[Soru] Kediler Mama Dışında Ne Yer Ne İçer
-
kedi görmesin diye konu gizli
mamaya verecek param yok
lakin sokak kedilerini de beslemek istiyorum
birisi kaldırımdaki ağaçların dibine kedi maması döküyo çoğu zaman, ona özeniyorum
lakin çok aç olsalar da yemek seçiyo bu pezevenkler insan gibi
bu arada demin bi kedinin başını okşuyodum elimi tırmaladı köftehor (sigara kokusu burnuna geldi ellam)
aha şu
-
Ucuz makarna al evde suyla haşla dök yerler hocam.
-
ben cipsi yiyenini bile gördüm :)
-
Büyük marketlerde poşet kedi maması 5-6 lira civarında. Kipa'da 300 gr kedi maması 4.15 tl. Geçen Migros'ta kampanya vardı, marka, vitaminli kedi mamaları yarı fiyatınaydı. 6 liraya 1 kiloya yakın mama alabilirdin ama sanırım o kampanya bitti. Açık alırsan yarım kilodan fazlasını 3-4 liraya alabilirsin. O torbayla 1 kediyi 10 gün kadar, poşedin tamamıyla 10 kadar kediyi besleyebilirsin. Vermen gereken miktar öyle dolu dolu değil. Mamaların arkasında da gram gram verilmesi öneriliyor. 2 aydan fazla süredir kapı önündeki önceden travma geçirmiş bir sokak kedisini besliyorum. Bazen çok seçici oluyorlar bazen de ne bulursa yiyiyorlar. Yavruya sek süt verilmemesi lazım diye biliyorum. Verdiğin şeylerde yüksek şeker olmamasına dikkat ettiğin sürece sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Çok şeker kör ediyor diye biliyorum.
Unutmadan, yem vereceksen yanına mutlaka ufak bir tasa su da koy. Yerini bellerse senin verdiğin saati bile ezberleyip oralara dikiliyorlar. Bir süre alışma evresi olur. Sonra kendiliğinden geliverir. Benim kedi her gün düzenli yediği saatte gelip apartman girişinde balkona bakıyor, bazen miyavlıyor. Değişik bir iletişim kurduk. Köftehorlar, bazen nankör olmasalar iyi olacak ama sokak şartlarında hayvanlara hak vermek lazım. İt uğursuz tekmeliyor, bir şeyler fırlatıyor falan. Sonra hayvan niye hırçın.
-
makarna - ekmek - balık kılçığı - kaşar peynir ( favorileridir ) - Mısır gevreği
Kısaca sebze hariç ne versen yerler. :)
-
kıymayı çok severler
-
öncelikle makarnayı bi denicem
su işini de 5lik su şişesinin götünü keserek ona koyarak halledicem
ama götveren insan müsvetteleri çer çöp atıyo o suya (başka birinin koyduğu suda gördüm)
daha sonra da çevremdeki süpermarketlerde mama fiyatlarına bakıcam (ucuz veya poşette satılanı pek görmedim ama bu sefer daha dikkatli bakıcam)
-
Daft bunu yazdı
öncelikle makarnayı bi denicem
su işini de 5lik su şişesinin götünü keserek ona koyarak halledicem
ama götveren insan müsvetteleri çer çöp atıyo o suya (başka birinin koyduğu suda gördüm)
daha sonra da çevremdeki süpermarketlerde mama fiyatlarına bakıcam (ucuz veya poşette satılanı pek görmedim ama bu sefer daha dikkatli bakıcam)
Pet şişenin kenarlarına bant ile koruma yap hocam hayvanlara zarar verebilri.
-
Pm attım
-
o iş de ayarlı
benim tek korkum çöpçülerin koyduklarımı atması
-
Tavuk boynu al hocam, kilosu 2-3 lira olmasi lazim. Sakatat satan yerlerde var. Köpeklere verirler genelde, ama kedilerde yer. Kaynatıp, suyuna ekmeği parcalayip icine atipta verebilirsin.