Son Olaylardan Sonra, Nükleer Santral Kurulmalı Mı ?
-
ottomanmurat bunu yazdı:
-----------------------------Eger ilerde Çocuklarıniz Karanlıkta Susuz Enerjisiz Kalmasını istemiyorsanız EVET Demek Zorundayiz Dünya ilerde Nükler Enrji Kullanırken Biz içme Suyumuzu Barajları Döndürmesi için suriye Ye Ermenistan Ak Denize Karadenize Tarkya Ya Boşaltırız Vede Odunlarımızı Kömürlerimizi Yakar Havaya Daha Fazla Zehirli Gazlar Saçariz..
Bakın Altta Elektirik Üretme Şekilleri Var En Temizleri En Az Yakıtla En Cok Enerjiyi Üretme Bizde Yok En Cok Yakıt ile Enaz Enerjiyi Üretme Bizde.
Elektrik Santral Çeşitleri
Gönderi Tarihi Kasım 22nd, 2007 Yazar: admin Kategorisi: Elektrik Üretimi1- H İ D R O E L E K T R İ K S A N T R A L L A R :
Suyun yer çekimine bağlı potansiyel enerjinin elektrik enerjisine dönüştürüldüğü elektrik santralıdır. Yapımı ve çalışmasına göre:a-) Barajlı Santral:
Türbinler için gerekli suyun baraj gölünden verilerek regüle edilebilen.
b-) Akarsu Santralı :
Regülasyon yapılan bir rezervuarı olmayan Hidroelektrik Santral türü.TERMİK SANTRAL
2- T E R M İ K S A N T R A L L A R :
Katı,sıvı yada gaz halindeki fosil yakıtların kimyasal enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürüldüğü elektrik santralıdır.3-) G A Z T Ü R B İ N İ :
(Doğal Gaz Sant.)
Yüksek sıcaklık ve basınçtaki yanma gazlarının hareket sağladığı ve bu gazların yanmayı gerçekleştiren havayı sağlayan bir kompresörün de çalışmasına imkan verdiği türbin türüdür.4-) K O M B İ N E Ç E V R İ M S A N T R A L I :
Bir gaz türbini jeneratör ile bu türbinin ekzos gazlarıyla çalışan ( ek brülörü olan veya olmayan) bir kazanla,bunun sağladığı buharla çalışarak ek elektrik enerjisi üreten bir buhar türbini jeneratörden oluşan santral türü.5-) J E O T E R M A L S A N T R A L I :
(Yer Altı Buharı)
Jeotermal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren tesis.6-) RÜZGAR (ENERJİSİ) SANTRALI :
Rüzgarın döndürme kuvvetinden yararlanılarak, hareket enerjisini elektrik enerjisine çeviren santral türü.7-) NÜKLEER (ENERJİ) SANTRAL :
Nükleer yakıtlardan serbest kalan enerjinin elektrik enerjisine dönüştürüldüğü santraldır.8-)GÜNEŞ(ENERJİSİ)SANTRALI:
Güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren sistem.
-----------------------------
Boş mesaj buna denir, alıntı yaptığın blog da sıradan bir elektrik mühendisinin ve alıntıladığın temel bilgilerin bize bir faydası yok.Neden nükleer sorusunu sormuş arkadaş?
-Nükleere evet. Niye Evet? -En temizi bu. Nasıl anladın? - En az yakıtla en çok verimlisi bu. Nereden biliyorsun?
Araştırma yaparsan bizde yapılacak olanın bu kriterlere uymadığını göreceksin.
-
Solcu kardeşlerim, önce doğudaki kürt kardeşlerinize söyleyin ürettiğimiz enerjinin ebesini sömürmesinler, sonra oturur güzel güzel nükleer enerjinin zararlarını konuşuruz.
-
En kral nükleer yanlısıyım.. Kurulması mecburi bir durum. Ülkenin gelişmesi için öncelikle enerji ihtiyacının fazlaca karşılanması gerek. Başka ülkelerin nükleer santralleri ha patladı ha patlayacak diye değirmen suyundan elektrik yapacak hale geldik. Ege ve akdeniz kıyıları temiz.. oralara kurulabilir sabotaj ihtimali falanda olmaz. Ayrıca her boka muhalefet ise bu durumdan rahatsız. Gandiye göre nükleer enerjiye gerek yok "kaynak kemal" bu enerji sorununu çözer diyor. Merak ediyorum neresinden çıkarıcak bu enerjiyi ?
