Sosyalizm Nedir ?
-
Sosyalizm radikalleşmemesi gereken bir ideolojidir.
-
ekonomi okuyanlar bilirlerki artık varolmayan gecmişte kalmıs bir kavramdır,emek-değer gibi sacma sapan teoriye dayanmaktadır ve sermayeye dayalı kapitalist ekonominin yanında solda sıfırdır bugün çin bile sanayisi ile baş kapital devlettir.yolda yürürken yerde bulunan 1 kese altının degerinin bir marangozun 1 haftasını ayırarak yaptıgı sandalyenin degerinin altında olduguna inanmak ne kadar mantıga dayalı ise sosyalizme inanmakta o kadar mantıga dayalıdır.
bkz: karl-marx,marxism,marxın emek deger teorisi,sosyalist ekonomi
-
Duygusal bakıldığında güzelliklerin doğruluğun vesilesi, eşitliğe dayanan mükemmel bir ideolojidir.Gerçekçi bakıldığında gerçekleşmesi imkansız boş bir hayaldir.Herkesin duygusal bakması dileğiyle.
-
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------ekonomi okuyanlar bilirlerki artık varolmayan gecmişte kalmıs bir kavramdır,emek-değer gibi sacma sapan teoriye dayanmaktadır ve sermayeye dayalı kapitalist ekonominin yanında solda sıfırdır bugün çin bile sanayisi ile baş kapital devlettir.yolda yürürken yerde bulunan 1 kese altının degerinin bir marangozun 1 haftasını ayırarak yaptıgı sandalyenin degerinin altında olduguna inanmak ne kadar mantıga dayalı ise sosyalizme inanmakta o kadar mantıga dayalıdır.
-----------------------------
emek-değer ilişkisi hiç bir zaman saçmalıktan ibaret değildir... çünkü hiç bir zaman yıkılmayacak bir sistemdir... kapitalist sistemin ilerlemesi için bile emek veren bir tarafın bulunması gerekirken bunu saçmalık demek ne kadar doğrudur ? ... Ve Sosyalizm i Basit bir marangoz örneğiyle mantıksız bulmak anlamsızdır... marangoz örneğine bakacak olursak ordaki bir kese altının değeri bakış açımıza bağlıdır ... emek harcanmadan elde edilen bir kazanç benim için gerçek anlamda değersizdir .. ! -
sosyalizm ile insanlari bi güzel yediler zamaninda.. sosyalizm bir duygusal bi siyasettir... en ufak acik aninda faciaya dönüsür.. arkasinda ne ararsan vardir..(kapitalizm, sömürgecilik, aclik sefalet):)))
-
Kısaca sosyalizm
Bütün ürünler ve eşya, insanların ortaklaşa malıdır; toprak hiç kimsenin değildir, meyveler bütün herkesindir...
“İşçiler!!! Zincirlerinizden başka kaybedecek bir şeyiniz yok...!!! Oysa kazanacağınız yeni bir dünya var...!!! Bütün dünyanın işçileri birleşin..!!!" Marks-Engels...
"ABD'ye boyun eğmediğim için mi diktatörüm?
Öyleyse dünyanın en büyük diktatörü benim!" Fidel Castro (Ayrı bir vurgu)Bakın şimdi bilgi paylaşımı yapmaktayız, yani ilerleyen süreç içinde herkes birbirini tamamlayacaktır.
Temeli paylaşım esasına dayanır.
-
yemişim sosyalizmini faşizmini yaa önce insan olmak lazım
-
Protesto bunu yazdı:
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------ekonomi okuyanlar bilirlerki artık varolmayan gecmişte kalmıs bir kavramdır,emek-değer gibi sacma sapan teoriye dayanmaktadır ve sermayeye dayalı kapitalist ekonominin yanında solda sıfırdır bugün çin bile sanayisi ile baş kapital devlettir.yolda yürürken yerde bulunan 1 kese altının degerinin bir marangozun 1 haftasını ayırarak yaptıgı sandalyenin degerinin altında olduguna inanmak ne kadar mantıga dayalı ise sosyalizme inanmakta o kadar mantıga dayalıdır.
emek-değer ilişkisi hiç bir zaman saçmalıktan ibaret değildir... çünkü hiç bir zaman yıkılmayacak bir sistemdir... kapitalist sistemin ilerlemesi için bile emek veren bir tarafın bulunması gerekirken bunu saçmalık demek ne kadar doğrudur ? ... Ve Sosyalizm i Basit bir marangoz örneğiyle mantıksız bulmak anlamsızdır... marangoz örneğine bakacak olursak ordaki bir kese altının değeri bakış açımıza bağlıdır ... emek harcanmadan elde edilen bir kazanç benim için gerçek anlamda değersizdir .. !
emek insanlığın warolusunda buyuna wardır..we emeğe hiç bir zmn gerektiği değeri wermeyen kapitalizm ne kadar mantıklıdır..kapitalizmde war olan patronlar we işçilerden olusan sınıfta siyahla beyaz kadar zıttır ki bi avuç insanın milyonları böyle bi şekilde yönetirken emekçi sınıfın sefaletine göz yummasına ne demeli..yani bunları kıyaslarsak kapitalizmin mantığı nerde ?.. -
Serser1 bunu yazdı:
Protesto bunu yazdı:
fenerist07 bunu yazdı:
emek-değer ilişkisi hiç bir zaman saçmalıktan ibaret değildir... çünkü hiç bir zaman yıkılmayacak bir sistemdir... kapitalist sistemin ilerlemesi için bile emek veren bir tarafın bulunması gerekirken bunu saçmalık demek ne kadar doğrudur ? ... Ve Sosyalizm i Basit bir marangoz örneğiyle mantıksız bulmak anlamsızdır... marangoz örneğine bakacak olursak ordaki bir kese altının değeri bakış açımıza bağlıdır ... emek harcanmadan elde edilen bir kazanç benim için gerçek anlamda değersizdir .. !
emek insanlığın warolusunda buyuna wardır..we emeğe hiç bir zmn gerektiği değeri wermeyen kapitalizm ne kadar mantıklıdır..kapitalizmde war olan patronlar we işçilerden olusan sınıfta siyahla beyaz kadar zıttır ki bi avuç insanın milyonları böyle bi şekilde yönetirken emekçi sınıfın sefaletine göz yummasına ne demeli..yani bunları kıyaslarsak kapitalizmin mantığı nerde ?..
-----------------------------Patronun bir kadehini işçi sınıfının teri ancak dolduruyor. Mesela bir işçi fabrikada çalışıyor diyelim.
İşçi o fabrikaya dışarıdan baktığı zaman "işte benim fabrikam" diyebilmeli. Şimdi bu sözü de yanlış anlarsınız umarım.
Yanlış anlaşılırsa ya kasıtlı, ya da bu konu hakkında bilmeden sizi aç bırakan kapitalizm sayesinde boş işkembeden atıyorsunuzdur :).
-
bizim bazı arkadaşların lise 1.sınıfta ben sosyalistim die konuşmaya başlayıp bugün ben komünistim die devam ettiğini gördüğüm ve hala aynı gazla gitmeye devam ettikleri bir yolda başlangıçtır.