Soğuk Savaş Dönemine Ait Belgesel
-
Bi kaç hafta önce e2 de bişeyler vardı ama oturup izleyemedm hocam güzel gibiydi bşr araştır istersen.
-
@Heza, japonlara sempatim vardi biraz, sonra cinliler uzerindeki bi takim deneylerine iliskin biseyler okudum ek$i'den, bi degisik oldum. varsa yaz bisiler yinede, ya buradan yada ōzelden, az ruhumuzu doyuralim insanliga dair..
illa video olmasina gerek yok, yazi.makale olsada olur..
@heyet e2 kanalinda horizon ufuk adli belgesellerde gecen hafta bi fark atti. ama tv yayin akisinda zamanlamada duzen saglayamadim, HUKUMETIN SOMA FACIASINDAN DOLAYI..
ian @torpedo yazinca hatirladim e2 deki belgeseller bbc yapimlariydi..
RitmFarbRacourci tarafından 20/May/14 23:23 tarihinde düzenlenmiştir -
CBC nin Love, hate and propaganda belgeseli güzeldir.
Ayrıca BBC/CNN ortak yapımı Cold War diye 24 bölümlük bir belgesel serivi mevcut.
Tabi bunların Türkçe altyazısını büyük ihtimalle bulamayacaksın, hatta kendilerini bulabilirmisin onu da bilmiyorum ama özellikle Cold War belgeselini tavsiye ederim gerçekten çok kapsamlı bir belgeseldir.
Edit: Cold war burada varmış:
http://kickass.to/cold-war-documentary-t4321335.html
torpedo_XL tarafından 20/May/14 22:44 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu gece nöbette canım sıkılmaz seyredecem :D
-
heza bunu yazdıfuturist bunu yazdı
bu tip şeyleri severim. yazın bakalım neler var.
amerikanın gizli tarihi pazar günü sabah tvde yayınladılar sonuna yetiştim çok güzeldi.
özellikle gerçek videolardan derleme çok hoş oluyor.
hep şu ingilizlerin neden kıyıdaki yerleri sömürdüler diye düşünürdüm. ta hongkonga kadar ne zoru var bunların diyordum
o belgeselde anladım tarih çalışmama gerek kalmadı.
bir belgesel vardı linkini bulursam atayım sana ingiltere nin Hong Kong u almsindan öncesiyle alakalı çarpıcı bilgiler mevcut. o belgeselde adamların zekasına hayran kaldım.
Neyse ben bölüm icabı bu tarz şeyler ile meşgul olduğumdan artık pek çekici gelmiyor sabah akşam siyaset, gelmiş geçmiş gelecek vs kusacağım artık size tavsiyem boş verin. insan siyaseten (akademik düzeyde) olması gerekenler ve gerçekleri öğrenince yaşadığı dünyadan soğuyor.atın hocam tabi.
aslında siyasetle yakından ilişkim yok hatta hiç akıllı işi değildir :)
ama son zamanlarda denk gelen şeylerden midir nedir biraz ilgimi çekmeye başladı. siyaset değilde tarihi mevzular diyelim.
Tarih kitaplarında şu şunu vurdu şeklinde anlatılıyor ama arka planda neler oluyormuş meğer dedirten şeyler okudum izledim.
özellikle ülkeleri kişi olarak düşünürsek dallası aratmayacak entrikalar var. bir filmde şöyle diyordu: halk değil siyasetçiler savaşır.
@5ağustos1921
o belgeseli sonuna denk gelmiştim ama haritada şöyle söyledi. 1950 li yıllar rusyanın başında starlin
almanyada hitler var. hitler ve starlinin ne acımasız olduğunu söylememe gerek yok.
starlin rusya çevresini genişletmekte hitler ise avrupada kuş uçurtmuyor.
ingiltere doğal olarak sömürge yapmak istedikleri avrupaya adım atamıyorlar çünkü bir ters düşse sorun olacak.
bu yüzden zaten ada olduğundan denizcilikte gelişmiş bir ülke ve akdeniz ve ümit burnundan gemilerle kıyı kesimlerdeki yerlere giderek oraları sömürge yapıyorlar. ta hindistan ve hong kong a kadar giderek orayı yıllarca sömürdüler. çok değil bundan 5-6 yıl öncesinde hong kong daha bağımsızlığını kutladı.. avupa o zamanlarda zengin bu dediğim ülkeler kırılıyor çok zor olmamış. bir bize gelememiş. buranın kaymağını tek başına yedirtmezlerdi zaten.
yani kısaca hitlerin korkusundan avrupaya girmemiş.
