folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Sigaraya Zam (Camel 9.5 Lira Oldu)

Sigaraya Zam (Camel 9.5 Lira Oldu)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Icen istedigini icer

ama bu zamlar az bile

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

ohh gelsin gelsinde içemesinler :D 

..başkalarının sigara içmesi bana batmıyor. ama yakınlarımın sigaradan ölmesindense araba kazasında ölmesini tercih ederim. insanın bile bile zehir içmesi.. tamam benimde bırakmak isteyip bırakamadığım şeyler var ama insanlarda biraz bırakmak için çaba sarf etsin en azından pahalanmış artık az içerim gibi. 

BerkayCit tarafından 01/Oca/15 22:32 tarihinde düzenlenmiştir

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    ValentinoRossi bunu yazdı

Icen istedigini icer

ama bu zamlar az bile

Neden az olsun ki? Asgari ücretin $407 'la dünya sıralamasında ilk 70e giremediği bir ülkede bu zam oranı hangi sebepten az? 

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mezantalac
    Mezantalac's avatar
    Erkek

Bazilarina milletin sigara içtiği batiyor galiba sizene lan. Hırsızın hiç mi suçu yok.

"Bundan yirmi yıl sonra, yapmadığın şeylerden,yaptıklarından daha fazla pişmanlık duyacaksın.Bu yüzden, halatlarını söküp at. Güvende olduğun limandan ayrıl. Yelkenlerini rüzgarla doldur. Araştır. Hayal et. Keşfet." (Mark Twain)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frank
    Frank's avatar
    Erkek
    ValentinoRossi bunu yazdı

Icen istedigini icer

ama bu zamlar az bile

Tamam ikisini de tüketmiyor olabilirsin. Günlük sigara ve alkole yaklaşık 40 tl veriyorum. Devletin bana gecirdigi miktar neden sana az geliyor ?

Ben de muz yemem hiç ama çok ucuz be, ard arda güzel zamlar yapsa da devlet kimse muz yiyemese demiyorum. Anlaşılmayan taraf ise bana sigara ve alkolden geçiren devlet sana elektrikten, akaryakıttan, dogalgazdan hemen herşeyden geçiriyor. Ne zamandan beri başkasının yaşamına bu kadar gıcık olmaya başladı bu millet ?

Tüm sıkıntı ve üzüntülerin kaynağında iradenin arzuları vardır; çünkü tatmin edilmemiş bir arzu bizi özlemle dolu olarak bırakır, tatmin edilen bir arzunun yerine bir yenisi alıncaya kadar da can sıkıntısı yaşarız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

bağımlılığın ne olduğunu bilmeyenler sallamış yine :) 

bu ülke böyle işte sigarayı bıraktırmak için zam yap,hastahaneye çok gidiyolar az gitsinler diye muayene ücreti döşe falan filan vs. amk adam bırakabilse bırakır zaten zamla olay çözülürmü amk, gider kaçak alır tütün alır çoluğunun çocuğunun rızkını bağlar yine alır,bi devletin yükümlülüğübu mudur amk,"vatandaşımın sağlığını düşünüyorum içmesin bıraksın diye zam yapıyorum" mudur yani :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek

vay mk sigara içilmez

2 kilo tütün aldım sarıp sarıp içiyorum sizede tavsiye olur

sigara öldürür

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Tnrsk bunu yazdı

bu ülke böyle işte sigarayı bıraktırmak için zam yap,hastahaneye çok gidiyolar az gitsinler diye muayene ücreti döşe falan filan vs. amk adam bırakabilse bırakır zaten zamla olay çözülürmü amk, gider kaçak alır tütün alır çoluğunun çocuğunun rızkını bağlar yine alır,bi devletin yükümlülüğübu mudur amk,"vatandaşımın sağlığını düşünüyorum içmesin bıraksın diye zam yapıyorum" mudur yani :)

aynen hocam. ulan millet dertten sigara içiyor gelmiş laf yapıyorlar.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

sigara yoksa bonzai içsinler

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frank
    Frank's avatar
    Erkek
    Tnrsk bunu yazdı

Kardeşim haklısın öncelikle. Ben biraz daha açayım konuyu

Devletin böyle bi yükümlülüğü yoktur. plüralizmi muhavaza etmek ve bir hayat tarzının diğerini bastırmasını engellemek. Bu kadar. Mesela ben bol bol sigara içmek ve alkolik olmak istiyorum. Ben başkalarının hayatı hakkında hesap yapıyor muyum ki başkaları benim yaşam tarzım hakkında hesap yapma yetkisini kendinde buluyor. Hangi yetkiye dayanarak benim iyiliğimi düşünüyor devlet ? Ben kendi iyiliğimi devletten mi öğreneceğim ve zorla ? ki bu sosyolojik olarak suçtur. 

Bir de şu içmeyenlerin diğerlerine gıcık olma olayı var. Neden bu insanlara kendiniz kadar güvenmiyorsunuz ? neden hep bölye yaklaşıyorsunz ki ? Doğru bulursun veya bulmazsın ama herkesin hayat tarzı kendisine aittir. Yanlış olan şey ise kendi hayat tarzını garanti altına almak için başkalarının yaşam tarzını bastırmaya çalışmaktır ve şu an yapılan da bu. Hem kendi yaşam tarzını garanti altına al hem de çaldıgn paraları tamamla. bi taşla iki kuş. Gerçekten güzel!

Tüm sıkıntı ve üzüntülerin kaynağında iradenin arzuları vardır; çünkü tatmin edilmemiş bir arzu bizi özlemle dolu olarak bırakır, tatmin edilen bir arzunun yerine bir yenisi alıncaya kadar da can sıkıntısı yaşarız.
Toplam Hit: 11212 Toplam Mesaj: 74