folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Sınavsız Bulgaristanda Üniversite Eğitimi

Sınavsız Bulgaristanda Üniversite Eğitimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bu2ak
    bu2ak's avatar
    Erkek

Bulgaristanın itu ve kocaeli üniversitesiyle anlaşması var diyorsun son iki seneyi buralarda okuyabilirsiniz diyorsun arkadaş ingilizcem var arıyorum görüşüyorum okulun öğrenci işleriyle böyle bir şans yok. Danışmanlara güvenmeyin diyorsun yetkililere sorun cümlelerin ne kadar çok çelişiyor bir bilgisi olmayan sağdan soldan duymayla bizlere yanlış yol göstermesin benim akrabam orda diye bulgaristanı seçtim ve gideceğim çifte vatandaşım bende evet okul ücretleri yarı yarıya doğru kumarhanede arkadaşı çalışan arkadaş türk vatandaşları bulgaristanda çalışma izni yok hiçbir kumarhane sahibide o kadar kişi varken bir türkü alıp çalıştırmaz mekanını kapatırlar bunu direk orada 7 senedir kalan kuzenımden öğreniyorum ve gelmeyi düşünen arkadaşlarıma iletiyorum. Artık eskisi gibi derslerde para geçmiyormuş onlar 3 4 sene önceydi diyor. Bulgaristana gitmek isteyenler danışmanlardan başka sadece bizzat kendi gidip yazılabilirmiş başka bir şansı yok ya arkadaşı ya tanıdıgı yada danısmanlar hallediyormuş işlerini gelmek isteyen kişilerin. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

bu2ak bunu yazdı:
    -----------------------------

Bulgaristanın itu ve kocaeli üniversitesiyle anlaşması var diyorsun son iki seneyi buralarda okuyabilirsiniz diyorsun arkadaş ingilizcem var arıyorum görüşüyorum okulun öğrenci işleriyle böyle bir şans yok. Danışmanlara güvenmeyin diyorsun yetkililere sorun cümlelerin ne kadar çok çelişiyor bir bilgisi olmayan sağdan soldan duymayla bizlere yanlış yol göstermesin benim akrabam orda diye bulgaristanı seçtim ve gideceğim çifte vatandaşım bende evet okul ücretleri yarı yarıya doğru kumarhanede arkadaşı çalışan arkadaş türk vatandaşları bulgaristanda çalışma izni yok hiçbir kumarhane sahibide o kadar kişi varken bir türkü alıp çalıştırmaz mekanını kapatırlar bunu direk orada 7 senedir kalan kuzenımden öğreniyorum ve gelmeyi düşünen arkadaşlarıma iletiyorum. Artık eskisi gibi derslerde para geçmiyormuş onlar 3 4 sene önceydi diyor. Bulgaristana gitmek isteyenler danışmanlardan başka sadece bizzat kendi gidip yazılabilirmiş başka bir şansı yok ya arkadaşı ya tanıdıgı yada danısmanlar hallediyormuş işlerini gelmek isteyen kişilerin. 

Benim hala sofyada kumarhanede çalışan tanıdıklarım var. Öyle birşey olduğunu sanmıyorum.

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

elektronik mühendisliği yokmu yani :( olsun endüstri mühendisliğide ii yada mekatronik :) 

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

aynı fırsatlar ukraynada da mevcut bilgilerinize eger isterseniz bana ulasın yardımcı olurum hangi bolumu okumak istiyorsunuz ve nekadar butce ayırdıgınızı yazın ben size uygun okulu bulup bilgilerini saglayayım

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tR0jaN
    tR0jaN's avatar
    Erkek

ben bulgaristan varnada okuyorum şuan 3.sınıftayım hazırlıkta okudum, türkiyede hiç vakit kaybetmenin anlamı yok eğer maddi durumunuz varsa gelmenizi tercih ederim :)

