanlar devletin sağlık bütçesinden ve sigortasından tedavi oluyorlar.Bu insanlar kendilerini zehirledikleri zaman , kendilerini hasta ettikleri zaman , kendilerine zarar verdikleri zaman, bunun ceremesini niye diğer insanlar çeksin ? niye diğer insanların ödediği sigorta olan ortak havuz karşılasın ? Burda görünmeyen böyle bir taraf var.Şimdi sigara 10 YTL olmasini buna bağlıyorum.10YTL olursa sigara ( kaçak olayını görmezsek eğer ) bunu sadece zengin insanlar içebiicek veya durumu iyi olanlar.Bu insanlar hastalandıklarında maliyetlerini karşılayabilicekler.Fakat bizim gibi durumu iyi olmayan diyelim, sigara içtiğimizde ilerki zamanlardaki sağlık problemlerimizi niye devlet ödesin ve diğerlerininde katıldığı havuzdan ödensin.Kendimizi zehirliyoruz.
Bence sigara 10YTL değil 20YTL de olabilir, ve bu sigara kullananların bütün sağlık masrafları devlet tarafından değil, içenin kendi cebinden karşılanmalıdır.
ShockMan üstad , eğer sigara fiyatı artmasın diyorsan , bence senin gibi tiryani arkadaşlarımızın sigortası şu şekilde olmadı , eğer oluşan sağlık durumu sigaraya bağlı değilse , tedavi edilmelisiniz ücretsizce.Fakat sigaraya bağımlı birşeyse bence herşeyi kendi cebinizdeki parayla ödemelisiniz.
-----------------------------Maşallah Saygıdeğer Kardeşim Vallahi Maşallahın var ne diyem sana....
Bir Kerem Benim Sigortam yok, Hiç olmadı, İşe Girmek için Çok Çabaladım Puanlamalarımda yüksek olduğu halde Alınmadım Çünkü Rüşvet sistemine Para Verecek Gücüm yoktu. Bunca Millet Koyunmuki Tonla Sigorta Ödemesi Yapacak Ve İçtiğinden Ötürü Sigortadan Muaf Tutulacak Sence Bu Mantıklımı..?
Sigortalar Kurumu Zarar ediyor diyenlerde halt etmiş, Çalan Çırpan yoksa Hiçte Sigortalar Kurumu Zarar edecek bir kurum değildir. Her Aklı Selim Bunu bilir... Kaldıki Sigara değil Kirlilik ve Hastalıkların nedeni, Bilinçsizce Kendini tahrip edercesine içenler var, Dertli Yada Kederli Olmalarındandır. Allah yardımcıları olsun.
Normal Boyutta Normal İçenler Vücutlarının ihtiyaç düzeyinde Kana Pompaladıkları Nikotinle Ölmezler Hocam Merak etme, Nice Sigara İçmeyen Gördüm Benimle Yarışamıyor, Nefes Nefese kalıyor. Nasıl Becerdilerse Sigara Birinci Hedef Haline Getirildi Halkın Gözünde ya Ben ona yanarım.
Japonyada Temiz Hava namına Kimse Açık havada bile içemiyo, Telefon Kulubesi gibi Kulubelere girip içip çıkıyorlar, Garip Dünyanın Garip İnsanları.
Koca Dünyayı Minnacık Sigaranın Minnacık dumanı Kirletiyo, Sencede Salakça bir Düşünce değilmi.?
-
yahu cidden anlamıyorum.. insanlar nasıl bu kadar kör.. bana dokunmayan yılan bir yaşasın öyle mi?..
bi bok olmaya layık değilsiniz. bu ülke de bu partiye oy verenlerde..
geberin gidin.
-
günde ortalama 2 paket muratti içiyorum bu olay gerçekleşirse
murattinin musunu göremem heralde ama belkide ii olur
bu vesileyle sigarayı bırakırım belki :) -
eminimki bu uygulama ile Türkiyenin yarisi sigarayi birakmak zorunda kalacak ve artik okullardaki ögrenciler sigara icip kendilerini zehirlemeyecekler.
fakat diger bir sekilde düsünmek gerekirse,insanlarin özgürlügü'de kisitlanmis oluyor.Türkiye sartlari ile 8-10 liraya sigara icmek herkesin yapabilecegi birsey degil.
Almanyada bir paket sigara 4.20 euro oldu ve icerisinde 17 adet sigara var.
daha bugün büyük bir paket aldim,icerisinde 24 adet var,5.90 euro!
aslinda verilen paraya yazik ama bi yandada tirkayakilik var. :|
-
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=162653&cat=200&dt=2009/08/02
http://www.tumgazeteler.com/?a=5368947
iyi başlangıç
tiryaki adama bulaşılmaz
hele bide sarhoşsa
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------http://www.haberturk.com/haber.asp?id=162653&cat=200&dt=2009/08/02
http://www.tumgazeteler.com/?a=5368947
iyi başlangıç
tiryaki adama bulaşılmaz
hele bide sarhoşsa
-----------------------------Bide Kışın Gör Olacakları.... Tayyip Yaktın Çıramızı...
