Sigaraya Zam (Camel 9.5 Lira Oldu)
-
Icen istedigini icer
ama bu zamlar az bile
-
ohh gelsin gelsinde içemesinler :D
..başkalarının sigara içmesi bana batmıyor. ama yakınlarımın sigaradan ölmesindense araba kazasında ölmesini tercih ederim. insanın bile bile zehir içmesi.. tamam benimde bırakmak isteyip bırakamadığım şeyler var ama insanlarda biraz bırakmak için çaba sarf etsin en azından pahalanmış artık az içerim gibi.
BerkayCit tarafından 01/Oca/15 22:32 tarihinde düzenlenmiştir -
ValentinoRossi bunu yazdı
Icen istedigini icer
ama bu zamlar az bile
Neden az olsun ki? Asgari ücretin $407 'la dünya sıralamasında ilk 70e giremediği bir ülkede bu zam oranı hangi sebepten az?
-
Bazilarina milletin sigara içtiği batiyor galiba sizene lan. Hırsızın hiç mi suçu yok.
-
ValentinoRossi bunu yazdı
Icen istedigini icer
ama bu zamlar az bile
Tamam ikisini de tüketmiyor olabilirsin. Günlük sigara ve alkole yaklaşık 40 tl veriyorum. Devletin bana gecirdigi miktar neden sana az geliyor ?
Ben de muz yemem hiç ama çok ucuz be, ard arda güzel zamlar yapsa da devlet kimse muz yiyemese demiyorum. Anlaşılmayan taraf ise bana sigara ve alkolden geçiren devlet sana elektrikten, akaryakıttan, dogalgazdan hemen herşeyden geçiriyor. Ne zamandan beri başkasının yaşamına bu kadar gıcık olmaya başladı bu millet ?
-
bağımlılığın ne olduğunu bilmeyenler sallamış yine :)
bu ülke böyle işte sigarayı bıraktırmak için zam yap,hastahaneye çok gidiyolar az gitsinler diye muayene ücreti döşe falan filan vs. amk adam bırakabilse bırakır zaten zamla olay çözülürmü amk, gider kaçak alır tütün alır çoluğunun çocuğunun rızkını bağlar yine alır,bi devletin yükümlülüğübu mudur amk,"vatandaşımın sağlığını düşünüyorum içmesin bıraksın diye zam yapıyorum" mudur yani :)
-
vay mk sigara içilmez
2 kilo tütün aldım sarıp sarıp içiyorum sizede tavsiye olur
sigara öldürür
-
Tnrsk bunu yazdı
bu ülke böyle işte sigarayı bıraktırmak için zam yap,hastahaneye çok gidiyolar az gitsinler diye muayene ücreti döşe falan filan vs. amk adam bırakabilse bırakır zaten zamla olay çözülürmü amk, gider kaçak alır tütün alır çoluğunun çocuğunun rızkını bağlar yine alır,bi devletin yükümlülüğübu mudur amk,"vatandaşımın sağlığını düşünüyorum içmesin bıraksın diye zam yapıyorum" mudur yani :)
aynen hocam. ulan millet dertten sigara içiyor gelmiş laf yapıyorlar.
-
sigara yoksa bonzai içsinler
-
Tnrsk bunu yazdı
Kardeşim haklısın öncelikle. Ben biraz daha açayım konuyu
Devletin böyle bi yükümlülüğü yoktur. plüralizmi muhavaza etmek ve bir hayat tarzının diğerini bastırmasını engellemek. Bu kadar. Mesela ben bol bol sigara içmek ve alkolik olmak istiyorum. Ben başkalarının hayatı hakkında hesap yapıyor muyum ki başkaları benim yaşam tarzım hakkında hesap yapma yetkisini kendinde buluyor. Hangi yetkiye dayanarak benim iyiliğimi düşünüyor devlet ? Ben kendi iyiliğimi devletten mi öğreneceğim ve zorla ? ki bu sosyolojik olarak suçtur.
Bir de şu içmeyenlerin diğerlerine gıcık olma olayı var. Neden bu insanlara kendiniz kadar güvenmiyorsunuz ? neden hep bölye yaklaşıyorsunz ki ? Doğru bulursun veya bulmazsın ama herkesin hayat tarzı kendisine aittir. Yanlış olan şey ise kendi hayat tarzını garanti altına almak için başkalarının yaşam tarzını bastırmaya çalışmaktır ve şu an yapılan da bu. Hem kendi yaşam tarzını garanti altına al hem de çaldıgn paraları tamamla. bi taşla iki kuş. Gerçekten güzel!