TÜRK insanı kağıt para gibidir, ışığa tut içinde "ATATÜRK" yoksa sahtedir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NeverSayNever
    NeverSayNever's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Benim Kliment Ohridski'ye kaydım oldu şuan vize bekliyorum, geldiği an yolcuyum.Gidince yaparım yorumumu :)

Asla Asla Deme. . .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

bu2ak bunu yazdı:

arkadaşım 1.si ben bulgaristanda okuyorum ordan burdan duydugum şeylerle konusmuyorum burda.

geçiş olayını sofya teknik üniversitesine gel ben seni computer science fakultesinin ogrenci işleriyle konusturayım.

olmayan birşeyi oluyor demem ki ben sadece olabilitesinden bahsettim.Dediğim gibi iyicene araştırın daha once boyle bir geçiş yapan varmı ogrenin.

danışmanlara güvenmeyin dememde danışmana sorsan boyle birşeyi tabi 2.sınıfı bitir biz geçiririz seni derler.

hangi okulu aradın kimle gorustun bilmiyorum ama sana soyleyeceğim biz arkadaslarla tr den bg ye gitceğimiz zaman okulları aradık gorustuk burdan oraya okumaya gelebiliyormuyuz diye mümkün değil dedilier.Ama gel gorki bg de okuyorum hemde okumamın mümkün olmadıgını soyledikleri okulda.

ayrıyetten çalışma olayıda evet çalışanlar var bbenim danışmanda barda çalışıyordu.Zaten buglarcasınıda bar da çalışarak geliştirdi.İş bulursunuz ama ne kadar maaş verirler orası malum.Biz evde 500leva kira veriyorduk okulda hocaya soylediimizde kadın ben okadar maaş almıyorum siz cok zenginsiniz filan diyordu.

ayrıyetten tu.sofia.bg den bakabilirsiniz sofia teknik üni nin anlaşmalı oldugu okullları oradada yazıyor.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

PlatypuS bunu yazdı:

Bulgaristan Hakkında
    ÖSS engeline takılmadan üniversite eğitimi alabilmek için en populer seçeneklerden biri Bulgaristan’dır. Otobüs ile birkaç saat uzaklıkta olan komşu Avrupa Birliği ülkesinde, dilediğiniz tüm alanlarda YÖK denklikli eğitim alabilirsiniz. İstanbul’dan sadece birkaç saatlik otobüs yolculuğu ile ulaşabilkeceğiniz şehirlerde, çok cazip eğitim ve yaşam masfarflarıyla eğitim alabilmek mümkün.
    Bulgaristan’da Üniversite Eğitimi Almak Neden Çok Avantajlı?
    Kaderiniz ve idealleriniz ÖSS Sınavına bağlı değil !
    Bulgaristan en çok ideallerine sahip çıkmak, ve birkaç saatlik üniversite sınavının sonucuna göre değil, kendi potansiyel ve hedeflerine göre bir eğitim ve kariyer yaratmayı amaçlayanlar için mükemmel bir çözümdür. Tıp okumak isteyen bir aday, yeterli puan alamadığı için istemeyerek biyoloji öğretmenliği okumak, mühendis olmak isteyen bir aday işletme okumak zorunda kalmamalıdır. Bulgaristan üniversitelerine giriş için üniversite sınavında başarılı olma şartı aranmıyor.

YÖK Denkliği Var!
    Bir Avrupa Birliği ülkesinde okuduğunuz için, AB ile yapılan uyum çalışmaları sonucuna göre diplomanız YÖK denkliği alıyor.
    Eğitim Dili İngilizce ya da Bulgarca
    Bulgaristan’da İngilizce olarak eğitim alabilirsiniz. Bu sayede hem geçerli bir diplomaya hem de anadil seviyesinde İngilizceye sahip olursunuz. Bulgaristan Avrupa’nın birçok ülkesinden öğrencilere eğitim olanağı sağlıyor. Çok uluslu bir ortamda yaşayacak, yabancı öğrencilerle sürekli İngilizce konuşacaksınız.

