Şizofreni Filmleri
-
stigma sen biliyon jim careyin bir filmi cikmisti neydi yaw... titanikte oynayan bir kadinla cekmis, o filmde sizofrenikti sanirsam
-
Stigma bunu yazdı:
-----------------------------@esrardede, şizofrenik filmler deyince benim de aklıma ilk kelebek etkisi gelmişti ama filmi baştan sona gözümün önünden geçirince aslında ordaki karakterin şizofreni ile bi alakası olmadığı kanısına vardım, bilmem yanlış mı düşünüyorum ? :)
-----------------------------
kesinlikle hojam kelebek etkisi fantastik bilim kurgudur ee tabi dramada var ama her dramada şizofreni değil ki :) kelebek etkisi teorsinin fantastik şekilde senaryoyla açıklanmış halidir kelebek etkisi.. 2sini izlersen zaten dahada çok anlarsın fantastik oldugunu.. dicektim tamda ama abü madem sırf fantastik neden onun oğlunada aynı seyler oluyo ortada bir genetik aktarım söz konusu şizofrenide genetik bir hastalıktır zaten tartısmaya acık bi konu :) emin değilim :S -
thrbtcell bunu yazdı:
-----------------------------stigma sen biliyon jim careyin bir filmi cikmisti neydi yaw... titanikte oynayan bir kadinla cekmis, o filmde sizofrenikti sanirsam
-----------------------------
Filmin adı Sil Baştan (eternal sunshine of the spotless mind) süper bi filmdir.
Bu da soundtrack lernden herkes dinlesin diye :)
-
yazmış arkadaşlar tabi ama ben tekrar yazayım = identity... bu film aşmış bi filmdir :)
kelebek etkisi izlemeyenlere şiddetle tavsiye edilir..gizli pencereyi pek sevmemiştim şahsi kanaatim
şu an gelmiyo başka :)
ha bide jim abimizin oynadıgı 24 diye bi film vardı şizofrenik falan degil o ama gayet güzel onuda öneririm :D -
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------yazmış arkadaşlar tabi ama ben tekrar yazayım = identity... bu film aşmış bi filmdir :)
kelebek etkisi izlemeyenlere şiddetle tavsiye edilir..gizli pencereyi pek sevmemiştim şahsi kanaatim
şu an gelmiyo başka :)
ha bide jim abimizin oynadıgı 24 diye bi film vardı şizofrenik falan degil o ama gayet güzel onuda öneririm :D
-----------------------------abi o 23 değilmi :D
-
Stigma bunu yazdı:
-----------------------------@esrardede, şizofrenik filmler deyince benim de aklıma ilk kelebek etkisi gelmişti ama filmi baştan sona gözümün önünden geçirince aslında ordaki karakterin şizofreni ile bi alakası olmadığı kanısına vardım, bilmem yanlış mı düşünüyorum ? :)
-----------------------------yok o şizofreni deil ama kelebek etkisini izlemek isterseniz birincisini izleyin 2. si pek güzel deil birinci daha ii
-
Kimlik-The Jacket-23-Akıl Oyunları-Donnie Darko-Makinist Kimliği izlemediysen ilk olarak onu izlemeni tavsiye ederim.Filmin sonunda çocuğun ağzından şu kelimeler dökünülünce kendimden geçmiştim
Merdivenlerden çıkarken orda olmayan bi adamla karşılaştım
Bugünde orda değildi
Keşke dedim,Keşke;
Gitse...
Neye uğradığımı şaşırmış duyduğum halada çok etkilenirim :)
-
shroom,memento ve ve ve asıl bomba The shining nasıl es geçilir kimse yazmamış üstadın filmini .. ayrıca konu ile pek alakası olmasada ilgi çekici yapımı ile eyes wide shut'ıda önerip noktamı koyayım .
-
Akıl oyunları
Kayıp otoban
Yüksek tansiyon
-
kardeş davin lynch in filmlerini dene lost highway ile mulholland manyak filmlerdir yalnız sağlam bir sinema izleyicisi olman lazım filmleri anlaman için normalde bir kerede anlayamıyosun iki hatta üç kere izleyebiliyosun. high tension(yüksek tansiyon) çok kanlı bir film dikkatli izlersen filmin konusu ilk sahnelerden anlaşılıyor ve sonu anormal derecede saçma ve çalıntı. güzel arıyosan herkes yazmış. ilginç arıyosan tam şizofreni sayılmaz ama naboer var