Sizce En İyi Antivirüs Programı Hangisi ?
-
rene hocam şaka yapıyor galiba
-
husnuweb bunu yazdı:
-----------------------------
eset smart security.
tahribat'tan yüklemiştim, format atmayalı 2 seneyi geçti.
indirmediğim ıvır zıvır da yoktur.
-----------------------------aynen bende eset smart security kullanıyorum çok da memnunum
-
comodo yu denemediysen geç kalmış sayılmazsın
-
Arkadaşlar , tamam burada yazılım soruluyor ama benim koruma yöntemim nasıl , bir bakarsanız sevinirim.
- Bilgisayara CD'den kurulan şeylerden virüs girebilir : CD'den bir şey kurmuyorum.
- İnternetteki warez dosyalardan virüs girebilir ( Hepsinden değil tabi ki ) : İçinde virüs olmadığından emin olmadığım hiç bir şeyi kurmuyorum.
- Web'de gezinirken virüs girebilir : Fırefox ile gezinti yapıyorum ve NOSCRIPT eklentisiyle benden izinsiz hiç bir javascript , java vs. kod çalıştırmasına izin vermiyorum , sadece temiz düz html kodlarını yansıtıyor öncelikle.
Ve hiç bir antivirüs kullanmıyorum. Bilgisayarım eski bir sistem olmasına rağmen hiç bir aksaklık ya da çalışma yavaşlığı yaşamıyor. Eğer herhangi bir şekilde bir virüs girerse , sistem geri yükleme yapıyorum , o da 1 kere falan oldu ve sistem gayet hızlı şu an.
-
KAV 2010
-
Bir ara Kaspersky kullanmıştım. ilk başlarda hoşuma gitmişti fakat sonraları flash belleklerdeki virüsleri bile bulmamaya başladı. Onu kaldırıp avira free ye geçtim. kis ten sonra çok etkili geldi. Fakat son zamanlarda hiçbir virüsü silmiyor. Bulmasına buluyor ama temizleme yapmıyor. Şimdi nod32 yi deneyeceğim
-
gokcan bunu yazdı:
-----------------------------
comodo yu denemediysen geç kalmış sayılmazsın
-----------------------------Comodo kadar dandik yoktur desem en basit exe yi bile yakalamıyor..
-
Yılın başında Kaspersky key dağıtmıştı.
Oradan aldığım key ile bir senelik kaspersky internet security 2010 kullanımını beleşten devam ettiriyorum.
Şimdiye kadar kusursuz çalıştı.
Tavsiyemdir...
-
Şöyle aylardır foruma girip sadece okuyorum.
Eskiden uzun uzun yazardım şimdilerde tamda uzun yazamamaya başladığın döneme girdin artık dediğim anda birkaç yorum okudum ve fikrim değişti.
Şimdi öncelikle bu olayı "antivirüs tavsiye edin tamam bitti" boyuntunda bitirmemek gerekir,
Öncelikli olarak format atma süresi ile antivirüs programı arasında nasıl bir bağlantı kurduğunuzu hiç anlamıyorum.
Internette girdiğin çıktığın yerlere dikkat edip bilmediğin dosyaları alıp paylaşmadığın sürece nasıl bir format zamanı belirliyorsunuz onu da merak ediyorum.
Tahribat.Com gibi hiti oldukça yüksek bir sitede gezip dolaşıp milletin 10.000 üstü postunda makinanızı temiz tutmayı ve format zamanını uzatmayı hedeflemek te nasıl bir mantıkdır onu da anlamıyorum. Elbetteki yiyeceksin o virüsü, sadece türkiyede gerçekten bu site ile alaksı olmayan ama multi-lamer derecesinde olduğundan ötürü dışlanmış wcci-iskocu-apaçicisi de takılıyor bu siteye. Ki Tahribat en iyisidir yine de.
Eskiden ki bu bahsettiğim dönem 98-99 yılıdır kaspersky çok sağlam bir antivirüs yazılımıydı. Hatırlayanlar vardır, startup ı şemsiyeli bir adamdı.
O zamanlar hem web teknikleri hemde virüs ve türevleri daha az sayıda bulunduğu ama hack ortamı daha çok bulunduğu için ve ben de kendi adıma çok çok deneyimsiz bir kullanıcı olduğum için sık sık format atar garip ve anlamsız işlere sokardım kendimi. Peki gereklimiydi? Evet. O zamanlar olmasaydı bu zamanlar olmazdı.
Şu an için network yönetimi anlamında eset smart security sınıfta kalmış durumda. Ama home user için en iyisi konumunda. Bende kullanıyorum ama genelde virüs programı kullanmadığım zaman daha uzun süre kullanıyorum sistemimi.
Lakin format olayını da 5 sene önce bitirdiğim için kurulum olayının mantığını da anlamıyorum artık.
2-3 yedeğim vardır aynı disk üzerinde. Biri xp dir diğer 2003 diğer de orta halli bir başka imaj. Bir sorunum olursa geri dönerim.
Virüsleri yazan adamlar antivirüs firmaları zaten. "En iyi" derken ne ye bakmalı? Kur norton o zaman düşşün performansın %70 e iyiyi görürsün.
İnciğini-cinciğini tarasın dursun, sen bu arada iş yapama ama "en iyisi" sende olsun. Yok böyle birşey..
Sen makinanın port yönetiminden anlama, doğru tarayıcı, sistem , yazılım kullanma, herşeyi al-ver sonra güvenli bilgisayarım olsun de.
Senin bilgisayarına zincir vursalar da makinan güvenli olmaz..
Koruma öncelikli olarak kişisel zeka ile başlar, doğru internet ve bilgisayar kullanıcısı olmakla biter.
-
1-Bifdefender İnternet Security Plus
2-Kaspersky İnternet Security
3-McAfee İnternet Security
sırasıyla böyle bence. Tabi orjinal ve updateli sürüm olacak. O zaman sırtın yere qelmez hı-ı :W