Sizce İdam Gelmeli Mi?
-
Bkz: Bir İdam Mahkumunun Son Günü
"İnsanları öldüren insanları öldürüyoruz. Çünkü öldürmek kötüdür." diyorsunuz yani.
-
Vatan hainlerine idam gelsin hatta boş araziye salsınlar kurtulduklarını sandıklarına keskin nişancılar indirsin pezevenkleri! Ben terörist birşey yapıyorsam aynısını bana da yapsınlar.
-
Bouble bunu yazdı
Vatan hainlerine idam gelsin hatta boş araziye salsınlar kurtulduklarını sandıklarına keskin nişancılar indirsin pezevenkleri! Ben terörist birşey yapıyorsam aynısını bana da yapsınlar.
Belkide Yapmadın Terörist Bir Şey Ama Yaptın Sandılar, O Zaman Ne Olacak, Anan Ağlayacak, Sevenlerin Ağlayacak, Yaptığı O Snayfıra Kar Kalacak... Neyse Yahu Ben Neler Konuşuyorum Böyle.. :)
-
Bu yönetim varken gelmesin masumlar ipe gider yine
-
anlık ceza olsun ne kadar çabuk o kadar iyi suçu kesin olanlar anında cezalandırılsın senelerce mahkeme kapılarına gerek yok idamsa idam hapisse hapis
-
yasalar suçluları korumak için yapılmıştır.
hukuk devletleri suç işleyenlere mağdurlar tarafından ceza verilmesini engelleyerek, sabit suçlara tek tip cezalar verip sisteme etmiştir bu
dengeyi.
idam etmenin hiç bir yerinde bir koruma güdüsünden bahsedilemez.
tamamen yaşama hakkının olmadıgına veya kalmadıgına kanaat getirilerek verilen bir ilkçağ-ortaçağ cezasıdır.
kaldı ki felsefi açıdan olayı ele alırsak yaşam, ölümden her zaman ve her koşulda daha acı vericidir.
-
Kisas gelsin....
Kestin mi kessinler.... Astin mi assinlar...
Soydun mu ? Elini kolunu kessinler....
Kulaklarindan civilesinler...Insan oldurmek bazilarina kolay geliyor... Neden e devlet ekmegi eline suyu da golden aliyorlar....
Lakin su anda Osman Pamukoglu'nun bir lafi var o gecerli
Dümenin terbiye edemediğini kayalar terbiye eder. Kötü oduncu baltasıyla cebelleşir
-
korkarabatak bunu yazdı
yaşam, ölümden her zaman ve her koşulda daha acı vericidir.
-
Kendi fikrim :
Bazı adi suçların sonucunda idam olmalı ( terör örgütü , tecavüz , vahşice insan öldürme vs )
Ama bazı insanlarda sorunda kaldığından dolayı suç işliyor , yüzde dilimi az olabilir fakat bu gibi insanlarda mevcut , o insanlar idam edilmemeli kendi fikrim.
-
Sadece terör örgütü kurucu ve yöneticilerini kapsayan bir idam cezasının gelmesi bencede uygundur diye düşünüyordum, fakat şöylede bir durum var dün ülkede genel kurmay başkanlığı yapmış adam bugün terör örgütü kurucusu olarark nitelendirirliyor bir genel kurmayın bu şekilde idam edildiğin düşünsenize.... dünün adamları bugünün siyasi konjüktürüne uymadığı sürece direk terör örgütü ilan edilebiliyor hal böyle oluncada isteyen istediği iftira atıp istediğinin astırabilecek
ölümün aslında bir cezamıdır? Kurtuluş mudur bu da tartışma konusudur. bana kalırsa cezaların ağırlaştırılması kafidir.