Sigara Yasağı Hakkında Öneri..
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------Düzenleme:
Bu yasak kimseye sigara bıraktırmadı demişsiniz tamam doğru belki bırakanlar yok denecek kadar az ama çok az da olsa tüketimde azalma olmuştur ve içmeyenlerin rahatsız olması biraz daha azaltıldı. Vapura binen adam bindiğinde yakıyordu bir de inince yakıyordu şimdi vapurda içemiyor inince içiyor o arada 1 sigara az içmiş oluyor :) Böyle ufak ufak azalmalar var. 1 kişi olarak bakınca çok az ama binlerce kişi var bu şekilde.
-----------------------------Darkskull mutlaka belli bir düzeyde azalma vardır ama bu azalma çizginin yönünü değiştirmemiştir. Vapur konusu evet haklısın zaten toplu taşıma araçlarında yasaktır sigara içmek:) sadece vapurlarda uygulanmıyordu sebebini bilemiyorum. Burada soru işaretleri yaratan asıl nokta şu sigara ruhsatı olayı eğer gerçekleşirse ki bekleniyor vallahi adamlar yüzümüze baka baka ellerini cebimize atıyorlardır bizde saf saf sırıtıyor oalcağız ya ona yanarım...
-
ne bıraktırmadı be?!Çevrende bırakan olmayabilir,benim çevremde bırakan olmadı mesela :) ama ayda en az 10-20milyon paket daha az sigara satılıyo eskiye göre,bundan haberiniz varmı???
Ayrıca: Oldu amq,bide millet bunların ruhsatlarıyla cartıyla curtuyla uraşcak :F en güzel çözüm kahvehaneleri fln serbest bırakmak,içmiyen adam girmiyo zaten öyle mekana,herkes içiyosada bırak serbest olsun...
-
rappermcs bunu yazdı:
-----------------------------Madem insanların hakkını koruyosunuz ve sağlığını düşünüyosunuz sade bir T.C. vatandaşı olarak ben şunları düşünebiliyorum (düşünemeyenler utansın!), hem ekonomiye katkı sağlamak için(don lastiği satın almaktan daha iyi bir çözüm olduğunu düşünüyorum!). Nette böyle bir yazı dizisi buldum ve gayette mantıklı geldi.Sigara içmeyen arkadaşlar sigaranın kötü bir şey olduğunu bırakılması gerektiğini biliyoruz o yüzden yıkıcı polemikler değil de yapıcı eleştriler lütfen... (konunun sapmasına önlem :) )
Önerim şöyle; İçki ve sigara ruhsatı adı altında belgeler olsun. Sadece bu belgeleri alan insanlar bu maddeleri kullanabilsin. Bu belgeleri almak için kabul edilmesi gerek şartlar ise ;-Eğer Akciğer/karaciğer vb. hastalıklarına(sigara ve içkinin sebep verdiği veya verme ihtimali olduğu) yakalanırsa ve emekliyse, devlet masraflarını karşılamasın.-İçki ruhsatı ile ehliyet aynı anda taşınamasın. -Bu ruhsatların belirli vergileri olsun.-Ruh sağlığı bozuk, dengesiz veya maddi bakımdan yetersiz kişilere verilmesin.-ilgili ürünler sadece bu ruhsatlı kişilere verilebilsin. -Aykırı bir davranış yapanın ruhsatı sonsuza kadar alınsın.-bir daha yapan hapse girsin. -Ayrıca ehliyet ve içki ruhsatı birlikteyken kaza yapan, içkisiz dahi olsa %100 kusurlu sayılsın.(bu bana da mantıksız geldi. %100 olmaz da başka bir cezası olur.)
Ben bunları düşünebilirken görevi bunları düşünmek ve uygulamak olan devlet büyükleri halen daha menfaat peşinde yazık hemde çok yazık!!!!
