Sinek İşkenceleri
-
amin de abü sinekler bence çook eğleniyolardı =)
gözlerinden okunuyodu ama abü varmı öle bi atraksiyon hayatında maksimum bi sefer yaşayabilirler :) -
harikat sın
-
sağol abü =)
ladybey002 Acı Çekmesinler Diye Bayıltıp Yakıyom :)
Athzai_Khaine sıvı hidrojen işi nanay okulun laboratuvarında varsa götürürümde sanmıyorum olsun :)
DawnOfDarkness, bacaanı deül zükünü bile tuttum =)
pingattack, çok muzip bi çocukmuşsun biz yeni yeni akıl ediyoz,demekki arkadan geliyoz :)
Noyan, hamam böcüü gördümmü sinirlerim bozuluyo hemen terliğe davranıyom ama biz bunları sineklere şaka olsun diye yapıyoz ;) sevdiğimizden yani onlarda "sağolsunlar" hiç darılmazlar
RaCiNGeR,boşver girsin hakka daha neler girmiyoki ben uyardım onları bugün bir musibet bin nasihattan iyidir hesabı onları haşat edince ya mekanda zünek kalmadı yada saklanıp gelmediler =)
Lord_x_max, sen halat bağla bi de gemici düğümü at ;)
herseysanal, bence çok eğlendiler abü öle deme =)
Centinex,hayhay buyursun gelsin hayhay temelli kalsın :) gelin abü deneyelimde taş bağlamanıza gerek yok ben zaten batıyom ;)
suiQast, züneen kıçına atom bombası eyü fikirde bende atom yok getir yapalım =) bu arada nick 10 numara
HeYeT, çük kadar olsada olmasada sonuç değişmeyecekti merak etme :)
Kelv1n, ben daha yenüyüm abü utanıyorum söylemeye :(
xursi, sağol bende bütün zünek zükerler derneği olarak size teşekkür ediyorum ilginiz için
HEPİNİZİN CEVABINI VERDİM YUPPİ =)
noel baba gibiyim bea :) -
sago kardeşimsin ama allah belanı versin yazık lan hayvana ben sana onu yapamda gör bakem iyi mi oluo
-
abü yapda nassı yapcan nerde o pet şişe nerde o kadar gaz?
lpg olmuş 1.50 ytl yap yapabilirsen :) -
La 1 dk bi tane de benden...
İlkokuldayken yapıodum aklıma gelmişken bi tane de ben anlatim..
Hemen herkesin evinde elektrikli ocaklardan vardır. Hani kibritle ocağı yakmak yerine bi düğmesi vardır basarsınız da yanar ocak..
Bu deneyin yapılabilmesi için bu elektrik gözlü ocaktan olması gerekiyor.
Evet deney için malzemeler:
1) Elektrikli ocak
2) İletkeni bakır olan telefon kablosu
3) bol bol iletkeni engelleyecek araç ve gereçler..
4) dikiş iğnesi
5) ip
6) sinek
Deneyin yapılışı
1)Evet arkadşlar şimdi bakır kablomuzu alıyoruz 2 ucunun da plastik aksamını çıkarıyoruz.
2)Bir ucunu elektrik gözlü ocağın elektrik çıkaran yuvarlak çakmağına sarıyoruz ama kesinlikle o kadar ince ve pratik sarın ki ocağın demir kısmı çekmesin elektriği.
3)Sonra kablonun diğer ucuna dikiş iğnesini bağlıyoruz. İğnenin demir olması demek, ocak çakmağının çıkardığı elektriği bir kayıp olmadan çekmesine sebep olur.
4) Ocağımız tahmin edileceği üzere her yeri demirdir. O yüzden kablomuzun ocakla veya ocağın hammadesi gibi şeylerle temas halindeyse tahta veya kalın bir bezle kesin irtibatını.
5) Sinek yakalıyoruz ve boynuna ince ipimizi sarıyoruz tasma gibi..
6) İletken engelleyecek örneğin bir bezi alıyoruz ve elimizi toplu iğneye temas ettirmeden, elektriği çekmeden tutuyoruz.
7) Sineği getiriyoruz ve iğneyi sineği ters çevirip, karnına yanaştırıyoruz ve çakmağı ateşliyoruz. Şayet elektriği çeken başka bi iletken yoksa, elektrik direkt sineğe gider ve sinek felaket derecede hareketlenir. Sonra bir kez daha çakıyoruz bu sefer hareketleri azalır. Bir kere daha çakınca ayaklarını bir kaç kere daha hareket ettirir ve ölür.
Çok heyecanlı oluo kesinlikle yapmanızı tavsie ederim.. Hoşçakalın.. -
Yarın Denemezsem ...
24 Volt Kafimi 220 Benide Kasmasın ? -
sago kardeşimsin ama allah belanı versin :d guzel lan bnce de
-
sinek yüzmeye çalışıyor taş ise aşagı iniyor (yerçekiminden dolayı)
adam olaya fizik katıor olm gorun işte helal olsun.. -
ehuheuheueh ulan neşter : )
Toplam Hit: 10643 Toplam Mesaj: 74