[Soru] Kediler Mama Dışında Ne Yer Ne İçer
-
Kısırlaştırma konusunda belediyeler ücretsiz yapıyor. Ama bildiğim kadarıyla hayvanı sizin götürmeniz gerekiyor.
-
babaannemin kedisi vardı kuru fasulye bie yiyordu ne versen yer hacı tavukçulara git çöpe attıkları kanat uçları var biz alırdık kasap tanıdıdktı verirdi beleşe verirdik kediye
-
Benim kedi salataligi inanilmaz seviyodu. Ama tabi cok vermiyordum, nasil bir etkisi olacagini bilmedigimden. Hocam kediler sevdigi surece her boku yer, konuda da garip orneklerden belli oluyor zaten. Gerekirse kendin makarna yap ama o ucuz 5 liralik market mamalarindan alma, cogu kedileri 1 yil icinde patates eder onlar.
Mobildeyim pek yazamiyorum, imla hatasi varsa da koy gotune gitsin.
-
hoca marketten alacağın mama ile besleyeceğine evinde artan yemeği vs. karıştır ver bin kat iyi...
-
hocam kasaptan çöp alıyorsun hayvan besleyeceğim sevabına param tablyok de atık kemikleri verir, onu büyük kazan gibi bir şeye koy, üstüne makarnayı boca ediyorsun makarna da lokantalar için satılan en ucuz devasa makarnalardan olsun 10 luk makarna diye satılıyordu metroda. her 2 litre için 1 etsu tableti atıyorsun, pişiriyorsun bunu en sonra bir miktar sıvı yağ koyup karıştır yağa bayılıyorlar kediler yağlı olan her şeyi yer. bunu kedi de yiyor köpek de yiyor. biz kış aylarında ormana ölmesi için atılan köpeklere haftada 1 yada 2 kere yemek götürüyoruz, gördüğümüz şey kedilerin de nasiplendiği.
-
Benim kedim var. Veterinerden açık yemlerden sanırım 1kg yem alıyorum 7tl ye ve 20 gün-ay civarı gidiyor.
-
Balık kılçığı vermeyin. Veteriner o kılçıkların yerken boğaza saplanabildiğini ve kediyi açlıktan can çekilerek öldürebildiğini söyledi.
-
kedinin ne yediği açlığına göre değişir örnek vereyim
bir köpek neredeyse orta açlıkta herşeyi yerken burgerking deki patates ve hamburgerki kedi beğenmeyebiliyor aç miyav miyav demesine rağmen veriyorsun oynayıp bırakıyor.
komşunun kedisi adam sadece mama ile besliyor bigün geldi döner ve adana fazlası vardı köpekere verecektik kediye verdik adam vermeyin sonra mama yemiyor diyo , o mama dönerden pahalı.
kısaca kedi açsa ama o an o yemeği beğenmiyorsa ne verirsen ver yemez.
köpek ise kaynamış ekmek içine 1 tane bulyon at yer.
-
mRBerkay bunu yazdı
ben cipsi yiyenini bile gördüm :)
Hayvanlara abur cubur tarzı şeyler vermeyin özellikle kedi köpeklere. Cidden çok rahatsız oluyorlar. Körlük gibi kalıcı durumlara bile gidebiliyor.
-
köpekler herseyı yer , kedi de yer . Fakat kediler ac kalsa bıle begenmedıklerı seylerı yemezler. çevreden beslenıyorsa da kopekler ekmek vs yemezler .
ben kopeklerıme kedılerıme karnıbahar karpuz dahıl herseyı yedırıyordum :) .