folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sinirim Nasil Gecer ? Kendimi Nasil Rahatlatabilirim ?

Sinirim Nasil Gecer ? Kendimi Nasil Rahatlatabilirim ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Okulumda bundan önceki müdürlerden birinin ağzını burnunu dağıtmaktan, müdür yardımcısı arkadaş son anda alıkoydu beni. Öyle inat ve öyle adam kayıran ve göz göre göre haksızlık yapabilen cemaatçi bi pezevenkti ki artık okulda herkes bana "sakin ol hocam" falan demeye başlamıştı. Arkası sağlam yavşağın tabii zamanın torpillilerinden.. Nerde görsem dalacam ipneye yani o derece...

En sonunda baktım olmayacak, kapattım kulağımı, gözümü, dilimi, işimi yapmaya devam ettim.

Sen de öyle yap bence..

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

hocam.. biliyorsunki geçen çaya ilaç atıp firmayı boka boğan adam..

sen de çaya bişi karıştır iç ölümüne daya karıya..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

hocam çok spesifik olmamakla beraber insanların memnun olmadıkları durumlarla karşılaştıklarında verdiği/vereceği tepkilerin psikolojideki yerinden, yani "defence mechanisms"(türkçe'de savunma mekanizmaları olarak geçmiş) den bahsedeyim. Bu psikolojinin babası denilen adam freud zamanında ortaya çıkmış ve insanların onları huzursuz eden durumlardan kurtulma yöntemi olarak kısaca söyleyebiliriz. Bu vereceğimiz tepkiler o ana kadar olan yaşantımıza, görüşlerimize, sosyal ve psikolojik durumumuza göre değişiyor. psikoloji ile ilgilenen bilim adamları da bu savunma mekanizmalarını incelemişler ve bazı ortak özelliklerine göre gruplandırmışlar. Çeşit çeşit gruplandırmalar olmasına karşın bir çoğunda ortak olarak bulunan grup "mature defence mechanisms" yani olgun savunma mekanizmaları bu savunma mekanizmaları içinde kişiye her yönden en yararlı olan savunma mekanizmaları olarak belirlenmiştir. Her ne kadar daha önce belirttiğim gibi kişinin kişiliği, görüşleri, sosyal ve psikolojik durumuna göre vereceği tepki belirlense bile bilinçli olarak bu savunma mekanizmaları olgun savunma mekanizmaları ile değiştirilebilir. Bu başarıldığında ise ne kendinize ne de çevrenize herhangi bir şekilde vereceğiniz tepkiden dolayı zarar gelmeyeceğine daha güvenebilirsiniz. Hem bu şekilde başarılı bir şekilde(olayı büyütmeden ya da daha büyük sorunlar açmadan) bu negatif etkenden uzaklaştıkça kendinize olan güveniniz artacak ve daha rahat bir hayat süreceksiniz. Karşınızdaki kişi ise sizi yönlendiremediğini fark edecek(sinirlendirerek hata yapmanızı istediğini anladım) ve bu işten vazgeçecektir ya da kendini kızdırıp duracaktır.

Sanki psikologmuşum da kendi reklamımı yapıyormuşum gibi olmuş yazım. yok, psikolog değilim ama psikolojiye ilgim var. öyle bir durum görünce bildiğim bazı şeyleri sizinle paylaşmak istedim.

İngilizce biliyorsanız şöyle direk mature defence mechanisms kısmı: https://en.wikipedia.org/wiki/Defence_mechanisms#Level_4:_Mature

Türkçe çok iyi kaynak bulamadım ingilizcesi gerçekten güzeldir, çoğu kaynak doğru düzgün çeviremiyor artık kültürel olarak fark mı dilimiz mi yetmiyor bilemedim. şöyle bir sunum buldum sadece 8. sayfada başlıyor bir kaç slayt bahsetmiş çok da kısa geçmiş tavsiyem ingilizcesini araştırmanız. bu tür şeylerde(bilimsel) türkçe doğru düzgün kaynak bulamamak gerçekten sinir bozucu lan bi işi doğru düzgün yapmıyoruz ya... http://www.authorstream.com/Presentation/aSGuest106022-1115895-benli-in-savunma-mekanizmalari/

neyse belki ben bi ara çeviririm.

