Sigara 10 Lira Olacak !
-
crafty demek istediğim şu;
normalde bir işçiye mesela asgari ücret veriliyorsa onun işverene masrafı bu değildir.
çok ağır bi vergi yükü var Türkiye'de.
asgari ücret alan adam, maaşından daha fazla vergi verdiriyor işverene.
birçok vergi içinden ssk primi ödeniyor her ay.
bu para da hastalık, kaza... durumlarında hastane masrafları için bildiğin sigorta işlemi gibi işlev görüyor.
çok kapsamlı bir sigorta şirketi düşün, bu şirketin sahibi de devlet.
ssk senin masraflarını bedavaya karşılamıyor yani.
sonuçta her ay hasta olup ilaç almıyorsun, her ay kaza geçiriyorsun. tabi olmasın zaten bunlar.
ama teknik açıdan baktığın zaman sigortalı olarak senin sağlığının iyi olması demek devletin sağlık harcamalarından kâra geçmesi demek.
fakat ihtiyacın olursa da bu senin hakkın, sevletin sana verdiği sadaka değil senin kendei paranla aldığın bir hak.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------crafty demek istediğim şu;
normalde bir işçiye mesela asgari ücret veriliyorsa onun işverene masrafı bu değildir.
bu para da hastalık, kaza... durumlarında hastane masrafları için bildiğin sigorta işlemi gibi işlev görüyor.
sonuçta her ay hasta olup ilaç almıyorsun, her ay kaza geçiriyorsun. tabi olmasın zaten bunlar.
ama teknik açıdan baktığın zaman sigortalı olarak senin sağlığının iyi olması demek devletin sağlık harcamalarından kâra geçmesi demek.
fakat ihtiyacın olursa da bu senin hakkın, sevletin sana verdiği sadaka değil senin kendei paranla aldığın bir hak.
-----------------------------
hocam az önce iyiki sana acıkla demişim ben başka türlü anlamıştım yazdığını bir yanlış anlaşılmaya taviz verilmedi! ülkemizde vergilerin çok olduğu konusunda sana katılıyorum ama bunun işverene yükü sadece maaş değil demene katılmıyorum çünkü ödenen ssk primleri vergilerden düşülüyor zarar gibi gözükse de aslında ödenen ssk karlıdır tabi bu şirketin kazandığını ve verdiği vergiyi gözden geçirmek gerekir... ülkemizde yapılan hiçbir yanlışa karşı çıkmadığımız için bu haldeyiz insanların büyük bir çoğunluğu açlık sınırının çok çok altında! bakın yoksulluk sınırı demiyorum aclık sınırı kaldı ki o insanlar aclık sınırı ile yoksulluk sınırı arasında kalmak için ne çabalar dökülüyor... devlet kanayan parmağını kökten kesiyor kanama duruyo ama parmak gidiyo! bir şirketi satmak yerine onu düzeltmeye çalışsa daha mantıklı olurdu! ha şuan devletin vergilerden başka gelir getirecek bişeyi kalmadı o yüzden basıyor haklı-haksız trafik cezalarını! ödediğiniz vergileri ödemediniz diyor tekrar istiyor (olmaz demeyin bizzat başıma geldi) halktan özel tüketim vergisi alıyor sonra nasıl bir zeka örneği ise devletin aldığı verginin katma değer vergisini istiyor bizde kusura bakmayın ama koyun gibi adamlara bakıyoruz... -
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------crafty demek istediğim şu;
-----------------------------cok dogru...kisiye bagli olsa odemem odedigimin nekadarini kullanabiliyorum ki ayrica odeyen ben oldugum halde saglikda bicok kisitlamayla karsilasiyorum.benden kesilen ssk primini ozel saglik sigortasina versem helikopterle hastaneye gotururler :)
-
ya saçma bir görüş var şimdi adam sigara içemedi diye milleti kesip doğrayacak mı ? Sağlık bakanlığı sigaraya alternatif şeyler sunacaktır insanlara veya bırakmayı kolaylaştıracak şeyler yapacaktır.
-
ben çok zarara girerim 2000 uzun 4.75 oldu zaten her sıgarada 50 kuruş zarardayım 10 lira olursa bidaha sigara aldığımda paranın bana kalma ihtimali %0 a düşer kardeş gerçekten ola bilme şansı var mı ?
