[Soru] Kediler Mama Dışında Ne Yer Ne İçer
-
Biz okuldakilere kasaptan artik alip haslayip veriyoruz bazen kilosu 1.25 lira ama genelde kocaman kemikler oluyor onlar kopeklere daha uygun. Yine de sorabilirsin kasaba. Onun disinda bimde sosis var tombik sosis mi ne adi. Onu ufak ufak dograyip bulgurla pisirip verince de hem kismen besleyici hem lezzetli oluyor yiyorlar. Onun disinda az ton balikli bulgur da yiyor bizimkiler. Yakinlarda restoran varsa onlara sorabilirsin yemek artiklarinizi bir sey yapmiyorsaniz alabilir miyim diye. Goturur bi poset koyarsin rica edersin iste pecete vesaireyi normal coplerine atmaya devam ederler yemek artiklarini da seninkine koyarlar. Kemikliler kopeklere kemiksizler pisilere iyi gider. Manavlardan yarisi curumus meyve falan alabilirsin. Mesela cekirdeklerini kesinlikle cikarmak kaydiyla elmayi falan cok severler. Her gun her birine bi dilim verebilsen vitaminli falan gayet iyi olur.
Edit.imla
izzmarit tarafından 11/Kas/15 18:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Kedileri severim. Ama sokak kedilerini beslemeye karşıyım. Nedenine gelince..
Vakti zamene besleyen biri vardı diyelim. :) 2-3 sene besledi. Bu ibinalar açlıktan ölmemeye başladı tabi. Müstakil evin etrafında da çitlerin içinde itlerden filanda kurtuldular. Doğal seleksiyon ortadan kalktı yani. Beslediği 4-5 kedi 2-3 sene içinde 30-40 a çıktı. Yani biraz böyle düşününce sürekli beslemeyin. Çok pis çoğalıyolar haberiniz olsun.
Hocam yemekten kalanları bile yiyolar çoğu zaman. Yağlı şeyleri sebze olmadığı sürece yiyorlar. Yemek suyunu filan içiyorlar. Ekmek yiyen var. Söz konusu kedi olunca tam bir liste veremiyoruz yani. Burger patetesi yiyen bile gördüm :D
-
https://www.temizmama.com/mito-tavuklu-balikli-yetiskin-kedi-mamasi
kilosu 4 tl
tavuk cigeri taslik verebilirsin tavukcularda atik ctavuk oluyor onlari verebilirsin.kediler secici hayvanlar sokak kedilerinin kimisi ekmek bile yerken kimisi yemez.bazi kopeklerde oyle .bir hayvana yajimda et kiyma.vs varken once ekmek atiyorum ekmegi begenmeyen olursa et vermiyorum :)
-
PathfindeR00 bunu yazdı
Vakti zamene besleyen biri vardı diyelim. :) 2-3 sene besledi. Bu ibinalar açlıktan ölmemeye başladı tabi. Müstakil evin etrafında da çitlerin içinde itlerden filanda kurtuldular. Doğal seleksiyon ortadan kalktı yani. Beslediği 4-5 kedi 2-3 sene içinde 30-40 a çıktı. Yani biraz böyle düşününce sürekli beslemeyin. Çok pis çoğalıyolar haberiniz olsun.
Hocam yemekten kalanları bile yiyolar çoğu zaman. Yağlı şeyleri sebze olmadığı sürece yiyorlar. Yemek suyunu filan içiyorlar. Ekmek yiyen var. Söz konusu kedi olunca tam bir liste veremiyoruz yani. Burger patetesi yiyen bile gördüm :D
Cok beslemeyin cogaliyorlar ne demek hocam? Cok hassassaniz iki gununuzu ayirip belediyeye ucretsiz kisirlastirmaya goturebilirsiniz. Dogal seleksiyon mu kaldi?
-
PathfindeR00 bunu yazdı
Çoğalsınlar ne olacak ki ? Köpek olsa anlarım gece adama saldırır ama kedi be hocam zararsız sakin bir hayvan.
-
Ben bikere tam bi margarin vermiştim bayıla bayıla yedi. sonra biyere kusmuştur ama heralde.
Bi kere de oltayla balık tutuyorduk galatasaray universitesinde, canlı kıpraşan koca koca balıkları bi lokmada yutuyo serefsizler.
-
Hacı evin artıklarını ver onlar yemezse başka hayvanlar yer.Aç olan kedi herşeyi yer.Ayrı masraf yapma.
-
hep etli çözümler gelmiş
ben vejeteryan adamım
- ne kasaba girebilirim
- ne etli yemek pişirebilirim
- ne de iğrenmeden kemik/et vs taşıyabilirim
midem bulanıyo
bu mamalar dediğiniz kadar ucuzsa bulurum bi yerlerden
-
Ne kızıyonuz arkadaş ? Besledik çoğaldılar altından kalkamadık dedim. Ona göre besleyin. 40 kedinin sorumluluğu nasıl biliyonuz mu ? Ben beslerken kısırlaştırma filan düşünerek beslemedim. Başıma geldi paylaştım. Siz kısırlaştırarak besleyin.
-
kuru mamamın kilosu 3 lira birşey. ama markasız olandan al.
kilo ile poşete döküp veriyorlar. bayağı da işini görür. fala yemiyorlar o mamalardan.