Şizofreni Filmleri
-
edit....
-
kimlik (identity gibi bişiydi orjinal adı) diye bi filmde vardı galiba mementoyu izledim ben de pek şizofreniyle alakası yok daha çok unutkanlık üzerineydi galiba
-
evet eski bir şizofreni olarak tavsiyemdir ; kimlik diğerleri senaryo ağırlıklı donnie darko da iidir ama söz konusu şizofreniyse kimliği geçemiyor bildiğim hiç bir film..
-
akıl oyunları (a beautiful mind)
gizli pencere (secret window)
ikisini de yazmışlar gerçi ama vurgu yapmalıyım dedim.
ikisi de harika ilki sakin bişey ama güzel ve gerçek bi hikaye. nobel ödülü alan bi matematikçinin hayatını anlatıyo.
-
Heh bir de Makinist var, Komplo Teorisi ni de sayabilirz belki.
Şizofrenik komedi türünde ise de jim carry nin Ben, Kendim ve Sevgilim'i tek geçebilirim :D
-
Guguk Kuşu,Jack Nicholson oynamıştı,hatta role uyum için bir süre akıl hastahanesinde yatmıştı.
Örümcek ( The Spider ) Ralph Fiennes,İngiliz Hasta'daki aktör.
The Jackett ( Adrien Brody ) Piyanist'teki aktör.
Mulholland Çıkmazı Yönetmen:David Lynch
Kelebek Etkisi ( Butterfly Effecets )
Bunlar da bizden;
Sıfır Dediğimde ( Oktay Kaynarca )
Beyza'nın Kadınları
Aklıma gelenler şimdilik bunlar...
-
Guguk kuşu 5li oscar rekorunu kıran 3 filmden biri koca oscar ödülleri tarihinde. ama izlemedim olayı bilmiyorum,
Makinist var stigma deyince aklıma geldi. O da çok kalite, sadece durgun bi film. izlerken psikolojin bozulabilir yane :) ama çok iyidir.
-
Kimse değinmemiş , gene ben değineyim . Makinist diyeyim sana ...
Fight Club'la yarışabilecek kalitede bir film .
-
@esrardede, şizofrenik filmler deyince benim de aklıma ilk kelebek etkisi gelmişti ama filmi baştan sona gözümün önünden geçirince aslında ordaki karakterin şizofreni ile bi alakası olmadığı kanısına vardım, bilmem yanlış mı düşünüyorum ? :)
-
memento
the jacket
secret window
machinist
intacto
angela
the game
gerci sondakiler tam sizofreni degil ama merakla izlenir
edit:jim carry diince trumanshow da izlenesi bence sizofreni olmasada aynı turun filmlerinden bu tarz sewiyorsan hoslanacaksındır