Sınava 69 Gün Kala

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadSoul
    DeadSoul's avatar
    Erkek

Merhaba dostlar,

Malum ygs'e gireceğiz 69 gün kaldı şunun şuracağında, Zaman Denemelerine giriyorum en aşağı 115-120 net arası yapmaya başladım(Sayısalım, çoğrafyayla aram yok gibi, birkaç bir şey biliyorum genelde 3-4 soru yapıyorum), tarih le aram iyi), sınavda ki net hedefim en az 135 civarı iyi bir yeri kazanan arkadaşlardan tavsiyeler istiyorum zaman daralıyor neler yapmalı ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

hocam bende merak ediyorum ve artık benimde bi yardım almam gerektiğini düşünüyorum 135 netin matematik geometri falan kısımları nedir ortalama kaç pu an geliyor bu nete?

Converse giyen uzaylı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

Coğrafya ile aran çok yoksa ötekileri dahada iyi yapmaya bak.Coğrafyada bak belki 4 5  soru daha fazladan yaparsın.Veya coğrafyaya yüklen :D Çıkmış soruları çöz ordaki konulara göre hangi konudan daha çok çıkmışsa ona göre o konulara bak diyebilirim.Ben hiç güzel çalışmadım 55 binmi neydim bunu bile unutmuşum :D 2. dönem bi tek dersanede derslere gittim onun dışında hiç bişi yapmadım kafasız olduğum için ama 36 bin oldum genel ortalamada.Yani tek belirleyici bu değil sıkıntı yapma.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackseaboy28
    blackseaboy28's avatar
    Erkek

şunu söyleyeyim lys cok daha önemli. ben 32 k dan 16 k ya cektim mf4 ü(ya da mf3 hangisi mühendislikti la:D)

bi arkadasım var benim bölümde 25 k dan 8 k ya cekmis.

yani lys calısmalarına basla simdiden.

ben ygs de hic sosyal yapmadım süre yetmedi. eger sınavda bi ders sıran varsa en sona sosyali koy. 2 sene önce cogu türkceyi yapamamıstı süre yüzünden.

hic zamana girmedim ama girenlerden gördügüm kadarıyla 120 iyidir.tabi hangi bölümü istediğini bilmiyorum. 

blackseaboy28 tarafından 13/Oca/14 00:42 tarihinde düzenlenmiştir

Mobil uygulama geliştirilir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Bu konular beni ala heycanlandırıyo la :(

2 sene girdim 60 binden 20 bine gelmiş birisi olaraktan. 

Ben senin yerinde olaydım 69 günde,

Bir coğrafya kitabı ile

Birde çıkmış sorular kitabını yanıma alır,

Önce konuyu çalışır sonra çıkmış soruyu çözerdim.

Ah ulan ya bu senedende geçti. Neyse şu bölüm bitsin tekrar giricem bu sınava. İçimde kaldı resmen. Tıp Fuck.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OdiN
    OdiN's avatar
    Erkek

Sözelden ilk sene girdim 46 bindeydim ikinci sene girdim 35 bin inci oldum. Dershanede verilen tertleri uçak yapıp atan verilen test kitaplarını 0 şekilde kuzenine veren bir insanım derste kendini vererek dinlemek yetiyo hacı abi :)

ama gel gör ki 2 senede de puanlar yükseldiği için Selçuk üniversitesi gazetecilik bölümündeyim lanet olsun..

OdiN tarafından 13/Oca/14 01:17 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek

Ktü de 2 ünide 3. senem ygsde 4.senem olucak bu senede girmeye karar verdim istanbula gere dönmeyi istiyorum yarın para yatırcam şubat 1 gibide çalışmaya başlarım çalışma dediysem sadece soru çözümü . Türkçeyle aram iyidir benim hep o yüzden önce türkçe çözer sonra sosyal amt ve fen diye giderdim.

