Sigara Yasağı Hakkında Öneri..
-
detay
Ben kimse içmesin demedim zaten başkalarına zarar vermedikten sonra istersen damardan al. Benim küpe takmamın vereceği rahatsızlık en fazla bakıp gıcık olmaktır. Kafasını çevirir bakmaz olur biter. Hiçbir zararı yoktur başkalarına. Etrafa koku yaymıyorum, gürültü yapmıyorum görmekten de rahatsız oluyorsa kafasını çevirir olur biter. Ama ben durakta otobüs beklerken yanımda biri sigara içiyorsa ben ne yapacağım. Duraktan çıkıp taksiye mi bineyim. İkisi çok farklı şeyler. Mesela ben erkek emolara kıl oluyorum ama onlara sokağa çıkma yasağı konsun falan demiyorum. Bana zararı yok özgür olarak kendini ibne göstermek istiyorsa göstersin. Konuyu açan arkadaş da böyle olsun dememiş ben basit düşünceyle ben bu şekilde öneriler sunabiliyorken başımızdakiler düşünmesi gereken şeyleri neden düşünüp benimkilerden daha iyilerini uygulamaya koymuyor diyor. İlla sigortadan yararlanamasınlar demiyor.
Aynı şirket konusunda da adam demiş ki şirketin içinde içerim yazı asılsın içiliyor diye istemeyen içeri girmesin. İyi oku öyle yorum yap. İçiyorsun diye saldırma hemen. Adam şirket sınırları içinde içmekten bahsediyor. Yani yanyana masada oturup çalışırken o yanımda fosur fosur içecek içerisi kahve ortamı gibi olacak. Beni rahatsız etmedikten sonra isterseniz çamaşır suyu için banane. Kaçıncı kez söylettiniz bunu bana ben bile sayamadım.
-
Paranoiattack bunu yazdı:
-----------------------------ama bak o stresin nedeni devlet diyelim. o zaman denecek birşey yok seve seve karşılayacak. sağlığını bozan devlet oluyor burada ama ilk durumda dediğimiz şey tamamen farklı. ayrıca stres genelde insanın iradesi dışında gerçekleşiyor. sigarada ise ne olcağın belli. test edilip onaylanmış :)
@rappermcs fenaki ne fena 1tb yi doldurmak üzereyim. yeni arayışlara girdim :)
-----------------------------
öss maratonu bir stresdir öğrenci bunun bilincindedir. bile bile ruh sağlığı bozulacaksa hazırlanmasın o zaman ya da hazırlanıp da ruh sağlığı bozuluyorsa devlet hiçbir şeye karışmasın!bir iş yeri düşün sigortalı calışıyorsun ama çalışma ortamı sağlık acısından kötü! ama adamın bir işe ihtiyacı var ve karnını doyurmak için sağlığını hiçe sayıp bu işte çalışıyorsa adamın bu işten kaynaklı tüm masraflarını devlet karşılamasın...
bak sana kanıtlanmış iki örnek verdim... bu şekilde düşünecek olursan o kadar cok şey cıkar ki... mantık yanlış... kişi bu hakkı kazanmak için gereken herşeyi yaptıysa devlet hiçbir şekilde ayrım yapmayıp her türlü sağlık sorununun tedavisi için gerekeni yapmalıdır... o yüzden olanları karşılarım bu yüzden olanları karşılamam deme lüksü yoktur... dediğim gibi insanların içme hakkı olduğu gibi içmeme hakkı da vardır... evet sigara içen birisinin içmeyen birisini rahatsız etmeye hakkı yoktur! buna kesinlikle katılıyorum... hak ve özgürlükler başkalarının hak ve özgürlüklerini engellememelidir. ancak sigara her yerde yasak olmamalıdır. otobüs durağında sigara içirmeyebilir evet! bazen ben sigara içtiğim halde bile başkasının dumanından rahatsız oluyorum... ancak işletmeler sigara içilebilir ve içilemez alanlar ayırarak her kesime hitap edebilmelidir. eğer bir işletme ben sadece sigara içen kişiye hizme etcem diyorsa kapısına eşşek kadar sigara içilebilir ortam gibi bir tabela koymalıdır. sonrasında sigara içmeyen adam bu yazıyı göre göre içeri giriyorsa zaten şikayetçi olma lüksüne sahip olamaz... ne güzel söylüyorsunuz sigara içmeyen kişilerin hakları diye! daha önce sigara içenler her yerde içtikleri için sigara içmeyenlerin hakkını yemekteydi ama bu yasa ile de sigara içenlerin hakkı yenmekte! eğer hakların eşitliğinden bahsediyorsanız o zaman orta yol için konuşacaksınız... bununda en mantıklısı sigara içilebilir ve içilemez bölüm ayrımı yapmaktır... sonrası kişiye kalmıştır...
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------crafty
2 noktada yanlış düşünüyorsun.
1- Şirketin kapısına burada sigara içilir yazsınlar içmeyen girmesin demişsin. Ben o şirkette çalışıyor ve içmiyorsam ne olacak. Sen orada sigara içesin diye işsiz mi kalayım.
2- Sigaradan alınan vergiden bahsetmişsin. Yurtdışından sigara ithalatına verilen paradan haberin var mı? Zaten teknoloji gibi mecbur olduğumuz şeylerde yurtdışına para akıtıyoruz bir de bu tip gereksiz çıkışlar oluyor.
Bir de stresten bahsetmişsin. Stres insanın elinde olan birşey değildir. Boktan bir iş yerinde çalışıyorsundur, hayatında birşeyler güzel gitmiyordur strese girersin elinde olan birşey değil. Adam deli mi kendi kendine strese girip zevk mi alacak ondan.
