Sigaraya Ötv Zammı
-
Bakanlar Kurulu, tütün ve tütün mamüllerinden alınan asgari maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarını 50 kuruş artırdı. Böylece 1 paket sigaradan yarından itibaren 1,55 lira yerine 2,05 lira asgari maktu Ötv tahsil edilecek.
Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kdv ve Ötv indirimlerine ilişkin düzenleme sırasında, Özel Tüketim Vergisi kanununun tütün mamüllerinin yer aldığı 3 sayılı listesinin B cetvelinde değişiklik yapıldı.
Bu çerçevede sigaralar, tütün içeren purolar, sigarillolar ve içilen tütün ile enfiyenin daha önce adet başına 0,0775 lira olan asgari maktu Ötv tutarında 50 kuruşluk artışa gidildi.,
Böylece 1 paket sigaradan yarından itibaren 1,55 lira yerine 2,05 lira asgari maktu Ötv tahsil edilecek..
--Sigaraya başladığımda içtiğim sigara 1ytl idi. haftasına 2 ytl ye çıkmıştı halada zam geliyor. o geldikçe ben içiyorum o geldikçe ben içiyorum sonu nerede bitecek bakalım..
-
lan eskiden malboro içiyorduk
a.q şimdi maltepe bile içemiyoruz.
böyle zamansız gelen zammın içine zammı verenin tipine sigarayı satanında dükkanına fışkırtayım /:
şeker , tuz, ekmek, domates dururken sigaraya zam yapıyorlar /:
-
CaNNi bunu yazdı:
-----------------------------lan eskiden malboro içiyorduk
a.q şimdi maltepe bile içemiyoruz.
böyle zamansız gelen zammın içine zammı verenin tipine sigarayı satanında dükkanına fışkırtayım /:
-----------------------------
Sorma hep batak.
-
Başlarım ben böyle işe ya of of
-
7 sene winston light içtim son zamlarında mecburi olarak viceroy special içmeye başladım.daha şurda 3-4ay önce bi 250 koydular şimdi bi de 500 koyarlarsa başlarım böyle işin çarap çölmeğine...
-
attackatak bunu yazdı:
7 sene winston light içtim son zamlarında mecburi olarak viceroy special içmeye başladım.daha şurda 3-4ay önce bi 250 koydular şimdi bi de 500 koyarlarsa başlarım böyle işin çarap çölmeğine...
-----------------------------Ben sabah saat 6 gibi yiyenimi sigara almaya yollıyayım 2 karton. her paketten beşyüz girerse harbiden sigaradan deil sigaranın fiyatından kansere yakalanırım..Zammı duymadık bi bakkala göndercem çocuğu... planı yaptım..
-
beyaz eşyada otomobilde ötv inidirimi var sigaraya köklüyorlar.19 temmuza hazırlık yapıyolar..galiba tütün sarmayı öğrencez bu gidişle
-
istediğiniz kadar zam yapın!..
nah bırakırım...
kaçak rulessss artık /:
-
kıbrıs tamı yaşasak ne a.q
orda sigaranın pakeli 1 liraymış.
-
mobydick64 bunu yazdı:
-----------------------------attackatak bunu yazdı:
-----------------------------Ben sabah saat 6 gibi yiyenimi sigara almaya yollıyayım 2 karton. her paketten beşyüz girerse harbiden sigaradan deil sigaranın fiyatından kansere yakalanırım..Zammı duymadık bi bakkala göndercem çocuğu... planı yaptım..
-----------------------------Tamda bitik olduğum zamanda ya :| Paket başı gene giricek bana kaçış yok gelde delirme ya
-
valla kardeşim 15 liraya 1karton parliament reserve getiriyodu ama o da türkiyede