folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Siyah-Beyaz İplik (Kuran-I Kerim)

Siyah-Beyaz İplik (Kuran-I Kerim)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

Allah peygamberleri neden yolladı sanıyorsun? Kuran'ı dosdoğru anlatmak için.

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7714714
    7714714's avatar
    Erkek

---ALPER--- bunu yazdı:
    -----------------------------

7714714 bunu yazdı:

bir gençle bir ihtiyarın görme yetisi eşit değildir.aynı günde 2 farklı kişi 2 farklı  süre oruç tutmuş olur bu yüzden takvime göre hareket edilmesi mantıklı

eee peki toptan bakınca işe mantık nerde hocam ?

kişiden kişiye değilde aynı anda başlayıp aynı anda bitmesi mantıklı değilmi?

kutupta nasıl tutulacak diyen arkadaş kutupa en yakın yere göre tutabilir

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

7714714 bunu yazdı:

---ALPER--- bunu yazdı:

7714714 bunu yazdı:

bir gençle bir ihtiyarın görme yetisi eşit değildir.aynı günde 2 farklı kişi 2 farklı  süre oruç tutmuş olur bu yüzden takvime göre hareket edilmesi mantıklı

norveç tesin mesela

norveçte yılın bir günü güneş hiç batmıyor ne olacak ozaman

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ---ALPER---
    ---ALPER---'s avatar
    Erkek

7714714 bunu yazdı:

---ALPER--- bunu yazdı:

7714714 bunu yazdı:

usta yanlış anlama ama islamın geldiği zamanlar çok eski zamanlar konu sadece islam da değil bütün dinler... o zamanlar insanlar çok fazla değil ve olanlarda grup halindelermiş düşün ki bir ülkenin nüfusu istanbul yada izmir kadar ne geçim derdi ne zaman kısıtlanması nede ulaşılamamazlık varmış(tabi bunu şimdiki teknolojiye uyarlamayın yani köyün efendisi söledimi herkes bilirmiş felan neyse) eee bu durumda o ibadetlerin bak din demiyorum ibadet diyorum çünkü din diye bişey yoktur ibadet şekli vardır bence eee ibadetlerin uygulanabilitesi daha yüksek miş insanlar daha kolay yönetilebilliyomuş koyun sürüleri gibi ama şimdiki durum biraz farklı gibi değil kökten farklı ibadetleri adam gibi yapabilecek belgelerde kısıtlı açıklamalarda kısıtlı ve bu yüzden dir ki ibadetlerin yapılış biçimleri farklılık gösteriyo takdir edersin ki senin a diye anladığını başkası b diye anlayabilir buda değişiklikleri doğuruyo neyse uzatmayayım demek istediğim ibadetini en uygun şekilde (kitabına kanununa göre ) yerine getirip ibadetini gerçekten tanrı için yaptığını varsayarsak bence hiçbir önemi kalmıyo bu ufak pürüzlerin unutmayalım ki burdaki sınavımız nefis inanç ve anlama ve yorumlama üstüne sen yada ben bunları yerine getirebilirsek bence gerisi boş

tabi sen ne düşünürsün bilemem ama benim fikrim bu...

Nerde şekil şukul varsa,hepsi toplanmış...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WingTsun
    WingTsun's avatar
    Erkek

bilmediğinz şeyler hakkında konusmaya çok meraklısınız halbuki google'a kutuplarda oruç namaz felan yazsanız elbetteki basitçe bulacaksınız ve burda saçmalamanıza gerek kalmayacak.. sonra aha açık buldum aha islam mantıksız diye atıp  tutacaksınız güncellenmeli felan diyeceksiniz... işte buna harbiden sinir oluyorum.. sorularlaislamiyet.com tavsiye edebileceğim yer her türlü soruyu sorabilirsiniz gayette cevap veriyorlar.

Karşılıklı duran iki aynanın tam ortasındayım.. Kendimi kendimden ayırmışım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Weldox bunu yazdı:

kim diyor sadece Kur'an yeter diye Kur'anda namazın nasıl kılınacağı geçmez sadece Kur'an yeter diyen namazı nerden öğrenmiş acaba İslamda sıralama şudur

