folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Sizce İdam Gelmeli Mi?

Sizce İdam Gelmeli Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

cezanın uygulanma nedeni , kişiye acı çektirmek kişiyi eğitmek değildir, ceza gerçeği kişisel olarak algılanmamalıdır.  sanılanın aksine ceza bir intikam değil toplumsal bir eğitim aracıdır

hukuk ya da kanun , kişileri muhattap almaz soyuttur ve geneldir. 

ceza vermek bir maliyettir , burada davranışı işleyen kimseleri takip etmek yakalamak yargılamak ve infaz etmenin maliyeti toplam olarak düşünülmelidir 

ve bu maliyet , ceza verilmesi gereken davranışın yarattığı zarardan daha fazla ise bu ceza "uygulanamaz"  bazı gerizekalı şakirtler içki içenin dalağını sökelim gibi birşeyler diyorlar da bu dediğim buna istinaden düşünülmeli

ayrıca cezalarda duygusallık ve kişiselleştirme söz konusu olmamalıdır ki hukuktan bahsedilebilsin.

idam , cinayet , örgütlü suçlar ya da terörizm gibi çok büyük zararlara yol açan davranışların desteklenmesi açısından ibret-i alemdir , bu yola sapmayı düşünenlere peşinen verilen bir gözdağıdır . ayrıca son derece ucuzdur ve kesindir . 

ömürboyu hapisten , kıyamet kopması uzaylı istilası, zombi saldırısı , darbe savaş vb olasılıklar ile önümüzdeki 20 içinde %0001 kurtulma şansı vardır ama idamdan kurtuluş yoktur. hiç bir mahkum beni idam edin ömürboyu yatmayayım seçeneğini tercih etmez , neymiş ozaman , ölüm / öldürülmek çok daha acı vericiymiş. 

herşeyin bir şeyi vardır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

Sadece terör örgütü kurucu ve yöneticilerini kapsayan bir idam cezasının gelmesi bencede uygundur diye düşünüyordum, fakat şöylede bir durum var dün ülkede genel kurmay başkanlığı yapmış adam bugün terör örgütü kurucusu olarark nitelendirirliyor bir genel kurmayın bu şekilde idam edildiğin düşünsenize....  dünün adamları bugünün siyasi konjüktürüne uymadığı sürece direk terör örgütü ilan edilebiliyor hal böyle oluncada isteyen istediği iftira atıp istediğinin astırabilecek

ölümün aslında bir cezamıdır?  Kurtuluş mudur bu da tartışma konusudur.  bana kalırsa cezaların ağırlaştırılması  kafidir. 

Ama Bir Askerin Terörist Olarak Değerlendirilebiğeceğini Belirterek Karşı Durmuşsun Fikre, Peki Ya Vatandaş.. Arkadaşlar Aslolan İşe Yaramaz Damgası Yedirilen Vatandaştır..

Parası Olmayanı Varsaymazsak, İnsanımızı Sevmezsek, Rütbe Mevki Ve Şöhret Sahibi Kimselere Kalır Dünya... Sen Ben Yada Bizden Birinin Bu Kimselerden Olması Olasılığı Yok Denecek Kadar Azdır... O Zaman Neden Bu Kendimizden Otomatiğe Bağlanmış Yalakalık...  (Üstüne Alınma Hepimiz İçin Geçerli Bir Durum..)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ERERESEL
    ERERESEL's avatar
    Erkek
    ReeX bunu yazdı

Kendi fikrim :

Bazı adi suçların sonucunda idam olmalı ( terör örgütü , tecavüz , vahşice insan öldürme vs )

Ama bazı insanlarda sorunda kaldığından dolayı suç işliyor , yüzde dilimi az olabilir fakat bu gibi insanlarda mevcut , o insanlar idam edilmemeli kendi fikrim.

Fikrine katılıyorum.

Bir yalanın öyküsü bin gece söylenir.Bir doğru için yardan da serden de geçilir.Hile bir zehirdir,kıvrandırır kişiyi.Hile ile iş gören mihnet ile can verir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı

"Teror orgutu kuran ve yonetenler icin idam geri gelecek" Osman Pamukoglu

gelmeli mi değil gelecek..

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı

Sadece terör örgütü kurucu ve yöneticilerini kapsayan bir idam cezasının gelmesi bencede uygundur diye düşünüyordum, fakat şöylede bir durum var dün ülkede genel kurmay başkanlığı yapmış adam bugün terör örgütü kurucusu olarark nitelendirirliyor bir genel kurmayın bu şekilde idam edildiğin düşünsenize....  dünün adamları bugünün siyasi konjüktürüne uymadığı sürece direk terör örgütü ilan edilebiliyor hal böyle oluncada isteyen istediği iftira atıp istediğinin astırabilecek

ölümün aslında bir cezamıdır?  Kurtuluş mudur bu da tartışma konusudur.  bana kalırsa cezaların ağırlaştırılması  kafidir. 

Ama Bir Askerin Terörist Olarak Değerlendirilebiğeceğini Belirterek Karşı Durmuşsun Fikre, Peki Ya Vatandaş.. Arkadaşlar Aslolan İşe Yaramaz Damgası Yedirilen Vatandaştır..

