Sınavsız Bulgaristanda Üniversite Eğitimi
-
Adamları kesip yiyorlarmış buralarda, :)
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------
Adamları kesip yiyorlarmış buralarda, :)
-----------------------------Böyle orda nassı diyim insanların kocaman tırnakları ağızları gocaman dişleri varmuşşş ham diye yiyürlermiş insanları haşlayıp..... :D
-
Denklik Yönetmeliği de detaylı açıklamada yapılmış ciddi ciddi mühendislikler güzel sorun eczacılıkta bilemem merak eden arkadaşlar bakabilir.
http://www.egitimbulgaria.com/site/yuksek-ogretim-kurulu-denklik-yonetmeligini-degistirdi/ -
bulgarca değilde eğitimi ingilizce veren yer var mı ?
-
Facebook bunu yazdı:
-----------------------------zaten ingilizce eğitim
-
yazılım muh en uygun hangısındese ucarım .d
-
bulgaristanda üniversite okumak züğürt tesellisi bence arkadaşlar. türkiyeye döndüğünde iş verenlerin düşüncesi %90 şöyle oluyor "bulgaristan'da ne eğitimi verilebilir ki?" zaten sağda solda ben kendim de hocaya 50 € verdim de dersten geçtim diye çok duyuyorum.
şimdi konuyu açan arkadaş muhakkak başarı hikayeleri de anlatır şöyle oldu böyle oldu diye. yoktur demiyorum ama ihtimali çok düşüktür.
odtü boğaziçi olabilir mi bulgaristan üniversiteleri? ama nedense reklamları öyle yapılıyor ki bu da ilginç. dediğim gibi züğürt tesellisi işte. kötünün iyisi belki de..
-
RaAmLis bunu yazdı:
Facebook bunu yazdı:
-----------------------------zaten ingilizce eğitim
-----------------------------hangi üniversiteler ingilizce biri bana açıklasın lütfen
-
coLdPriNCe bunu yazdı:
bulgaristanda üniversite okumak züğürt tesellisi bence arkadaşlar. türkiyeye döndüğünde iş verenlerin düşüncesi %90 şöyle oluyor "bulgaristan'da ne eğitimi verilebilir ki?" zaten sağda solda ben kendim de hocaya 50 € verdim de dersten geçtim diye çok duyuyorum.
şimdi konuyu açan arkadaş muhakkak başarı hikayeleri de anlatır şöyle oldu böyle oldu diye. yoktur demiyorum ama ihtimali çok düşüktür.
odtü boğaziçi olabilir mi bulgaristan üniversiteleri? ama nedense reklamları öyle yapılıyor ki bu da ilginç. dediğim gibi züğürt tesellisi işte. kötünün iyisi belki de..
-----------------------------tek avantajı avrupa sertifikası olması yoksa tabikide ordaki eğitimle burdaki karşılaştırılamaz.
bulgaristana okumaya gelecek arkadaşlar içinde bg den türkiye'ye geçiş veya eğitimin üst seviyede oldugu ülkelere geçiş olayını iyicene araştırsınlar ne tür şartlar aranıyor öğrensinler.Bulgaristan'daki çoğu öğrenci bu konuda fazla birşey bilmiyor.
Sofya teknik üniversitesinin kocaeli ve itü ile anlaşmaları var son 2 yılı bu üniversitelerde okuyabiliyorsunuz.Bu konuda yetkili kişilerden bilgi alın.Kesinlikle danışmanlara güvenmeyin.
-
Denklik olayına pek güvenmeyin..
Eğitim alıcaksanız bulgarca alın.. İngilizce eğitim kötü diyor bizim arkadaşlar. Bulgarca okuyan arkadaşlar aynı bölümden çok memnunlar.
Oraya gitmek için en azından kenarda 6 bin liranız olması gerekiyor sadece 1 yıl rahat edebilmeniz için.
Bulgarcayı öğrendikten sonra zaten işe girerseniz. Bizim arkadaş kumarhanede çalışıyor ve çok güzel paralar kazanıyor ama gece hayatına kapıldığındna ordan kopamıyor. Buna dikkat etmeniz gerekiyor.
Ayrıca bulgarcayı tekrardan ögrendikten sonra danışmanlık yapma olanağınızda var. Bunu yapıncada bir miktar para kazanıyordunuz.
Bizim arkadaş 300-400-500€ arası para geliyor demişti. Daha detaylı soru isterseniz yazın ben gerekli bilgileri size verebilirim.
Ayrıca çiftevatandaşlığı olanlar için okul fiyatları yarı fiyatına düşüyor. Örneğin ben çifte vatandaşım bulgaristana bana 1500€ iken, normal öğrenci pasaportuyla okumaya giden biri için bu fiyat 3000€ oluyor.
Bölümden bölüme değişiyor. Tıpın fiyatlarıda yüksek. Ayrıca para yatırmalar yarı yıl oluyor. Örneğin 1. döneme 750, 2. döneme 750 şeklinde direk 1500€ vermiyorsunuz.