-----------------------------İçki ve sigara içebilmek için ruhsat :P ruhsatada vergi ?
peki ben bu içki ve sigarayı alırken vergisini ödeüyorum sen içmiyosun
içmiyo diye sana ruhsat çıkarılsın sende bi şekilde vergi vermiş olursun.
ben o kadar çalışmışım tüm ssk kesintilerim olmuş hasta olucam devlet bakmıcak!
o zaman neden ssk lı olayım neden sigortalı çalışayım neden maaşımdan yıllarca o kadar vegi kesilsin ?
bu düşünlerle sosyal güvenlik çöktü bile..
içkiye ruhsat alacaksam onu arabanın torpido gözünde saklarım. inerkende ehliyeti torpidoya koyarım içki ruhsatını alırım :D
yolda yakalanırsam polisin arabayı araması gerekecek o zaman polis her durdurduğu arabayı istediği gibi 2 saatte arayacak tarayacak
çok ama çok saçma düşünülmemiş bir yazı sadece
senin ne kadar içmeme hakkın varsa benimde o kadar içme hakkım var.
içki sigara içiyo tutu kaka
türban takıyo namaz kılıyo tutu kaka
saçı uzun küpesi var tutu kaka
etnik köken şoyle tutu kaka
Birbirimizin özgürlüğünü boyle kısıtlamaya çalışıyoruz
işte biz bu tutu kaka 'lardan kaybediyoruz. Ayrımcılığı öğreniyoruz.
-
rappermcs
Keşke halkı öptükleri tek şey sigara olsa. Şimdiye kadar sırıttık onda da sırıtırız. Alıştık artık hissetmiyoruz bile. Sana ilk aklıma gelen çok basit bir örnek: Petrolü bedava alsa firmalar halka da bedava vereyim dese hangi fiyattan verebiliyor bir hesaplayalım bakalım (ötv + kdv). Petrol yatakları dibimizde hatta altımızda olmasına rağmen dünyanın en pahalı petrolünü kullanıyoruz. Kimin sesi çıkıyor: kimsenin. Yüzümüzde sürekli bir sırıtma var sayelerinde sağolsunlar. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Durmak yok yola devam :|
-
detay
İçme hakkın var ama benim yanımda değil! Daha önceki mesajlarımı oku tekrar düşün. Sevmediğin bir kokuya kaç saniye tahammül edebiliyorsun. Git çöp kutusunun dibinde dur ne kadar dayanabiliyorsun o kokuya. Ayrıca sigara ile ayrımcılığın ne alakası var. Senin küpe takman, türban takman, saçını uzatman, etek giymen bana zarar vermez, rahatsız etmez ama sigara her yönden beni rahatsız ediyor. Bu yasağın amacı ayrımcılık değil, içmeyenlerin hakkını korumak ve içmeyi az da olsa belki azaltmak.
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------rappermcs
Keşke halkı öptükleri tek şey sigara olsa. Şimdiye kadar sırıttık onda da sırıtırız. Alıştık artık hissetmiyoruz bile. Sana ilk aklıma gelen çok basit bir örnek: Petrolü bedava alsa firmalar halka da bedava vereyim dese hangi fiyattan verebiliyor bir hesaplayalım bakalım (ötv + kdv). Petrol yatakları dibimizde hatta altımızda olmasına rağmen dünyanın en pahalı petrolünü kullanıyoruz. Kimin sesi çıkıyor: kimsenin. Yüzümüzde sürekli bir sırıtma var sayelerinde sağolsunlar. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Durmak yok yola devam :|
-----------------------------Heh işte genele vurduk mu zaten neler çıkar darkskull. Yolunda gitmeyen olması gerektiği gibi olmayan o kadar çok şey var ki.!!!
detay Sen öyle sadece yazdığım kelimelere takılırsan herşey çöker:) Ben postlarımdan birinde dile getirdim halkın içinden biri olarak ben bu kadarını düşündüm başımızdaki l.vukların detayları düşünmesi lazım diye. Bire bir benim söylediklerim uygulansın demedim! Al sana çökmüş bir sistem o halde
Eğitim sistemi: Benim kardeşim 4 yıllık ingilizce öğretmenliğini bitirdi ve KPSS denen deli uydurması sınavdan75.600 ile puan aldı. açıkta kaldı! Daha doğrusu bir sonraki atamaları bekleyecek. Şimdi gelelim çöküşe 75 puan ne demek? sen 4 kişiden 1 i olmuşların içindesin demek. Ve ATANAMIYORSUN! Sistem çöktü. Sistem çökertmek kolay heleki Şu TR şartlarında çok çok kolay.
