Sigara Yasağı Hakkında Öneri..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

hocam öncelikle bir şeylerin düzeltmeye öneriler sunmaya çalışman çok hoşuma gitti. her vatandaş bu şekilde eleştiriler, çözümler ortaya koysa çok farklı noktalara ulaşırdık. fakat şunu söylemeliyim ki ben senin düşüncelerine katılmıyorum. içki ve sigara tüketimiyle ilgili bir ruhsat olmalı demişsin ki bu mevcuttur. bu da 18 yaşında veya 18 yaşını geçmiş olmandır. her vatandaş 18 yaşına ulaştığı zaman yasal olarak bir çok şartı zorunlu olarak haberli veya habersiz olarak kabul etmiş oluyor. yani seninde söylediğin gibi bu sigara ve alkol tüketiminden sonra kanser vb hastalılara yakalanacağını biliyor ve kabul ediyor kullanırken. devlet vatandaşların özgürlüğünü kısıtlayamaz, korur. bu özgürlük kelimemden de her isteyen istediği b.ku yiyebilir düşüncesi anlaşılmasın. anlatmak istediğim dengeleyici politikadır. devletin görevi 4. maddede belirtilmiştir zaten.
    Madde 4- Devletin temel amaç ve görevi, insan haysiyetini korumak, kişilerin hak ve hürriyetlerini kullanmalarının önündeki bütün engelleri kaldırmak ve halkın huzur, güvenlik ve refahını sağlamak suretiyle insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaktır.
    buna rağmen bir vatandaş olarak kendine ve yaşadığın ülkedeki insanlara gereksiz bir baskı ve kısıtlamaya sahip öneriler düşünmemelisin. düşüncelerimi biraz daha somutlaştırıp kendi önerilerimi anlatmamı istersen konuyla ilgili olarak ilk önce sigara ve alkol konusunda ergenlik dönemi öncesinde bireylerin konu hakkında bilinçlendirilmesi gerektiğini söylüyebilirim. tabiki bu eğitimin sunulduğu konferanslarda sıkıcı, aşırı resmi ve özendiri bir dil kullanılmamalıdır. hatırladığım kadarıyla sürekli konferans verilirdi. hem aynı sahne; kolu bacağı kesilen insanlar, boğazı delinenler, nefes alamayan, konuşamayan vs vs. anlatanların düzmantıkla ilerlediği bir nokta oluyordu bir süre sonra. alışıyoduk hepsine ve sıradan geliyordu bütün hepsi. bir kaç defa konferans vermek nasip oldu bana. alışa gelmişin dışında bir sunum yaptım ve çok güzel bir sonuç aldım. sık sık söz hakkı verdim. ya dikkat edin eğitim verilmesi gereken dediğim yaş grubu bir takım bilgiye zaten sahip. konuşmalarını sağladım. insan kendine güvenir ve inanır en başta. kendi söylüyeceklerimi onlara söylettim. o kolu bacağı kesilen insanları izletmedim fazla. sohbet havasında bir sunum oldu. ara ara solunun ortasına ilerledim sandelyelerin arasında dolaştım. bi ara en arkasına gittim salonun. hepsi uyanıktı pür dikkat dinliyordu. projektör yansımasının önündeki kürsüye çakılı kalmadım anlayacağınız gibi. hepimiz türkçe konuşuyoruz ama hepimizin dili bambaşka. eğer sigara kullanımını engellemek istiyorsa. o çocuklara yaşlarına göre konuşmamız gerekir. bunu geçtim. etrafımızda sigara yasağından dolayı bir çok hasta var. sigarayı bıraktırmak için sağlık ocakları ve hastahaneler biraz daha geliştirilmeli teşvik edilmeli. tedavi edilmeli olarak söz ettiğimize göre sigara ve alkol kullanımının bir safhası hastalık demekki. tedavisini sunmadan baskıyla bıraktırmak saçma değil mi peki. hocam mesela sen sigara alkol kullanana devlet sağlık yardımı etmesin demişsin sen bu yapılmasını istediğin şeyi gerçekten isteyebiliyor musun. her vatandaşın sağlık, eğitim, özgürlük,güvenlik.. haklarını devlet korumakla yükümlüdür. bu kavramların bireysel olarak sağlanayacağını ve bu sırada çıkabilecek kaosu hayal edebiliyor musun. tamam devletin yükümlülüğünü geçtim insanlığa aykırı bir davranıştır. bi benzetme yapayım umarım kafanda aradaki mantığı kurabilirim. bu çatıdan atlayarak intihar eden bi adamı mademki intihar etti gömmeyip sokağın ortasında bırakalımla aynı şeydir.neyse dağıtmadan sigarayla ilgili bir diğer öneride belli noktalar oluşturulsun. mesela bekleme salonu gibi bir oda. dumanı dışarıya vermeyip süzsün. izmaritlerde bu şekilde yere atılmamış olur. bu sistem lokantalara yerleştirilebilir; sigara içilen kısım ve içilmeyen kısım diye ikiye ayrılıp içilen kısma bu şekilde bir sistem oluşturulur. havayı süzen bu araçlarla ülke ekonomisinede katkı sağlanır. ama sanırım devlet konu içerisindede bi arkadaş bahsetmiş farklı bir vergi sistemi getirerek bir nevi altın yumurtlayan bi tavuk oluşturmaya çalışıyor. sürekli bir karla eski düzeni oturtmaya çalışıyor. kahvelere yazı asılsın mesela sigara içilmektedir diye. içmeyen bi adamı zorla sokmuyorlar ya sonuçta. cafe tarzı işletmelere kategorilendirilsin nargileli ise havalandırma sistemi zorunlu kılınsın. ama bu şekilde ürettiğimiz bütün öneriler düşünceler boş olarak görülür. sebebi kar ı düşüktür. kesinlen cezalar. yorucudur. milleti takip etmiyecek işletmelerin parayı kendilerine getireceği bi sistem oluşturulacak. hiç bi değişiklik olmayıp ekstradan bir vergiyle daha karşılaşıcaz. ve toplumumuzda da bu durum pek farkedilmiyor. çoğumuz sigaranın neden yasaklandığının derdine düşmüşüz ki durum böyle olmayıp yeni bir kar kapısı açılmaya çalışılmasıdır. hadi bu farkedilmiyor neyse ama lan cennet olan memleketimizin annesini mikiyolar hala bi nefes sigaranın derdindeyiz toplum olarak.