Parası Olmayanı Varsaymazsak, İnsanımızı Sevmezsek, Rütbe Mevki Ve Şöhret Sahibi Kimselere Kalır Dünya... Sen Ben Yada Bizden Birinin Bu Kimselerden Olması Olasılığı Yok Denecek Kadar Azdır... O Zaman Neden Bu Kendimizden Otomatiğe Bağlanmış Yalakalık...  (Üstüne Alınma Hepimiz İçin Geçerli Bir Durum..)

o düşüncemden sadece verdiğim bir örnekti zaten en başındada belirttiğim gibi terör örgütü ve yöneticileri için dedim kimse sadece bir vatandaşı istesede terör örgütü yöneticisi ilan edemez bu ilanatın yapılması çok zordur yanlış kararlar verilmez böylece yanlış anlaşılmalara mahal verilip suçsuz masum insanlar asılmasın diye yönetici lider kelimesinin ekledim  burada vatandaş ölüyorsa ölsün idam edilirse edilsin diye bir hüküm çıkardığımım düşünmüssün ama öyle bir şey yok

Üzerime alınmadım zaten senin gibiler otomatiğe bağlanmış yalakalık olarak nitelendirir, benim gibiler vatanına hizmet edene karşı ototmatiğe bağlanmış hayranlık olarak değerlendirir. 

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı
    sniperscope bunu yazdı

"Teror orgutu kuran ve yonetenler icin idam geri gelecek" Osman Pamukoglu

gelmeli mi değil gelecek..

Yaşam Hakkı Kutsaldır, Bunu Hukuğa Bulaştırmak Hukuğu Canileştirmektir...  

Yok Arada Hakedipte Gebertilecek Olanlarda Vardır.. Kuduruk Adına İnsan Denilen İnsanlıktan Bir Nebzede Olsa Nasibini Almamış Adi Şerefsizler Tamam Vardır, Bu Cezaya Uğratılmalarında Bir Sorun Görmüyorum.

Benim Gördüğüm sorun Şurada, Hukukçular Her Şeyi Doğrusuyla Bilemeyebilirler... Yargılamalar %60 Hata Payı Sabitesi İle İşliyor.. Ve Hapishanelerde Bile Çok Miktarda Aldığı Cezayı Haketmiyen İnsanlar Var...   

Amerikada Bile Sonradan Haksız Yere İdam Edildiği Anlaşılan Yıllar Önce Sonuçlanmış İdama Dair Olaylar Var... Devlet Eli İle İşlenmiş Cinayetlerdir Bunlar... 

Tamam İdam Gelsin Ama Ne Şekilde İşletilecek, Orası Tartışılır.. Sadece PKK İle İrtibatlı Kimselere Gelsin Diyorsun Sanırım... Eskiden Pkk ile Bağlantısı Olmadığı Halde, Türkçe Bilmediği Göz Önüne Alınmış Bir Çoban Bile Kelle Parası İçin Avlanmıştır.. Yaşanmış Örnekler Çoktur.. Hoşlanmadıklarını Öldürüp Biz Pkk lı Öldürdük Diyen İtler Ülkemizde Türemişti... Bunlarıda Yaşadı Bu Ülke...

Hayır Hocam, İdama Karşıyım.. Çünkü Daha Çok Masumun Canını Yakıyorlar Bu Üstünler Kabinesine Mensup İnsan Zümreleri...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heisenberg
    heisenberg's avatar
    Erkek
    opensource2009 bunu yazdı

Bkz: Bir İdam Mahkumunun Son Günü

"İnsanları öldüren insanları öldürüyoruz. Çünkü öldürmek kötüdür." diyorsunuz yani.

paradoks

Basit yaşayacaksın basit. Sanki yaşamın bir gün sona erecekmiş gibi basit.. cay, simit ve peynirle...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    İsmet İnönü bunu dedi

Siyasi suçlar idamla cezalandırılmamalıdır.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek

Gelsin bebek katilleri idam edilsin . Tecavüz suçu idam olsun . Bak bakalım oranlar nasıl düşüyor . Ben olsam hırsızlık bile muebbet yapardım bak bakalım o zaman kim hırsızlık yapıyor kim suç işliyor ?

Ben bu insanları anlamıyorum.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    UNKN0WN bunu yazdı

Gelsin bebek katilleri idam edilsin . Tecavüz suçu idam olsun . Bak bakalım oranlar nasıl düşüyor . Ben olsam hırsızlık bile muebbet yapardım bak bakalım o zaman kim hırsızlık yapıyor kim suç işliyor ?

Tabiki Üstünler Kabinesine Mensup Olanlar... Baronlar Olduğu Sürece, Bu Üstün İnsan Kabilesi Varolduğu Sürece, Hukuk Hiç Bir Zaman Sıfır Hata İle İşletilemez... Hukuksal Açıklar Bu Kimseler İçin Bırakılmış Kapılardır.. Bu Kapıları Onlar Senden Benden Daha Çok Kullanmasını Bilirler.. Ve Zaten Bu Kapıları Bile Onların Önlerine Getirenler Yine Hukuk Mensuplarıdır...

Aramızdaki Hukukçular Kusura Bakmasınlar... Ben Öğrendiğim, Gördüğüm Benim İçin Gerçeklik Arzeden Durumu İletiyorum.. Kimse Üzerine Alınmasın... İyi İnsan Gibi Adam Gibi Adam Hukukçularımızda Vardır..

Toplam Hit: 6722 Toplam Mesaj: 68