Hitlerin hayatını anlatan bir belgesel varsa izlerim. çünkü o konuda çok komplo teorisi var. aslında yahudi olduğu söyleniyor. çok garip değilmi?
yukarıdaki soruna gelince deney mevzusunu diyorum:
yanlış biliyorsun sanıyorum başka mevzudan bahsetmiyorsan. şimdi kısaca özetlemeye çalışacağım şok olacaksın bak neler oldu:
1950ler kore savaşının olduğu dönemler. hatta türkiyeden bile savaşa katılındı.
savaş sırasında esirlere koreliler beyin yıkama deneyleri yaptı. ama çok gizli tutarak amerikan askerlerini sonrasında ülkelerine gönderdi.
amerikan hükümeti bir gariplik sezdi askerlerinde. ( hatta mançuryalı aday filmini seyret danzil washington oynuyor)
bir kişiyi görevlendirerek "koreye git ne öğren" dedi.
o adam rapor hazırladı amerikaya gönderdi ve dediki "evet askerlere ağır deneyler yapılmış beyin yıkama "
amerikan hükümeti paçalar tutuştu "eğer bunu başarırda biz geri kalırsak işimiz biter bunu hemen öğrenmeliyiz "dediler
ve o adamı tekrar gönderdiler "nasılmış beyin yıkama" öğren diye
adam tekrar bir rapor hazırladı ve burada ayrıntıya giremeyeceğim uzun bir konudur.
raporun sonunda denelerin kesinlikle ülke içinde denenemiyeceğini söyledi.
"ancak savaş zamanında karmaşa içinde yapılabilir". çünkü kore öyle yapmıştı.
amerika yinede dinlemedi ve gizliden bu deneyleri yapma kararı aldı önce resmi askeriye içinde yapılırken burayıda es geçiyorum
sonrasında hükümette baktı ki ciddi sorunlar olacak başka arayışa yöneldi.
aaa tesadüfe bakın ki tam o zamnlara denk gelen birşey var. hitler!!
tam istedikleri zemin. hemen bir anlaşma yaptılar ve şu meşhur kazanlar. ve labaratuvarlardaki insanlık dışı deneylerini almanyada yapmaya başladılar.
sonrasındaki mevzularda yine uzun bir konudur.
futurist tarafından 20/May/14 23:09 tarihinde düzenlenmiştir -
aaaaaaaa
-
@metehan senin kefil kim la :D
Bbbbbbbbbbboooooo :P
@futur ;) -
futurist bunu yazdıheza bunu yazdıfuturist bunu yazdı
bu tip şeyleri severim. yazın bakalım neler var.
amerikanın gizli tarihi pazar günü sabah tvde yayınladılar sonuna yetiştim çok güzeldi.
özellikle gerçek videolardan derleme çok hoş oluyor.
hep şu ingilizlerin neden kıyıdaki yerleri sömürdüler diye düşünürdüm. ta hongkonga kadar ne zoru var bunların diyordum
o belgeselde anladım tarih çalışmama gerek kalmadı.
bir belgesel vardı linkini bulursam atayım sana ingiltere nin Hong Kong u almsindan öncesiyle alakalı çarpıcı bilgiler mevcut. o belgeselde adamların zekasına hayran kaldım.
Neyse ben bölüm icabı bu tarz şeyler ile meşgul olduğumdan artık pek çekici gelmiyor sabah akşam siyaset, gelmiş geçmiş gelecek vs kusacağım artık size tavsiyem boş verin. insan siyaseten (akademik düzeyde) olması gerekenler ve gerçekleri öğrenince yaşadığı dünyadan soğuyor.atın hocam tabi.
aslında siyasetle yakından ilişkim yok hatta hiç akıllı işi değildir :)
ama son zamanlarda denk gelen şeylerden midir nedir biraz ilgimi çekmeye başladı. siyaset değilde tarihi mevzular diyelim.
Tarih kitaplarında şu şunu vurdu şeklinde anlatılıyor ama arka planda neler oluyormuş meğer dedirten şeyler okudum izledim.
özellikle ülkeleri kişi olarak düşünürsek dallası aratmayacak entrikalar var. bir filmde şöyle diyordu: halk değil siyasetçiler savaşır.