-Kur'an

-Sünnet

-Fıkıh

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar onu bunu boş verinde .Bu oruç nedir ne demektir  insan belli bir saat aralıklarında aç susuz kalınca noluyor neler dönüyor.İnsan da ve insanı insan yapan akılda neler meydana geliyor,oruçu oruç yapan asıl temel kavram nedir.bunu bilmek gerek.Yoksa eşeklerede desenizki bir menfaati karşılığında akşama kadar aç kalacaksın deseniz vallaa kalır.Nedir bu iki vakit arası aç susuz kalmak saati gelince tekrar orucu bozmak yani açmak,birde şöyle derler (Aman haaa 1 dk var orucun açılmasına aman ha  2 dakka kaldı ezanın okunmasına çabuk niyet et yada ağzına su değdiğinde yada boğazına su kaçtığında orucun bozulur kabul olmaz derler.Sen gitte onu külahıma anlat aslında oruç bozulma değilde onu işine gelen işine geldiği gibi tabir etmiş.Nedir bu açlık nedir bu susuzluk bunun asıl temel amacı nedir.neden oruç demişler,nerden ve niçin gelmiş bu oruç neden yılın belli bir ayında tutulur bu oruç,neden yılın 365 günü tutulmaz gece sahura kalkmaktaki sebeb ne gece yiğip içip tamburu devirip yatmakta neyin nesi bir ahlak sahibi olabiliyormuyuz bir değişklik varmı bedenimiizde yada birgelişme varmı islami açıdan.oruç ayları bitince neden geri eskisi gibi oluyoruz eski alışkanlıklara devam ediyoruz ahlak sahibi olamıyoruz.Kimimiz 3 aylara laf kondurmayız dini bütünlüğümüzdür örf adetimizdir peygamber ahlakıdır denir,ama kendi bedenimiz içerisinden birileri derki 'öfffff beee hayırlısıyla şu oruç ayınıda sar sağlim geçirip gitseydik bayrama çıksaydık ne zaman bitecek bu eziyet''laflarınıda eksik etmiyoruz tabiki kimseye belli etmeyiz bunu.Benim fikrim yani görüşüm Oruçtaki temel kavram olan yani asıl amaç şudur ki Ahlak ta ve Akılda bir gelişme olmadıkça tutulan oruç boşşşşşş..

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

1) bu durum kurandaki Yasin Suresi 69. ayetiyle çelişmiyor mu?

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=443

"Biz o Peygamber’e şiir öğretmedik. Bu ona yaraşmaz da. O(na verdiğimiz) ancak bir öğüt ve apaçık bir Kur’an’dır."

2) şu an peygamber olmadığına göre bize kim açıklayacak?

bu açıklayan sözde din alimlerini senden benden üstün yapan nedir?

onları üstün yapan bişey varsa neden hepsi farklı şeyler söyleyebilmektedir?

peki şu an açıklayacak biri yoksa tanrı bunu öngöremedi de mi kuranı kolay anlaşılmayacak şekilde gönderdi?

3) kuran, insanlığa evrensel öğütler verdiğine göre neden açık değildir?

basitçe açıklanan şeylerle daha anlaşılır metinlerle daha iyi olmaz mıydı? herkes anlar ve ona göre yaşardı

şimdi herkes aynı şeyi okuyup farklı yaşamak zorunda kalıyor (mezhep farklılıkları)

:)) amacını anlamadım anlamak istemiyorum o ayrı cevaplarımı veriyim ...

İlk mesajı okuduğumda bu ayeti hiç duymamıştım ama okurken siyah ve beyaz ın ne olduğunu gayet iyi bi şekilde anladım ....

Diyorsun ki peygamber yok nerden öğrenecez ? Açıp okuyacaksın kardeşim hazır beklemeyeceksin....

Diyorsun ki herkesin anlayacağı dilde nie değil ? Biz müslümanlar yer yer gezdik tarihimize bak ve en sonda ne olarak kaldık türk olarak kaldık

değilmi ? ama senin dedenin dedesinin dedesi eminimki arapça biliyordur ? osmanlıca biliyordur ki bu diller birbirine yakındır ve kuran okunabilinir....

yani zaman değişti ve türkçe dilimiz oldu ve senin deden yada baban sana arapça öğretmediyse şimdi suç Kurandamı Haşaaaa..

Anlayamıyormuş öğrenmek için çabaladın mı peki yok... kuranın türkçesi var okudun mu yok ?

Bir sürü kitap var okudun mu yok bir sürü meal var okudun mu yok... Risale nur var okudun mu yok...

Bir sürü yokun içinde en son düşün bunları al bi risale nur öğreniyormusun bu soruların cevaplarını öğrenmiyormusun gör...

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

Zxone bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

1) bu durum kurandaki Yasin Suresi 69. ayetiyle çelişmiyor mu?

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=443

"Biz o Peygamber’e şiir öğretmedik. Bu ona yaraşmaz da. O(na verdiğimiz) ancak bir öğüt ve apaçık bir Kur’an’dır."

2) şu an peygamber olmadığına göre bize kim açıklayacak?

bu açıklayan sözde din alimlerini senden benden üstün yapan nedir?

onları üstün yapan bişey varsa neden hepsi farklı şeyler söyleyebilmektedir?

peki şu an açıklayacak biri yoksa tanrı bunu öngöremedi de mi kuranı kolay anlaşılmayacak şekilde gönderdi?