Bu yüzden konunun ilk topicinde de dediğim gibi YIKICI değil YAPICI olun! Örn; O tavsiye yanlışsa onu geliştir! karalama hemen!! sonuçta o yazı oraya yıkmak için değil Yapmak için yazıldı bu ayrımın farkına vardığımız gün herşey çok daha güsel olacak ben buna inanıyorum!!!
-
-Eğer Akciğer/karaciğer vb. hastalıklarına(sigara ve içkinin sebep verdiği veya verme ihtimali olduğu) yakalanırsa ve emekliyse, devlet masraflarını karşılamasın.
burada sana katılıyorum ismail. resmen bile bile ladese girmek gibi birşey bu. en azından nedeninin sigara olduğu saptlanırsa hiçbir masrafı karşılamasın. hem kendine zarar verecek birşeyi kend iraden dahilinde yap sonra hastalanıp, masraflarını ödeyemeyeceğin külfetin altına girince devlet benim hastane masraflarımı karşılasın. ne ala.
-
hocam böle yasak koymanın bir manası yoktu! herkes nasıl şuanda kapıya burda sigara içilmez yazısı asıyorsa iş yerinde sigara içirmek isteyen adam da kapıya eşşek kadar yazıyla burda sigara içilebilir levhası koyacak! ha ondan sonra herkesin kendi özgürlüğüne kalır işte! sigara içmeyen adam kapıda sigara içilebilir levhasını göre göre girmek istiyorsa şikayetcide olmaz aynı şekilde burada sigara içilmez tabelasını gören bir tiryaki de bu alana giriyorsa sigara içmez bu kadar basit!
-
Paranoiattack bunu yazdı:
------------------------------Eğer Akciğer/karaciğer vb. hastalıklarına(sigara ve içkinin sebep verdiği veya verme ihtimali olduğu) yakalanırsa ve emekliyse, devlet masraflarını karşılamasın.
burada sana katılıyorum ismail. resmen bile bile ladese girmek gibi birşey bu. en azından nedeninin sigara olduğu saptlanırsa hiçbir masrafı karşılamasın. hem kendine zarar verecek birşeyi kend iraden dahilinde yap sonra hastalanıp, masraflarını ödeyemeyeceğin külfetin altına girince devlet benim hastane masraflarımı karşılasın. ne ala.
-----------------------------heh işte bakış açısı akıl fikir bir :):):) Oh nihayetinde benitam da düşündüğüm gibi anlayanbirisi çıktı :):):)
bu arada tera nasıl canavar gibi değil mi :)
-
Paranoiattack bunu yazdı:
------------------------------Eğer Akciğer/karaciğer vb. hastalıklarına(sigara ve içkinin sebep verdiği veya verme ihtimali olduğu) yakalanırsa ve emekliyse, devlet masraflarını karşılamasın.
-----------------------------
hacı strese bağlı kanseri de tedavi etmesin o zaman bile bile adam strese giriyosa bunu tespit ediyosa tedavi etmesin! böle şey olur mu hacı? ben bu ülkede vergi vercem hatta ve hatta verginin vergisini vercem iş hizmete gelince bana güle güle diecek öle mi? o zaman ben neden vergiyi ödüyorum ki?ayrıca anlamadığınız bir nokta var! sigaradan alınan vergi ile kazanılan gelirden haberiniz var mı? ülke komple sigarayı bıraktı diyelim peki bu acık nasıl kapanacak ? ;)