-
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------Sigara 10 lira olacak iddiası doğru çıkmadıMaliye ve Sağlık Bakanlığı’nın sigara fiyatlarını Avrupa’da olduğu gibi ortalama 10 liraya yükseltmeye dönük çalışma yaptığı iddialarının doğru olmadığı anlaşıldı.
-----------------------------zaten sağlık bakanlığı böyle bişey düşünüyor olsa bile çıkıp da "evet düşünüyoruz, çalışmalara başladık, yapacağız." demez ki.
-
olsun tabi, doğruysa çok iyi bi haber.
-
Sigarayla ilgisiz bir mesajdır, dilerseniz atlayabilirsiniz.
crafty
primin vergiden düşülme muhabbetinde sana katılmıyorum.
gerçekten işverene prim yatırmak avantajlı olsa niye primleri bilerek ihmal eden, yatırmayan veya 6 ayda 2 ay yatıran işverenler var?bunlar herkesin ve benim de gördüğüm, duyduğum gerçekler.
kriz oluyor adamdan hesap soruyorsun niye işçi çıkardın diye,
asgari ücretle çalışan birini çıkarmak, işten eksilme yaratmazsa
yaklaşık 800 ila 1000 liraya kadar aylık maliyet düşüşü demek. kısa vadede oldukça avantajlı..
Bir de daha farklı ücretle çalışan adamı asgari gösterme muhabbeti var.
internetten bir örnek buldum :
Bir işyerinde 850,00 YTL ye işe aldığımız işçinin vergi ve SSK sını aldığı ücret üzerinden gösterirsek eğer.
İşçinin brüt ücreti : 1.186,32 YTL
Gelir Vergisi : 151,26 YTL
Damga Vergisi : 7,08 YTL
SSK Pirim : 397,42 YTL
İşsizlik Sigorta Primi : 35,58 YTL
İşçiye Ödeyeceği : 850,00 YTL
Toplam : 1.441,34 YTL
Gördüğünüz gibi işçi 850,00 YTL maaş alıyorum derken,
patron 1.441,34 YTL maaş ödüyorum demektedir.
Hal böyle olunca işveren işçisini asgari ücret üzerinden sigortalı göstererek;
İşçinin brüt ücreti : 638,70 YTL
Gelir Vergisi : 81,43 YTL
Damga Vergisi : 3,83 YTL
SSK Pirim : 213,96 YTL
İşsizlik Sigorta Primi : 19,12 YTL
İşçiye Ödeyeceği : 850,00 YTL
Toplam : 1.168,34 YTL
peki bu neyi getiriyor? daha düşük emekli maaşı...
Buradaki vergiler işverenin verdiği tüm vergiler değil tabii ki....
arkadaşım tamam başka kaynağın yok da anla artık sen artırdıkta adamlar daha çok vergi kaçırıyor.
indir de belki sürümden kazanırsın, olmadı ekonomi canlanır.
konu dışı içimi dökme bölümü =)
yani şunun gibidir, bi çete adamı kaçırır hapseder bir zindana. kuru ekmek su verir bi süre böyle alıştırır.
sonra adi ucuz yemeklerden vermeye başlar.
adam da adi yemek veren kişilere sempati duyar.
oysa başta seni bu hale getiren kim? balık hafızalıyız. unutuyoruz.
-
içene girsin hocam :D
-
içene girsin diyorsunuz da zam gelince içmeyenede gircek....... bu sigaradan hayvan gibi vergi alıyorlar,kaçakçılık,vergi gelirlerinin düsmesi, halka yeni kazıklı vergiler... içendende içmeyendende
adım adım. Adamlar yazdı anlatdı o kadar :| hala mal mal 100 milyon olsun tiryakilere girsin kafası,millet korsan sigaraya yönelcek öle diyelim belki daha iyi anlaşılır ne oldu devlete girdi, o giren döncek içmeyene gircek
sigaranın yol açtığı sağlık masrafıyımış emekçiden hayat boyu sömür ondan sonra 3 5 ilac ameliyat masrafına laf et. Devede kulak