ben de sevgiden yanayım...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek
    kofcu bunu yazdı

hocam çok spesifik olmamakla beraber insanların memnun olmadıkları durumlarla karşılaştıklarında verdiği/vereceği tepkilerin psikolojideki yerinden, yani "defence mechanisms"(türkçe'de savunma mekanizmaları olarak geçmiş) den bahsedeyim. Bu psikolojinin babası denilen adam freud zamanında ortaya çıkmış ve insanların onları huzursuz eden durumlardan kurtulma yöntemi olarak kısaca söyleyebiliriz. Bu vereceğimiz tepkiler o ana kadar olan yaşantımıza, görüşlerimize, sosyal ve psikolojik durumumuza göre değişiyor. psikoloji ile ilgilenen bilim adamları da bu savunma mekanizmalarını incelemişler ve bazı ortak özelliklerine göre gruplandırmışlar. Çeşit çeşit gruplandırmalar olmasına karşın bir çoğunda ortak olarak bulunan grup "mature defence mechanisms" yani olgun savunma mekanizmaları bu savunma mekanizmaları içinde kişiye her yönden en yararlı olan savunma mekanizmaları olarak belirlenmiştir. Her ne kadar daha önce belirttiğim gibi kişinin kişiliği, görüşleri, sosyal ve psikolojik durumuna göre vereceği tepki belirlense bile bilinçli olarak bu savunma mekanizmaları olgun savunma mekanizmaları ile değiştirilebilir. Bu başarıldığında ise ne kendinize ne de çevrenize herhangi bir şekilde vereceğiniz tepkiden dolayı zarar gelmeyeceğine daha güvenebilirsiniz. Hem bu şekilde başarılı bir şekilde(olayı büyütmeden ya da daha büyük sorunlar açmadan) bu negatif etkenden uzaklaştıkça kendinize olan güveniniz artacak ve daha rahat bir hayat süreceksiniz. Karşınızdaki kişi ise sizi yönlendiremediğini fark edecek(sinirlendirerek hata yapmanızı istediğini anladım) ve bu işten vazgeçecektir ya da kendini kızdırıp duracaktır.

Sanki psikologmuşum da kendi reklamımı yapıyormuşum gibi olmuş yazım. yok, psikolog değilim ama psikolojiye ilgim var. öyle bir durum görünce bildiğim bazı şeyleri sizinle paylaşmak istedim.

İngilizce biliyorsanız şöyle direk mature defence mechanisms kısmı: https://en.wikipedia.org/wiki/Defence_mechanisms#Level_4:_Mature

Türkçe çok iyi kaynak bulamadım ingilizcesi gerçekten güzeldir, çoğu kaynak doğru düzgün çeviremiyor artık kültürel olarak fark mı dilimiz mi yetmiyor bilemedim. şöyle bir sunum buldum sadece 8. sayfada başlıyor bir kaç slayt bahsetmiş çok da kısa geçmiş tavsiyem ingilizcesini araştırmanız. bu tür şeylerde(bilimsel) türkçe doğru düzgün kaynak bulamamak gerçekten sinir bozucu lan bi işi doğru düzgün yapmıyoruz ya... http://www.authorstream.com/Presentation/aSGuest106022-1115895-benli-in-savunma-mekanizmalari/

neyse belki ben bi ara çeviririm.

mesajımı tek yazışta yazdığımdan çok karışık ve anlatım bozuklu yazmışım kusura bakmayın bir şey anlayan ama bazı noktaları yarım kalan sorabilir burada ne demek istedin diye. ama şimdi okudum da gerçekten biraz karışık yazmışım :)

ben de sevgiden yanayım...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Erkek

güzelce bi uyu. uyumadan önce sevdiğin "bir" şarkı dinle. ama soft bişey olsun. geçer yakın zamanda.

imza mı gelmiş?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naruto
    Naruto's avatar
    Erkek

pusuda kal en yakın arkadaşı ol ,huyuna git sabır et ve beklemediği bir zamanda   yakala

la geldik bi fırtına gidiyoruz bi fırtına
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sserkan
    Sserkan's avatar
    Erkek

Patron abin gibiyse sen niye müdür değilsin hocam? Anladığım kadarıyla bilgi ve tecrüben yeterli müdürlük için. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Retretin bi çayını iç o sana anlatır

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Tam bunu yazacaktım +1

Ayrıca aynı sinir öfke bende de var, ufak tefek şeylere çok çabuk sinirlenebiliyorum, hazmedemiyorum. Her sinirlendiğimde birşeyleri kırdığım için kendim zararlı çıkıyorum. Öfke kontrolüm zıfır zıfır zıfır

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daft Ground
    PLaXToR
    PLaXToR's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

+1 (7 damla :D)

If there are two or more ways to do something, and one of those ways can result in a catastrophe, then someone will do it.
Toplam Hit: 5747 Toplam Mesaj: 46
rahatlama psikolojik rahatlama sinir