@5ağustos1921
o belgeseli sonuna denk gelmiştim ama haritada şöyle söyledi. 1950 li yıllar rusyanın başında starlin
almanyada hitler var. hitler ve starlinin ne acımasız olduğunu söylememe gerek yok.
starlin rusya çevresini genişletmekte hitler ise avrupada kuş uçurtmuyor.
ingiltere doğal olarak sömürge yapmak istedikleri avrupaya adım atamıyorlar çünkü bir ters düşse sorun olacak.
bu yüzden zaten ada olduğundan denizcilikte gelişmiş bir ülke ve akdeniz ve ümit burnundan gemilerle kıyı kesimlerdeki yerlere giderek oraları sömürge yapıyorlar. ta hindistan ve hong kong a kadar giderek orayı yıllarca sömürdüler. çok değil bundan 5-6 yıl öncesinde hong kong daha bağımsızlığını kutladı.. avupa o zamanlarda zengin bu dediğim ülkeler kırılıyor çok zor olmamış. bir bize gelememiş. buranın kaymağını tek başına yedirtmezlerdi zaten.
yani kısaca hitlerin korkusundan avrupaya girmemiş.
Hitlerin hayatını anlatan bir belgesel varsa izlerim. çünkü o konuda çok komplo teorisi var. aslında yahudi olduğu söyleniyor. çok garip değilmi?
yukarıdaki soruna gelince deney mevzusunu diyorum:
yanlış biliyorsun sanıyorum başka mevzudan bahsetmiyorsan. şimdi kısaca özetlemeye çalışacağım şok olacaksın bak neler oldu:
1950ler kore savaşının olduğu dönemler. hatta türkiyeden bile savaşa katılındı.
savaş sırasında esirlere koreliler beyin yıkama deneyleri yaptı. ama çok gizli tutarak amerikan askerlerini sonrasında ülkelerine gönderdi.
amerikan hükümeti bir gariplik sezdi askerlerinde. ( hatta mançuryalı aday filmini seyret danzil washington oynuyor)
bir kişiyi görevlendirerek "koreye git ne öğren" dedi.
o adam rapor hazırladı amerikaya gönderdi ve dediki "evet askerlere ağır deneyler yapılmış beyin yıkama "
amerikan hükümeti paçalar tutuştu "eğer bunu başarırda biz geri kalırsak işimiz biter bunu hemen öğrenmeliyiz "dediler
ve o adamı tekrar gönderdiler "nasılmış beyin yıkama" öğren diye
adam tekrar bir rapor hazırladı ve burada ayrıntıya giremeyeceğim uzun bir konudur.
raporun sonunda denelerin kesinlikle ülke içinde denenemiyeceğini söyledi.
"ancak savaş zamanında karmaşa içinde yapılabilir". çünkü kore öyle yapmıştı.
amerika yinede dinlemedi ve gizliden bu deneyleri yapma kararı aldı önce resmi askeriye içinde yapılırken burayıda es geçiyorum
sonrasında hükümette baktı ki ciddi sorunlar olacak başka arayışa yöneldi.
aaa tesadüfe bakın ki tam o zamnlara denk gelen birşey var. hitler!!
tam istedikleri zemin. hemen bir anlaşma yaptılar ve şu meşhur kazanlar. ve labaratuvarlardaki insanlık dışı deneylerini almanyada yapmaya başladılar.
sonrasındaki mevzularda yine uzun bir konudur.
Hong kong 5-6 sene değil 17 sene önce bağımsız oldu.Ayrıca Almanlar İngiltereyi kendi altın zamanlarında bile dize getirememiştir.Hitler deli bir adamdı herkes bomba bende patlamasında kimde patlarsa patlasın diye bıraktı en sonunda Rusyada patladı.
-
u235 bunu yazdı
Hong kong 5-6 sene değil 17 sene önce bağımsız oldu.Ayrıca Almanlar İngiltereyi kendi altın zamanlarında bile dize getirememiştir.Hitler deli bir adamdı herkes bomba bende patlamasında kimde patlarsa patlasın diye bıraktı en sonunda Rusyada patladı.
hong konga bayağı şaşırdım o kadar olmuş mu zaman ne çabuk geçiyor :) hadi yanıldım 10 yıl de bari
niye öyle anımsandım bilemiyorum. ama sen doğrusun 1997 deymiş
-