-
Sigara 10 Lira Olacak !
AntiSeptiK ShockMan 2619 Keşke Olmasaydı-recep Yazıcıoğlu(istek)
bkz: başlıkları alt alta okumak :P
-
abi uplamayın konuyu önümde duuruyor paket :D dokunmuyorum
-
SpArK bunu yazdı:
-----------------------------Shockman üstad/abi/kardeş/arkadaş/bilimum hitap ve saygı sıfatları(tanımadığımdan, nasıl hitap ediceğimi bilemediğimden), yazilarinizi biraz okuyabildim.Sigara içen insanlar ,bu sigaradan direk veya dolayli yolla hasta olan ve rahatsizlanan insanlar var.Belki etrafinizda , yakininizda böyle pek göremiyorsunuz.Çünkü kimi zaman nadiren kısa sürede , veya çoğunlukla çok sonradan ortaya çıkan problemler oluyor.Bu insanlarin tedavi ve sağlık hizmeti görmeleri, çok büyük bir harcama oluşturuyor.Yani sigara içen insanlar , astım olduğunda , akciğerlerine birşey olduğunda , ve bir çok kanser veya bunla ilişkisi olan hastalık kazandığı zamana , bu insanlar devletin sağlık bütçesinden ve sigortasından tedavi oluyorlar.Bu insanlar kendilerini zehirledikleri zaman , kendilerini hasta ettikleri zaman , kendilerine zarar verdikleri zaman, bunun ceremesini niye diğer insanlar çeksin ? niye diğer insanların ödediği sigorta olan ortak havuz karşılasın ? Burda görünmeyen böyle bir taraf var.Şimdi sigara 10 YTL olmasini buna bağlıyorum.10YTL olursa sigara ( kaçak olayını görmezsek eğer ) bunu sadece zengin insanlar içebiicek veya durumu iyi olanlar.Bu insanlar hastalandıklarında maliyetlerini karşılayabilicekler.Fakat bizim gibi durumu iyi olmayan diyelim, sigara içtiğimizde ilerki zamanlardaki sağlık problemlerimizi niye devlet ödesin ve diğerlerininde katıldığı havuzdan ödensin.Kendimizi zehirliyoruz.
Bence sigara 10YTL değil 20YTL de olabilir, ve bu sigara kullananların bütün sağlık masrafları devlet tarafından değil, içenin kendi cebinden karşılanmalıdır.
ShockMan üstad , eğer sigara fiyatı artmasın diyorsan , bence senin gibi tiryani arkadaşlarımızın sigortası şu şekilde olmadı , eğer oluşan sağlık durumu sigaraya bağlı değilse , tedavi edilmelisiniz ücretsizce.Fakat sigaraya bağımlı birşeyse bence herşeyi kendi cebinizdeki parayla ödemelisiniz.
-----------------------------
hocam bir konuda haklısın ben sigara içerken yanımdaki içmeyen adam bundan etkilenmektedir. Ancak bunu komple yasaklamak yerine hem sigara içeni hem de içmeyeni düşünerek sigara içilebilir odalar yapılarak sigara içirilebilir ya da kapıya herkesin görebileceği şekilde sigara içilen bölge diyerek sigara içilmesine izin verilmeliydi. o zaman sigara içen ve içmeyen insanlar da ona göre tercih yapardı. bunun tedavisinden bahsetmişsin ama mantık hatası yapmışsın! diğer insanlar gibi bende o primi ödüyorum ve bunlar sayesinde sağlık güvencesine giriyorum! sigaraya bağlı olan hastalıkları neden diğer insanların karşıladığını düşünüyorsun ki? benim ödediğim pirimlere ne oldu? ya da senin mantığınla yola cıkalım! bir hastanede radyoloji bölümü düşün. burada çalışanlar günde ortalama 4 saatten fazla çalışamazlar. çünkü vücutta fazla radyoaktif madde birikmesi sonucu kanser olma riski yükselir. şimdi bunu bile bile özel hastanede çalışan bir radyolog günde 8-9 saat çalışıp da kanser olursa bunun faturasını neden biz ödeyelim tedavi edilmesin! yada bir fabrika düşün atıklarını arıtmadan nehre döküyo ve orada çocuklar yüzüyo. bunu bilen halk şikayet etmiyorsa o zaman orada hastalanan insanlarda tedavi edilmesin! böyle saçma bir düşünce olabilir mi? -
edit: yalan habermiş mavi 2000 forevır