-
Karşıyım... Tüp patlamsı ile karşılaştırılacak bir durum değil tabi ki... Ayrıca ermenistandaki santrale de karşıyım...
-
Cicuta-douglasii bunu yazdı:
-----------------------------
Akkuyu'da ki nükleer santral Türkiye'nin 15 yıl boyunca 12.5 centden alım garantisiyle gerçekleşecek. Rus şirket 20 milyar $ maliyeti olduğu söylenen (ki bazı çevrelerce 10 milyardan $ fazla olmayacağı söyleniyor) nükleer santralden 50 milyar $ kâr edecek. Rus şirket isterse daha sonra hisselerini %49 dan fazla olmamak şartıyla satabilir. Biz zaten doğalgaz, ithal kömür vs ile elektriğin kw saatini 12 cent civarı mal ediyoruz. Türkiye'nin hiç bir çıkarının söz konusu olmadığı bi anlaşmayı neden kabul edip dertsiz başa dert alıyoruz?
-----------------------------
Duyanda kendi teknolojisiyle santral yapılıyor sanacak, Rusun kendi ülkesine kurmadığı santral modelidir akkkuyuya yapılacak olan :) nükleer santral radyasyonuyla cep telefonu radyasyonunu karşılaştıranlara çok gülüyorum. Yapılsın a.q. atıkları da konyaya gömsünler zaten konyayı seçmişler atık gömmek için. -
kıçınızı yırtsanızda tayip kuracak :)
boşuna parmaklarınızı yormayın ağalar :)
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------kıçınızı yırtsanızda tayip kuracak :)
boşuna parmaklarınızı yormayın ağalar :)
-----------------------------kursun hocam, böyle saça böyle tarak.
-
AnaMuhalefet bunu yazdı:
-----------------------------
Şu "salakça" (kusura bakmayın tam olarak ifadesi bu) düşünüş tarzını anlayamıyorum bir türlü. Bakanı da dahil böyle açıklama yaparak sanki savunma yapma heyecanı içindeler.
Şöyle bir örnek vererek bir şeyler anlatmaya çalışayım:
"100 derecede su kaynar" - "Yanlış, su ancak 1 atm basınç altında 100 derecede kaynar."
"Nükleer Santralin Binde bir riski var", "Yanlış, şimdiye kadar kaza olan santrallerin yarattığı olumsuz sonuçların çok büyük olmamasının(!) verdiği iyimserlikle sayısal olarak binde bir riski var ama insani faktör bu riskin kapsama alanı içinde değil bin tane de bir tane patlama olmuş, ama bu bir tane patlama insanları ve dünyayı hangi açılardan nasıl etkilemiş bu faktörü içermiyor.
Yani anlatmaya çalıştığım şu anki teknolojiyle nükleer santrali riskinin alt sınırı : Sorunsuz Yaşam(Nükleerin yaşama etkisi yok.) Üst sınırı: Yok oluş ( Toptan, tüm dünya olarak )
Yani bu ne bir tüp patlaması, ne bir bıçaklı saldırı, ne de tepen bir soba bacasına benzer. Bu KOSKOCA NÜK-LE-ER. En ufak bir risk en azından binlerce kişinin hayatı demek.
1. Türkiye'nin hızla artan enerji ihtiyacını karşılaması gerekmektedir.Cevap bulunması gereken ciddi bir sorudur.
2. Çevrende nasıl yapıldığı ve işletildiği belirsiz risk oluşturan nükleer santraller varsa ve buna müdahil olamıyorsan enerji üretmek için nükleer bir alternatifdir.
3. Nükleer santrallerin "ATIK SORUNU" kabak gibi ortada durmaktadır.
( Dünya geneli olarak bahsediyorum, bizimkini Ruslar alacakmış, alıp hangi 3. dünya ülkesine göndercekler şimdilik onların problemi )
İlgili Bakanın ve birkaç konu uzmanının yer aldığı tartışma programında yaklaşık 20 milyar dolara mal olacak yaklaşık 5000 MWattlık (bir ünite=1000 MW) bu santrallerde enerji üretmek yerine Volga Nehrinden aynı kapasitelerde(5000 MWatt) elektrik enerjisi alınabileceğini belirtti(daha ekonomik). Bakan ise nasıl getircez ordan buraya havadan mı geliyor dedi geçiştirdi. Bunun üzerine uzman yüzde 2 lik kayıp olur o kadar gibisinden cümle sarf etti. Deprem vs. akla gelmedik bir ton riskten dolayı yüzerleri var bu nükleer santrallerin, 1000 MWattlık olmaz 100 MWattlık olur dolaşabilir tehlike yaratmaz dedi. Ayrıca bu nükleer santrallerin yıllık ihtiyacın SADECE belirli bir kısmını (yüzde 5'ini yüzde 10'unu) karşılayabileceğine de değindi.
