Sigara Yasağı Hakkında Öneri..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    Madem insanların hakkını koruyosunuz ve sağlığını düşünüyosunuz sade bir T.C. vatandaşı olarak ben şunları düşünebiliyorum (düşünemeyenler utansın!), hem ekonomiye katkı sağlamak için(don lastiği satın almaktan daha iyi bir çözüm olduğunu düşünüyorum!). Nette böyle bir yazı dizisi buldum ve gayette mantıklı geldi.

Sigara içmeyen arkadaşlar sigaranın kötü bir şey olduğunu bırakılması gerektiğini biliyoruz o yüzden yıkıcı polemikler değil de yapıcı eleştriler lütfen... (konunun sapmasına önlem :) )

Önerim şöyle; İçki ve sigara ruhsatı adı altında belgeler olsun. Sadece bu belgeleri alan insanlar bu maddeleri kullanabilsin. Bu belgeleri almak için kabul edilmesi gerek şartlar ise ;

-Eğer Akciğer/karaciğer vb. hastalıklarına(sigara ve içkinin sebep verdiği veya verme ihtimali olduğu) yakalanırsa ve emekliyse, devlet masraflarını karşılamasın.

-İçki ruhsatı ile ehliyet aynı anda taşınamasın. -Bu ruhsatların belirli vergileri olsun.

-Ruh sağlığı bozuk, dengesiz veya maddi bakımdan yetersiz kişilere verilmesin.

-ilgili ürünler sadece bu ruhsatlı kişilere verilebilsin. -Aykırı bir davranış yapanın ruhsatı sonsuza kadar alınsın.

-bir daha yapan hapse girsin. -Ayrıca ehliyet ve içki ruhsatı birlikteyken kaza yapan, içkisiz dahi olsa %100 kusurlu sayılsın.(bu bana da mantıksız geldi. %100 olmaz da başka bir cezası olur.)

Ben bunları düşünebilirken görevi bunları düşünmek ve uygulamak olan devlet büyükleri halen daha menfaat peşinde yazık hemde çok yazık!!!!

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    başbakanda izliyo zaten :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SüperSperm.
    evsiz
    evsiz's avatar
    Erkek
    Ne yasagı be Maltepede sigara nargile içilmeyen cafe yok hangi yasaktan bahsediyorsunuz

Bazı İnsanLar AnıLarıyLa AnıLıR Bazı İnsanLar AnaLarıyLa...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Söylediklerin biraz mantıklı da parası olan bunları umursamayan adam alıp içecek yine. İçmeyenlerin rahatsız olması nasıl engellenecek. Düz yolda bile yürüyemiyorum bazen önümde yürüyen dallamanın sigara içmesi yüzünden. Bazen otobüse yetişmek için biraz hızlı yürüyorum ya da hafif koşar adım gidiyorum sonra önüme bir lavuk çıkıyor sigara dumanının tamamı bana geliyor. Zaten yorulmuşum zor nefes alıyorum. Bir de sigaranın ucundan çıkan o sert duman geliyor en pisi de o zaten. İçenler o dumanı direkt içine çeksin bakalım nasıl oluyor. Ya da burnuna tutsun baksın nasıl yanıyor.

Yasanın karşı olduğum tek yanı kahvelerde yasaklanması ve nargile kafelerde nargile içilememesi. Kafe zaten nargile kafe hangi mantıkla yasaklıyorlar onu. Oraya gidenlerin hepsi nargile içmeye gidiyor kim neyden etkilenecek.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    açık kapılar önünde ile ne alakası var onu anlayamadım ben.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

irwa

Sen mutlusun da ben pis kokan biri olsam terli terli üstümü değiştirmeden dolansam, aynı yerde çalışsak ve yakın olmak zorunda olsak ne biliyim masalarımız yanyana olsa pis pis gelsem, ayaklarım koksa ayakkabımı çıkartsam sen o pis kokudan rahatsız olsan ben de sana bu benim özgürlüğüm desem nasıl olur? İçmeyin demiyorum ama başkalarını da düşünün biraz. Gidin kendi başınıza esrar çekin isterseniz kimseyi ilgilendirmez. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    Tayyip harbiden zeki adam şaka maka adam haram ne varsa para kazanıyo millet sesini çıkartamıyo zam üstüne zam :) şimdi sigara yasagı geldi ordan para alıyor devlet üstüne üstlük şimdi ne yapıcak biliyormusunuz sigara yasagına ruhsat çıkartıcak bu mekanda içilebilir diye 3-4 milyar yllık birde milleti ordan soyacak

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

Önerilerin bana pek mantıklı gelmedi açıkcası.