Sanada tavsiyem bol bol soru çöz ve en iyi hangisini yapıyosan önce onu yap motive olursun. Her ne kadar lys daha önemli olsada ygsde saglam kastır çünkü lysde iyi bi yere çekmen için ygsnin daha iyi olması lazım. 100 binden 25-30 bine çekmekle 50 binden çekmek arasında fark var

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motka
    motka's avatar
    Erkek
    hazır konu açılmışken çıkmış soruları çözmek için erken mi sizce?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

kardeş ben sınava 2 ay kala fem yayınlarının 5 adımda ygs diye bi kitabı var onu alıp dibini dipçiğini çözüp çözülmedik soru bırakmamıştım. çözemediklerimi de eksiksiz çözdürüp tekrar etmiştim. çok acayip bi genel tekrar gibi oluyor. özellikle türkçe-coğrafya-tarih alanlarında adamlar hakkını verelim çok güzel hazırlamış soruları hepsi ygs tipine yakın öncülünde bilgiyi veriyor ama sana soru yaratıyor. çok şey öğrendim o kitaptan şiddetle öneririm.

bi de esas tavsiyem siktiret ygs'yi 120 yapıyorsan istersen ygs'de full yap lysde gömemezsen sana pis gömüyor. ben eşit ağırlık öğrencisiydim lisede pek parlak da bi öğrenci değildim ikinci sene hazırlandım ve mallık yapıp ygs'ye fazla kastım. ygs 5'De 27 bindeyken lysde bunu değerlendiremedim hamda 10bine çekebildim en fazla. okul puanı da nasıl bir şerefsizlikse 5 bin çaktı 15 bin oldu genel sıralamam. ancak ygsde 40-45 binken ilk 5 bine giren arkadaşlarım da oldu. esas olan lys, lysye çılgınca çalış.

Ephesus tarafından 13/Oca/14 11:40 tarihinde düzenlenmiştir

Avukat/Hukukçu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadSoul
    DeadSoul's avatar
    Erkek

Mesela bugünde olduk 123,50 yapmışım, gerçi doğru olan cevap anahtarı yayınlanmadı ama +2 -2 oynar en fazla

Türkçe 33,75

Sosyal 24,50(Gene 4 coğrafya yapmışım :))

Matematik 32,50

-------------

Fizik : 12 doğru 1 yanlış 1 boş

Kimya : 11 doğru 2 yanlış

Biyoloji : 11 doğru 2 yanlış

-------------

Fen : 32,75

Bu şekilde Türkçe ortalama olarak aynı geliyor bir 37-38 e çekemedim mereti 33 - 35 arası, Matta falan konu eksiğim yok, işlem hatasından soru kaçıyor genelde.

Dershanede YGS-LYS karışık gidiyoruz zaten, Misal Matta problemler bitiyor şimdi, LYS kısmında permütasyon-kombinasyon-logaritma-karmaşık sayılar falan bitti.

Kimya da YGS bitik LYS kısmında 11.sınıf konularına geldik. Fizikte aynı şekilde ilerdeyiz bayağı Optiğe geldik LYS kısmında.

---------- 

Mat - Fen - Türkçe - Sosyal ya da Mat - Türkçe - Fen - Sosyal şeklinde gidiyorum Matta süre yetiyorsa Türkçeye atlıyorum yetmiyorsa Fen den süre kazanıp matta kullanıyorum

DeadSoul tarafından 13/Oca/14 13:27 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Bir dakika durun şimdi. Terim kullanmadan, okulla alakası olmayan birine anlatır gibi anlatmanızı rica ettiğim bir konu var. Sanırım ayın 15 i son kayıt günü ve ben kayıt olacağım. Şimdi ben 5 sene önce Endüstriyel Otomasyon bölümünden mezun oldum ve direk geçiş ile İstanbul Üniversitesi Avcılar kampüsüne yerleştim. 2 - 3 kere gittim fakat, daha sonra gitmeden sadece harçlarını yatırıp devam ettim. Bu 5. senem, 1. sınıftayım.

Şimdi; diyelim ki ben Namık Kemal Üniversitesi, Fransızca Dili ve Edebiyatı bölümünü seçmek istiyorum. Ocak 15 e kadar kayıt oldum ve ilk sınava girdim. Sınav nasıl olacak ? Yine mat 1 sos 1 Türk 1 ve fen 1 mi oluyor ?

Diyelim öyle; daha sonra 2. bir sınavdan bahsediliyor. Nasıl olacak bu durum ?

Şimdiden teşekkürler

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
Toplam Hit: 3285 Toplam Mesaj: 29