..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

internette bile sansüre tahammümüz yokki hayatımızda olsun.

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

-Ruh sağlığı bozuk, dengesiz veya maddi bakımdan yetersiz kişilere verilmesin.

bu nedemek ayıptır sorması? yani "maddi bakımdan yetersiz" kişiler içemeyecek mi yanlışmı anladım?

lütfen yanlış anladın de 

bu bahsettiğim satır diğer saçma sapan verdiğin önerilerden daha saçmaymış doğrusu kusura bakma

bassinyourface
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Hocam varsayalım bu dedikleri şeyler kabul edildi.

Peki tekel bayiiler ne yapıcak ?

Ruhsatı olmayanlara da satıcak. Marketlerde 18 yaşından küçüklere sigara satışı yasaktır diye bir yazı görmüyor muyuz ?

Peki neden 18 yaşının altında olanlara sigara satılıyor ?

Yani yasak masak hiç farketmez, satmak isteyen, içmek isteyen her türlü içiyor satıyor. Tayyip amcam yasak getirmeye devam etsin.. 

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Paranoiattack
    Paranoiattack's avatar
    Erkek
    crafty bunu yazdı:
    -----------------------------
    Paranoiattack bunu yazdı:

-Eğer Akciğer/karaciğer vb. hastalıklarına(sigara ve içkinin sebep verdiği veya verme ihtimali olduğu) yakalanırsa ve emekliyse, devlet masraflarını karşılamasın.

burada sana katılıyorum ismail. resmen bile bile ladese girmek gibi birşey bu. en azından nedeninin sigara olduğu saptlanırsa hiçbir masrafı karşılamasın. hem kendine zarar verecek birşeyi kend iraden dahilinde yap sonra hastalanıp, masraflarını ödeyemeyeceğin külfetin altına girince devlet benim hastane masraflarımı karşılasın. ne ala.

hacı strese bağlı kanseri de tedavi etmesin o zaman bile bile adam strese giriyosa bunu tespit ediyosa tedavi etmesin! böle şey olur mu hacı? ben bu ülkede vergi vercem hatta ve hatta verginin vergisini vercem iş hizmete gelince bana güle güle diecek öle mi? o zaman ben neden vergiyi ödüyorum ki?

ayrıca anlamadığınız bir nokta var! sigaradan alınan vergi ile kazanılan gelirden haberiniz var mı? ülke komple sigarayı bıraktı diyelim peki bu acık nasıl kapanacak ? ;)

ama bak o stresin nedeni devlet diyelim. o zaman denecek birşey yok seve seve karşılayacak. sağlığını bozan devlet oluyor burada ama ilk durumda dediğimiz şey tamamen farklı. ayrıca stres genelde insanın iradesi dışında gerçekleşiyor. sigarada ise ne olcağın belli. test edilip onaylanmış :)

@rappermcs  fenaki ne fena 1tb yi doldurmak üzereyim. yeni arayışlara girdim :)

dün için aglamiyorum zira siradan bir dünya var orada.. bir şekilde bunu bulacagim ve siradan bir dünyada yolumu bulmaya çalışırken yaşamayı ögrenecegim..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek

Mesela arkadaşlar bu tartışmayı yapmamız bile sonuç vermez öncekiler gibi türban vs.. Neden derseniz adamlar öyle bi noktadan yakalıyor ki işte bu hale geliyoruz neymiş sigara zararlıymış evet zararlı kesinlikle yasak gelmiş diyorlar onada eyvallah içen var içmeyen var ama bu ruhsat çıkartma olayı adamların ne istedigini neyi hedefledigini gösteriyor zaten ki yakında ben bu dediklerimizin gerçek olacagına eminim. Hasta adam sigara içmesin diye devlet tedavi etmezse eğer o zaman görün olayları :) ilk davayı ben açıcam philip morris e beni senin yüzünden tedavi etmiyorlar. Ardından sigarayı bırakmak için en yakın saglık kuruluşuna gidin dediler gittim fakat tedavi etmediler diye :P

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek
    herkez bir yöne çekmiş bende bu konuya komple baştan sona saçma diyorum
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Konu eksik de olsa amacına ulaştı arkadaşlar.Toplumun her kesiminde olduğu gibi burada da tartışmayı bilmediğimiz ortaya çıktı.

Sizlere net bir istatistik sunuyorum.

• Bu konunun gereksizliği ve saçmalığı üzerine post atan müridler SİGARA KULLANMIYOR:
    • Olumsuz Eleştri yapan arkadaşlar SİGARA TİRYAKİSİ olma yolunda ilerliyor.  
    • Benim yazdıklarımı olumlu/olumsuz mantıklı bir şekilde eleştiren arkadaşlar da Türkiye'nin uyumayan uyanmaya çalışan yüzüne mensuplar

İstatistik sonuçlarımın konu ile hiçbir alakası yoktur..

Haydi haftanız iyi geçsin herkese okulunda işyerinde kolay gelsin...

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

crafty

2 noktada yanlış düşünüyorsun.

1- Şirketin kapısına burada sigara içilir yazsınlar içmeyen girmesin demişsin. Ben o şirkette çalışıyor ve içmiyorsam ne olacak. Sen orada sigara içesin diye işsiz mi kalayım.

2- Sigaradan alınan vergiden bahsetmişsin. Yurtdışından sigara ithalatına verilen paradan haberin var mı? Zaten teknoloji gibi mecbur olduğumuz şeylerde yurtdışına para akıtıyoruz bir de bu tip gereksiz çıkışlar oluyor.

Bir de stresten bahsetmişsin. Stres insanın elinde olan birşey değildir. Boktan bir iş yerinde çalışıyorsundur, hayatında birşeyler güzel gitmiyordur strese girersin elinde olan birşey değil. Adam deli mi kendi kendine strese girip zevk mi alacak ondan.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    detay
    detay's avatar
    Erkek

DarkSkull bunu yazdı:

detay

İçme hakkın var ama benim yanımda değil! Daha önceki mesajlarımı oku tekrar düşün. Sevmediğin bir kokuya kaç saniye tahammül edebiliyorsun. Git çöp kutusunun dibinde dur ne kadar dayanabiliyorsun o kokuya. Ayrıca sigara ile ayrımcılığın ne alakası var. Senin küpe takman, türban takman, saçını uzatman, etek giymen bana zarar vermez, rahatsız etmez ama sigara her yönden beni rahatsız ediyor. Bu yasağın amacı ayrımcılık değil, içmeyenlerin hakkını korumak ve içmeyi az da olsa belki azaltmak.

içmeyenlerin hakkı benim sigortalılığımdan ve  kaza yaptığımda %100 suçlu olmam ne kadar kapsamlı düşünce

sana bişey demedim ki üzerine alınıyosun içmeyenlerin hakkı olduğu kadar içenlerin de hakkı var dedim sadece

yani içmeyenin hakkı var zaten şu anda.

kapalı alanda içilmiyor. içenlerde dışarda içiyo

anlatmaya çalıştığım ruhsat vergi ehliyet emekli olunca vs. konularının saçma olduğudur.

Küpe takman türban takman vs. bana zarar vermez rahatsız etmez diyorsun sigara her yönden seni rahatsız ediyor diyorsun kişiselleştiriyorsun

zaten bu konuda hemfikiriz.

Senden başka insanların Davranış/alışkanlık vs. rahatsız olabilirsin peki diğer insanlar da ya senin saçını uzatman türban takman, etek giymenden  rahatsaz oluyorsa saç uzatma ruhsatı küpe takma ruhsatı mini etek giyebilir ruhsatı :D buda farklı bir ayrımcılık. Sen mini etek giyiyorsun diye üşütüp grip olursan 

sigortandan yararlanama. yok boyle saçma bir düşünce..

Yıkıcı düşünceye sahip değilim sadece  belirli noktaların saçma olduğunuanlatmaya çalışıyorum. sizenasıl mantıklı geliyorosa banada o kadar saçma geliyor işte..

- bende aynı şirkette çalışıyorsam sen içmiyorsun diye ben mi işsiz kalayım ? senin yanında içmediğim sürece sana ne zararım var? 

parasını ben ödüyorum kendime zarar veriyorum sana zarar vermedikten sonra sanane bundan seni ne alakadar eder. 

maaasebeci....
Toplam Hit: 6781 Toplam Mesaj: 39