3) kuran, insanlığa evrensel öğütler verdiğine göre neden açık değildir?

basitçe açıklanan şeylerle daha anlaşılır metinlerle daha iyi olmaz mıydı? herkes anlar ve ona göre yaşardı

şimdi herkes aynı şeyi okuyup farklı yaşamak zorunda kalıyor (mezhep farklılıkları)

a) :)) amacını anlamadım anlamak istemiyorum o ayrı cevaplarımı veriyim ...

b) İlk mesajı okuduğumda bu ayeti hiç duymamıştım ama okurken siyah ve beyaz ın ne olduğunu gayet iyi bi şekilde anladım ....

c) Diyorsun ki peygamber yok nerden öğrenecez ? Açıp okuyacaksın kardeşim hazır beklemeyeceksin....

d) Diyorsun ki herkesin anlayacağı dilde nie değil ? Biz müslümanlar yer yer gezdik tarihimize bak ve en sonda ne olarak kaldık türk olarak kaldık

değilmi ? ama senin dedenin dedesinin dedesi eminimki arapça biliyordur ? osmanlıca biliyordur ki bu diller birbirine yakındır ve kuran okunabilinir....

yani zaman değişti ve türkçe dilimiz oldu ve senin deden yada baban sana arapça öğretmediyse şimdi suç Kurandamı Haşaaaa..

e) Anlayamıyormuş öğrenmek için çabaladın mı peki yok... kuranın türkçesi var okudun mu yok ?

Bir sürü kitap var okudun mu yok bir sürü meal var okudun mu yok... Risale nur var okudun mu yok...

f) Bir sürü yokun içinde en son düşün bunları al bi risale nur öğreniyormusun bu soruların cevaplarını öğrenmiyormusun gör...

a) amacım sormak düşünmek ve öğrenmek

anlatmak değil de laf dalaşıyla niyetin tmm

b) ben de anlamıştım ama konu diyor ki o senin anladığın anlamda değil o sebeple konu ortaya çıktı zaten

c) ikinci sorumu hiçbir şekilde cevaplandırmayan boş bir cümle lütfen soruma tekrar dön

d) herkesin anlayacağı dil derken teknik anlamdaki dil (Türkçe Arapça Japonca) demedim ama anlamadın mı kıvırdın mı bilmiyorum. kast ettiğim kolay anlaşılabilir cümlelerdir. ki kuran bu iddiada bulunmaktadır (bakınız yasin 69 ve daha birçok ayet aslında)

hayır benim dedemin dedesi arapça bilmiyordu napcaz? osmanlıca bir dil bile değildir onu bilmiyorsun daha!! gugılda arat öğren. zor gelirse ben anlatayım osmanlıca nedir ne değildir...

arapça öğretmedi diye babamı suçlayamazsın aileme dil uzatma terbiyesizlik yapma.

e) EVET çabaladım EVET okudum hem de birkaç kaynaktan (diyanet, elmalıl ve yaşar nuri çevirileri) EVET meal de okudum peki sen okudun mu?

peşin hükümlü olmaz. yüzünü bile görmediğin insan hakkında atıp tutma.

f) buraya kadar error verdin hep zaten hani olmayan hiçlerden bahsediyorsun.

yine de buna da cevap vericem EVET risale-i nur da okudum. okuduğum gibi ona bağlı myazılanları ve eleştirilerini de okudum ayrı görüşteki kaynaklardan.

yalnız belirteyim risalei nurun tamamını okumadım. bunu bilinçli olarak yaptım. yalnız gayet gereksiz olduğu kanaatine kesin varabilmek için 100den fazla sayfasını okudum.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

ailene bi şey demedim dil uzatmak haddime değil. ama kuranı okuyıp anlayamıyorsan bu senden değil ailenden kaynaklanmaktadır dedim ki ağaç yaş ken eğilir dimi. Eğri otur doğru konuş şimdi... 

? ki ailen suçlu değil aklın yerinde camide veriyolar bu dersleri öğrenebilirsin. İlk ayet : Oku diye geldi bilirsin...?

Risale nur u anlamadın 100 sayda değil 200 sayfada okusan anlayabileceğin bi potansiyelin yoksa yardım almanı tavsiye ederdim ki hala ediyorum...

Osmanlıcanın bir dil olmadığını biliyorum. Sadece öyle yazdım yanlış bi yazım için yorum yazma boşuna ne demek istediğim ortada...

Kuranın belirttiğin ayetinde bu yazıyo olabilir ama bende diyorum ki bir çookkk tercüme var farklı kişilerden, kitaplar var ...

Ben okudum mu diye sormuşsun sence bu kadar bilgiyi kafamdan mı atıyorum ?

Neyse ....

Kalp kırmaya gerek yok ben yazarım sen yazarsın ben yazarım...

yatmak zorundayim ii geceler...

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
Toplam Hit: 14819 Toplam Mesaj: 131