1.hocam onu lokanta gibi işletmeler için dedim... mecburi durumlarda sigara içme odaları vs. yapılabilir ama şuanda hertürlüsü yasak...2. hocam sigarayı yurt dışından ithal ediyoruz diye yakarıyorsun da elimizde olan tekel fabrikalarına ne oldu hiç düşündün mü? sigara bir lüxmüdür? evet lükstür! o zaman lüks için yapılan yurt dışı harcamalarının hepsi kesilsin! sonucta lüks gereksiz bir harcamadır öyle değil mi?
hocam evet stres insanın elinde olan bişey değildir ama bilincli olarak girilen stresler de vardır... daha lüks bir yaşam için yada daha fazla mal varlığı için işleri yoğunlaştırıp sıkışmak da stres sebebidir ve bilinçlidir. lüks için yapmaktadır yoksa ac değildir acıkta deildir herşeyi varken daha da fazlası için bilincli olarak da strese girebiliyor insan dimi?
-
rappermcs bunu yazdı:
-----------------------------Konu eksik de olsa amacına ulaştı arkadaşlar.Toplumun her kesiminde olduğu gibi burada da tartışmayı bilmediğimiz ortaya çıktı.
Sizlere net bir istatistik sunuyorum.
- Bu konunun gereksizliği ve saçmalığı üzerine post atan müridler SİGARA KULLANMIYOR:
- Olumsuz Eleştri yapan arkadaşlar SİGARA TİRYAKİSİ olma yolunda ilerliyor.
- Benim yazdıklarımı olumlu/olumsuz mantıklı bir şekilde eleştiren arkadaşlar da Türkiye'nin uyumayan uyanmaya çalışan yüzüne mensuplar
İstatistik sonuçlarımın konu ile hiçbir alakası yoktur..
Haydi haftanız iyi geçsin herkese okulunda işyerinde kolay gelsin...
peki benim yazdıklarıma ne diyosun? bi değerlendirsene. nasıl yorumluycaksın merak ediyorum hocam. -
rappermcs bunu yazdı:
-----------------------------Konu eksik de olsa amacına ulaştı arkadaşlar.Toplumun her kesiminde olduğu gibi burada da tartışmayı bilmediğimiz ortaya çıktı.
Sizlere net bir istatistik sunuyorum.
- Bu konunun gereksizliği ve saçmalığı üzerine post atan müridler SİGARA KULLANMIYOR:
- Olumsuz Eleştri yapan arkadaşlar SİGARA TİRYAKİSİ olma yolunda ilerliyor.
- Benim yazdıklarımı olumlu/olumsuz mantıklı bir şekilde eleştiren arkadaşlar da Türkiye'nin uyumayan uyanmaya çalışan yüzüne mensuplar
İstatistik sonuçlarımın konu ile hiçbir alakası yoktur..
Haydi haftanız iyi geçsin herkese okulunda işyerinde kolay gelsin..
-----------------------------hayır sigara kullanıyorum.
saçma dedim çünkü bir şeyi kurallar dahilinde şekillendirip yasaklar koymak fayda etmez.
mesela kırmızı ışıkta geçmiyorsan, sokaklara tükürmüyorsan bunun mantıgını kavrayamıyorsan bunu kural olarak alıp insanlara dikte ettiriyorsan
geceleri polis yokken kırmızıda geçecek,
kimse yokken sokağada tüküreceklerdir,
demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım
bahsettiğin kurallar dahilinde kaçak içki ve sigara satışı dahada artacaktır.
hatta yazdıgın kurallardan bir açık bulunca insanlar -yukarıdaki iki örnekteki gibi- sigaraya ve alkole dahada çok yönelecektir gibime geliyor
18 yaşından küçüklere sigara satışı yasak, sigaraya hergün zamlar geliyor caydırmak amacıyla yapılan birton reklam ve yasaklar...
18 yaşından küçük sigara içen biryığın insan biliyorum
18 yaşından önce başlayıp hala devam eden biryığın insan daha biliyorumneyi engelliyor peki bu yasaklar?
sen bunları yeterince işlevsel buluyormusun ?
-
-
Tamam arkadaşlar hepiniz haklısınız duymak istediğiniz bu mu?
En başından beri sizlere anlatmaya çalıştığım şu ki;
Bir devlet yapılanması var istesende istemesende doğru olsa da olmasa da sen bu devletyin kurallarına uyacaksın!! Benim yapmak istexdiğim sadece alternatiflerle içenin de içmeyenin de kendine göre menfaatleri doğrultusunda ortaya bişiyler çıkarmak.
Genel kurallar:
Sigara içmek sağlığa zararlıdır içilmemeli
devletin kuralları var uyulmalı
sigara içiyorum ve seviyorum karşı çıkabna her türlü cevabım var. Özgürlükse kimse gıkını çıkaramaz. neyse beyni bulandı akşam akşam herkese iyi akşamlar..
-
rappermcs bunu yazdı:
-----------------------------Tamam arkadaşlar hepiniz haklısınız duymak istediğiniz bu mu?
En başından beri sizlere anlatmaya çalıştığım şu ki;
Bir devlet yapılanması var istesende istemesende doğru olsa da olmasa da sen bu devletyin kurallarına uyacaksın!! Benim yapmak istexdiğim sadece alternatiflerle içenin de içmeyenin de kendine göre menfaatleri doğrultusunda ortaya bişiyler çıkarmak.
Genel kurallar:
Sigara içmek sağlığa zararlıdır içilmemeli
devletin kuralları var uyulmalı
sigara içiyorum ve seviyorum karşı çıkabna her türlü cevabım var. Özgürlükse kimse gıkını çıkaramaz. neyse beyni bulandı akşam akşam herkese iyi akşamlar..
sigara içmek sağlığa zararlıdır ancak içilmemesi bir kural değildir...