Sosyalizm Nedir ?
-
Sosyalizm Nedir? Sosyalizm satmak ya da almak değildir, Sosyalizm paylaşmaktır. Sosyalizm insanları milletlerine,dinlerine,renklerine göre ayırmak değildir, Sosyalizm farklılıkları zenginlik olarak görüp beraberce yaşamaktır. Sosyalizm savaş değildir, Sosyalizm tüm dünyada barıştır.
Sosyalizm çalışmadan,ter dökmeden kazanmak değildir, Sosyalizm her insanın emeği kadar kazanmasıdır. Sosyalizm zenginlerin mahkemelerinde fakirlerin yargılanması değildir, Sosyalizm herkese eşit adalettir. Sosyalizm yoksul diye insanların hastahane kapılarında,zenginlerin ise hastane süitlerinde yaşamaları değildir.
Sosyalizm her insana eşit sağlık imkanı sunulmasıdır. Sosyalizm fakirin okula gitmek için 10km yürümesi ya da baba parasıyla okumak değildir. Sosyalizm her insana eşit eğitim olanakları sunmaktır. Sosyalizm hayata baba bursuyla gelip,çalışmadan yaşayabilmek değildir. Sosyalizm çalışmasını engelliyecek bir sağlık sorunu vs. vs. olmadığı sürece çalışıp yaşamaktır.Sosyalizm sadece zenginlerin eğlenmesi değildir. Sosyalizm halkın isteklerine göre kurulan eğlence mekanlarında(diskodan tiyatroya,sinemadan ortaoyununa vs.) herkesin eğlenebilmesidir. Sosyalizm orduya milyar dolarlar harcanması değildir.
Sosyalizm önceliği insan olan bir ideolojidir. Sosyalizm etnik kökene ya da dine göre kıyak geçmek değildir. Sosyalizm her insana eşit yaklaşmaktır. Peki Ya Sizce Sosyalizm Nedir ?
-
polisten dayak yemek için iyi bir nedendir:)
-
sosyalizim serbest tartışma ortamıdır...herkesin anlayışlı olarak birbirini dinlediği ortamdır
-
gönderirken bir hata olmuş :( bir yetkiliden paragraf hataları düzeltmesini rica edebilirmiyim ?
-
Hayal mahsülü düşüncelerdir..
-
tekrarlıyorum;
sosyalizim serbest tartışma ortamıdır...herkesin anlayışlı olarak birbirini dinlediği ortamdır
-
Sosyalizm, kendisini sosyalist ilan edip, Antalya'da milyarlık villalarda oturan insancıklar da değildir.
Bilimsel Sosyalizm !
http://www.onergurcan.org/hikmet%20kivilcimli/bilimsel.html
-
yada bin dolarlık mal varlığı olmak bunları satmakta değildir + dolar kelimesini kullanmayan ve yazmayan kişiler de sosyalisttir.. sözüm meclisten dışarı :P
-
pro kardeş bu konuyu niye açtın ya :S
baksana bilende geliyo bilmeyende :S şimdi tartışma çıkacak :S hadi ben tutarım kendimi çünkü sonuçta herkes bişeyler yazabilir serbest tartışma ortamı var...
ama
tutamayan birisi olacak :S aradan bişey dicek büyücek mevzu :D
arkadaşlarıma sesleniyorum ;
sert çıkmayınız lütfen :D
-
Gercek ask Sosyalisttir.
Gece uzundu ve şafak geç geldi,
Yakut ülkeye yüzyıl vahset içinde hora tepti seytanlar,
canavarlar;
Başı boştu, savruldu 500 milyon insan,
Simdi Horozlar Yeni Bir Gün Mujdeliyor,
Ve Herşey Işık içinde ve göğün altında,
Sararken her yanı halkın ezgileri,
Şair Hiç Böyle Esinlenmemişti.
Mao Zedung..
ne mutlu ki o insanlaro diğer dünyada hak ettikleri gibi yasayacaklar , ve gün gelecek bu dünyada da hak etiklerini kazanacaklar..engels
-
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------
polisten dayak yemek için iyi bir nedendir:)
-----------------------------
:):):):):)