Ekonomik Eğitim ve Yaşam Maliyetleri
    Bulgaristan’da eğitim almanın maliyeti, ülkemizdeki ya da KKTC’de bulunan çoğu özel üniversiteden ya daha ekonomik yada eşit maliyetlidir. Yukarıda bahsedilen avantajlar da göz önünde bulundurulduğunda, kesinlikle çok daha mantıklı ve avantajlı bir seçenektir.

Başvuru ve Kabul Koşulları
    Bulgaristan üniversitelerinde eğitim alabilmek için ÖSS sınavında herhangi bir yeri kazanmış ya da yerleştirilmiş olmanız gerekmiyor. Üniversitelere başvuruda lisede almış olduğunuz dersler ve not ortalamalarınız göz önünde bulunduruluyor. Avrupa Birliği üyesi olduğu için, Bulgaristan’da almış olduğunuz diplomalar kolaylıkla YÖK denkliği alabiliyor ve mesleğinizi rahatlıkla yapabiliyorsunuz. EGITIM BULGARIA size en uygun şehir, üniversite ve bölüm seçiminde profesyonel destek vererek en doğru karar vermenizi sağlıyor.

Bulgaristan’da Yaşam ve Sosyal Giderler
    Yurtdışında eğitim almak için en ekonomik seçeneklerden biri Bulgaristan’dır. Üniversitelerin yıllık ücretleri ortalama 3000 Euro civarındadır. Tıp ,Eczacılık ve diş hekimliği bölümlerinde ise yıllık okul ücretleri 5000 – 6000 Euro civarında olmaktadır. Bulgaristan’daki üniversitelerin büyük çoğunluğu öğrencilerine yurt olanağı sağlamaktadır. Üniversite yurtları genellikle 2-3 kişik odalara sahip olup, devlet yurtlarının aylık ücreti
    25-30 Euro civarındadır. Daha iyi şartlara sahip özel yurtlarda ise aylık 60 – 80 Euro ödeyerek konaklanabilir. Dileyen öğrenciler ev kiralayabilir ve genellikle birkaç kişiyle paylaşılacak bir evin kirası evin yerine ve özelliklerine göre 250 – 400 Euro arasında değişir. Öğrencilerin aylık geçim masrafı 300-400 Euro civarındadır.

KIMLER OKUYABILIR ;
    - Lise mezunu olan herkes üniversite sınavına girmeden bulgaristan universitelerinde istedikleri bölümlere yazılıp okuyabilmektedirler.
    - Meslek Yüksek Okulları (MYO) mezunları DGS sartı aranmadan sınavsız bulgaristan üniversitelerinde lisans tamamlayabilmektedirler.
    - Imam - Hatip mezunları istedikleri alanları seçip özgürce yaşayıp okullarına rahatlıkla girip çıkabilirler.

Bulgaristan Universiteleri ;

SOFYA TEKNIK UNIVERSITESI
    SOFYA TIP UNIVERSITESI
    SOFYA ST.KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITESI
    SOFYA ORMANCILIK TEKNIK UNIVERSITESI
    SOFYA MIMARLIK VE INSAAT UNIVERSITESI
    LUBEN KARAVELOV INSAAT VE MIMARLIK UNIVERSITESI
    SOFYA SANAT AKADEMISI
    ULUSLARARASI EKONOMI UNIVERSITESI
    SOFYA SPOR AKADEMISI
    PLOVDIV GIDA TEKNOLOJILERI UNIVERSITESI
    PLOVDIV TIP UNIVERSITESI
    PLEVEN TIP UNIVERSITESI

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

Yüksek lisansta bu kadar kolay mı?

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bu2ak
    bu2ak's avatar
    Erkek

Bulgaristanda okumak isteyenler son kayıt tarihi 10 Eylül'dür. YGS - LYS -DGS Sınav şartı aranmadan dilediğiniz bölümde eğitim alabiliyorsunuz. Yukarıda yazılı olan okullara göz atabilirsiniz.

Toplam Hit: 8410 Toplam Mesaj: 55