Sonuç : Erken Seçim
-
Tnrsk bunu yazdıRockZs bunu yazdıTnrsk bunu yazdı
yaptırdıkları anketlerde tek başına iktidarı gördüleri ki tekrar seçim olacak yoksa uzatırladı daha mevzuyu
kusra bakma ama yok hocam öyle bi' dünya. hiç birşey yapmazsan hiçbirşey olmaz. hele ki 13 yıl birşey yapan tarafsan. akp daha da az oy alacaktır.
yok be hoca sanki seçmeni tanımıyosun akp'den hdp'ye giden oyların bi kısmı geri döner birazda mhp'den veya diğerlerinden tırtıklasa tamam
hocam anladım sanırım ama tam tersi olacak gibi geliyor bana.
ben AKP den HDP ye çok fazla oy gittiğini düşünmüyorum. AKP lilerin sandığa gitmediklerini, artık bıktıklarını ve kararsız kaldıklarını düşünüyorum.
bu önümüzdeki süreçte daha da artacaktır.
AKP liler gelecek seçimden sonra bir yerine iki bardak soğuk su hazırlasınlar.
-
Ne zaman olur seçimler?
-
maserati bunu yazdı
Ne zaman olur seçimler?
3 ay sonra olacağımış..
-
yok hocam katılım yüksekti bu seçimlere sanırım %85 idi ve kimden kime oy gitmiş bi önceki seçimlere bakarak anlaşılabilir
-
eğer akp ye oy verenler oylarını değiştirmezler ise bence akp tek başına iktidar olur. hdp nin meclise bu kadar vekil sokmasından rahatsız olan chp li ve mhp li kesimden oy alır diye düşünüyorum.
-
Nasıl ki derin devlet mevcutsa siyasette de derin koalisyon mevcuttur, bunlar medya önünde göz boyuyor aslında hepsi de aynı bela, kameraların giremediği odalarda görüştüklerinde kimin kimden haberi var, orada bir birlerine parmak atıp gülüşmediklerini nereden bileceğiz, miletvekilleri milletin vekili ise millet için neden bir şey bile yapmadılar, (sadece bu yıl için söylemiyorum). koalisyon mantığıyla Türkiye'yi kana buladılar, neymiş efendim Türkiye'nin gidişatı seçim yüzünden oldu mantığı, millet korkar tabi abi, evlatları ölüyor; millet evladı ile sınanmaktansa, oyunu istemeye istemeye Akp'ye verir ve oldu bittiye getirir gider, millet başkanlık sistemiymiş, iktidarmış bunu kendi vekilleri dedikleri adamlara bırakırlar, adamlarda vekaletnameyi alır istediğini yapar o kadar basit.
-
Tnrsk bunu yazdı
yok hocam katılım yüksekti bu seçimlere sanırım %85 idi ve kimden kime oy gitmiş bi önceki seçimlere bakarak anlaşılabilir
kimden kime oy gittiği yüzdelere bakarak anlaşılmaz hocam.
neyse sağlık olsun.
seçimler geliyor yine ben ona üzülüyorum. aynı şeyler olacak yine işte..
3 aşağı 5 yukarı.
tek başına iktidar olmuş, koalisyon olmuş fark etmez.
olan size bize oluyor bu arada..
-
akp'nin alabileceği teorik olarak ya mhp'den 2 puan ya da doğudaki kürtlerden 3-4 puan alır, chp'den birşey çıkmaz kemik oy chp'ninki.
şimdi doğudaki kürtler artık hdp'nin barajı geçtiklerinden emin olduğu için daha rahat verirler gibi geliyor bana ama belki de son zamanlardaki şiddet çatışma ortamı insanları korkutup dinci kürtleri tekrar akp'ye döndürmüş de olabilir bunu oralarda yaşayan insanlar bilir ancak.
Mhp ise tamamiyle muamma, biz mhp'ye o kadar saydırdık ama konuştuğum her mhp'li bahçeli doğru yaptı diyor yani mhp'ye verip de pişman olan şu ana kadar sadece 1 kişi gördüm o da aslen chp'li de bir sebepten ötürü mhp'ye verdi.
Bana da sonuçlar hemen hemen aynı olacak gibi geliyor, CHP 1 puan artırabilir HDP'ye giden emanet oyların dönmesinden dolayı ama bu sırada da AKP'den HDP'ye daha fazla kürt oyu da kaymış olabilir. Neyse sonuç olarak lanet olsun akp.
-
Türk bayraklarının indirilip pkk bezlerinin asıldığı bi ortamda koalisyon kuramayanlara tek bir cevap verilir;
kitabına soktumun yavşakları... -
Kaos akıllı adam için her zaman fırsattır