Sonuç: ÇOK BİLENLER bir kelime bile laf etmedi bu öneriler üzerine. Ne de olsa bilip bilmeden nükleer zararlı mı faydalı mı pardon yapılmalı mı yapılmamalı mı tartışıyoruz :)
Dip Not: Bir şey hakkında yorum yapabilmek için o konu hakkında bilgili olmak gerekir. Ne kadar çok bilgin varsa o kadar net yorum yapabilirsin. Forumu bırak Türkiye'de bu konu hakkında kaç tane bilgili adam var soru işareti. Bırak bilgiyi bilinç bile olmadan soruyu cevaplamak durumunda kalıyoruz. -Olmasın. -Olsun. Senin benim haddime değil bunlar ama konunun hassaslığına bakınca oldukça ÖNEMLİ bir karar olduğu ortada.
@Cicuta-douglasii
Anlamlı bir noktaya parmak basıp soru sorduğun için teşekkürler...
-----------------------------Diyorsun ki problem olduğunda nolcak Türkiye'de kaç tane bilgili adam var ? Sonra diyorsun ki uzman televizyonda bunları söyledi ???? Önce otur kendi çelişkini düzelt.
Bizim mühendislere güvenmiyorsun ee ? Avrupada, amerikada yüzlerce santral kuruldu.Hani o hayranlıkla baktığınız, ismini duyduğunuzda ağzınızın suyu akan, discovery channellarda gördüğünüz süper mühendisleri barındıran.
O zaman şuna cevap vermek gerek : bu adamlar salak mıda bu kadr tehlikeli şeyi kuruyor ? Rügar, elektrik gücünden yararlanmıyor ??
---
Fosil yakıtları tükendiğinde ne olacak ? İrana neden dünya bomba yağdıramıyor ? Libya'da nükleer santral olsaydı bu kadar kolay mı girilirdi ? Nükleer santrali sadece elektrik bazında gören bir adam tabi kurulmasına karşı çıkar.
Nükleer santral teknolojiyi yakalamaktır.Nükleer santral askeri güçtür.Bilgisiz bir adam evet diyebileceği gibi, cahil bir adam hayır der.Çünkü arkaplanı görmekten acizdir.
Hayır bide her nükleer santral patlar gibi bi düşünceniz yokmu ... Bi bakın bakalım hangi avrupa devletinde yada amerikada kaç tane santral patlamış ta zarar vermiş ? Her türlü teknolojisinin geç gelmesine rağmen yabancılar tarafından bize getirilmeside ilginç birşey.Rusların yapmadığı, %100 yerli malı , %100 Türkiye'ye hizmet eden bir nükleer santral herkes için iyi olur.
Emiinim deodorant, kurşunlu benzin, deterjan malzemesi vs.. kullanırken bu kadar düşünmedin.Ama şimdi dünya dengesi bozuldu, ozan delindi, küresel ısınma var ? Daha kötüleşecek.Hemde nükleer gibi anlık olmayacak.Geri dönülmez bir şekilde olacak.Barajları kapatıp su göndermezken doğal dengeyi hiçbozmadık, insanların hayatınla hiç oynamadık.Şimdi çıkmış nükleer öldürür diyorsunuz.
Her gün aldığın radyasyonu, sigarayı, sigara için çektirdiğin röntgeni vs.. görmezden gelip..Uyan artık yediğin domatesde bile radyasyon var.
-
tüm dünyanın kullandığı bir teknolojiyi türkiye neden kullanmasın ???
bence kurulmalı ama rusya tarafından değil tamamıyla kendi sistemimizle
tabi şu anda bunu gerçekleştirebilecek durumda değiliz sanırım :) ama ilerde olabilir tabi
-
işin özü : nükleer santrali sadece enerji için düşünenler tabi ki hayır der.Doğal..