Sigara içen adamın sigortasını kesmek bikere olacak iş değildir. Adam hasta olmuşsa üstüne birde tedavi masrafları mı karşılanmasın.

Ehliyet ve içki ruhsatı olayı dediğin şartlarda yürümez en saçmasından alıp yan cebime koyayım yanımda olmasın.

Ayrıca sigara veya alkol almamdan sanane ki beni ruhsatla yükümlü tutuyorsun derler adama.

Bence en mantıklısı devletin ücretsiz ve düzenli sağlık kontrolü yapılmasını sağlamasıdır.

He is finding himself.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

g2k bunu yazdı:
    -----------------------------
    açık kapılar önünde ile ne alakası var onu anlayamadım ben.

Tahribat.Com - Açık Kapılar Önünde
    Öneri, eleştiri, yorum...

Oldu mu şimdi 

g2k offf varya polemik olmasın konu çizgisinin dışına çıkmasın diye uğraş uğraş ama yine de bir yerden bişiy buluyosunuz ya bizim murid ler harbi çok hınzır :):):)

neyse  konuya dönelim,

Alper başbakan hiçbir uzvumda değil anladın sen onu :):) önemli olan halkın kafayı çalıştırması. Sendehalkın bir bireyisin değil mi?

Darkskull hajım sana yemin ediyorum sigara tiryakisi olarak ben de bu yazdığın konulardan muzdaribim. Hiç hoş birşey değil. işte o noktada senin özgürlük alanına tecavüz var bunun önüne geçilmeli..

irwa sonuna kadar haklısı. Bu yasak kimseye sigara bıraktırmadı. Ben yasaktan öncede günde 1 paket içiyordum şimdi de bir paket içiyorum değişen sadece mekan!!

fivestar Kimse yanlış anlamasın ama en doğru yorumu yapan mürid sin vesselam :) yakın zaman da çıkacak yeni bir ruhsat çeşitidir bu . Durmak yok halkı öpmeye devam!!!

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    husnuweb bunu yazdı:

Önerilerin bana pek mantıklı gelmedi açıkcası.

Sigara içen adamın sigortasını kesmek bikere olacak iş değildir. Adam hasta olmuşsa üstüne birde tedavi masrafları mı karşılanmasın.

Ehliyet ve içki ruhsatı olayı dediğin şartlarda yürümez en saçmasından alıp yan cebime koyayım yanımda olmasın.

Ayrıca sigara veya alkol almamdan sanane ki beni ruhsatla yükümlü tutuyorsun derler adama.

Bence en mantıklısı devletin ücretsiz ve düzenli sağlık kontrolü yapılmasını sağlamasıdır.

Hajım iyi güsel hoş demişsin de  biz şuan ki mevcut durumu konuşuyoruz. Kimse karışamaz senin sigarana alkolüne vs ne ama şuan her bibokuna karışıyorlar ve bizde bu düzende ne yapılabilir onu konuşuyoruz..

Heh sigorta konusu ise bir yaptırım uygulanacaksa bunun geliştirilmiş versiyonu detaylar düşünülerek bir yasa çıkarılmasıdır. Ben halkın bir bireyi olarak genel düşündüm detayı düşünecek olanlar tepedeki l.vuklar...işleri bu ama onlar halen rant peşinde...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

irwa

İçtikten sonrası için birşey demiyorum zaten. İçme özgürlüğü vardır dedin ya. Tamam içme özgürlüğü var da başkalarını rahatsız etmediğin sürece. Parfüm falan abartmışsın sen biraz her içtikten sonra parfüm sıkmıyorsundur inşallah. Öyle yapıyorsan ozonu delen kişiyi bulduk :) Ben de hiç içmiyorum demedim. Ama beni başkalarının olduğu yerde içerken gören yoktur. Ayda yılda bir içerim aradan.

Bu arada şimdi farkettim konunun yeri yanlış. Sigara yasağını tahribat mı koydu ki buraya konu açtınız :)

Düzenleme:

Bu yasak kimseye sigara bıraktırmadı demişsiniz tamam doğru belki bırakanlar yok denecek kadar az ama çok az da olsa tüketimde azalma olmuştur ve içmeyenlerin rahatsız olması biraz daha azaltıldı. Vapura binen adam bindiğinde yakıyordu bir de inince yakıyordu şimdi vapurda içemiyor inince içiyor o arada 1 sigara az içmiş oluyor :) Böyle ufak ufak azalmalar var. 1 kişi olarak bakınca çok az ama binlerce kişi var bu şekilde.

Toplam Hit: 6782 Toplam Mesaj: 39