Sosyalizm Nedir ?
-
cebinde 100 lira warsa 50'sini yoldaki fakire veriyosan sosyalistin kralı olup ahmağın da önde gideni olursun :C
şu dünyada parayla ilişkili düzen olduğu sürece sosyalizmi unutun :)
hheee antik çağda olsak ver porsche'yi al pirinci derdik :| ya da al patatesi ver ferrari 550 maranello'yu :|
-
Hakkinda bilgisi olmayanlarin yada "layn gomunist sistem gelince avratlarida ortak gullaniciymisik" bakis acisi icerisinde ve kulaktan dolma sozlerle konusanlarin cok fazla oldugu , insanligin,doganan ve dunyanin yok olmamasi icin eninde sonunda gecilecek sistemdir.
-
Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış derlerya;Tembel'in Çulsuzun.. varlıklının malını..kaynağı nere olursa olsun bizim olsun mantalitesiyle bölüşme amacının sonuna İZM eki alarak idea şekline getirilmiş halidir..dikkat ederseniz sosyalistler hep tembel ve çulsuzlardan oluşur varlıklı sosyalistlerde tembel ve çulsuz sosyalist toplumları göze batmayacak olan üç beş le sömürüp maddi zenginlik ele geçiren kişiler veya sırf entellektüellik adına söz sahibi olmak isteyen kişilerden oluşur....bir insanın bir diğer insanlar bir köpeğin diğer bir köpekle bir balığında başka bir balıkla eşitliği dünya ekosistemine ve evren döngüsüne zıttır..Büyük balık küçük balığı yutarki tokluğunu giderebilsin...ayı kışın uyur yağ bağlar mağaradan dışarı çıkma vakti geldiğinde yorgundur bitkindir yiyecek yoktur silahlı insanlarla karşılaşma pahasına şehre iner....karınca kışın toprağın altında dehliz yaparki yazın toplayacağı,avlayacağı,bulacağı besinleri depo etsin..ne kimseye,ne kimsenin malına tamah etmez...işin özü canlılar arasında..özellikle biz insanlar arasında eşitlik yoktur..herkes aşşağısındakini ezer..üstüne saygı göstermek,emir almak zorunda kalır bırakında dünya ve içindeki çark olağan şekilde işlesin ekstra yükleri yükleme veya çark'dan parça çekme arzusundan vazgeçin...herkes isterki dünya insanlığı yokluk tatmasın en azından karnını doyurup başına sokabileceği bir yere sahip olsun .. ama iyi veya kötü gidişatı duraklatmaya çalışmak eskisinden çok çok çok daha kötü olağanlıklara yol açar bu idea'da zaten baştan aşağı mantıksızlık ve ütopya kokuyor..heleki Türkiye'de o yüzden daha yapıcı işlere adayın kendinizi.
-
Zokoro bunu yazdı:
-----------------------------cebinde 100 lira warsa 50'sini yoldaki fakire veriyosan sosyalistin kralı olup ahmağın da önde gideni olursun :C
şu dünyada parayla ilişkili düzen olduğu sürece sosyalizmi unutun :)
hheee antik çağda olsak ver porsche'yi al pirinci derdik :| ya da al patatesi ver ferrari 550 maranello'yu :|
-----------------------------nihahaha harikasın ya ferrari = 1 kilo pirinç
-
siz emek yücedir emeksiz herseyin temelidir emeksiz kazanc olmaz gibi boş kavramlara takılırken bugün 1milyon doları olan ve bunu senelik %5 vadeli mevduat hesabına yatıran kişi 1 sene sonra kılını kıpırdatmadan 50.00 dolar kazanmısken emek,değer yasasın sosyalizm ! diye gezen elinde sarılı kırmızılı oraklı çekiçli flamalarla meydanlarda fing atıp polisten dayak yiyen sosyalist vatandasımız asgari ücretten 500ytlx12 yaklasık 5000 dolar kazanmıstır.
Modern ekonomide sosyalizmin yeri yoktur ,serbest piyasanın,sermayenin kısacası kapitalin değeri vardır gidin herhangi bir iktisat kitapı acın 1-2 sayfadan fazla sosyalizme ayırmazlar cünkü yeri yoktur.
marangoz örneğini basit bulan arkadasa burda onlarca baska örnekte verebilirim ben bunu okuyorum ve hayatımıda bu ekonomi bilim dalından kazanacagım bana işimi öğretmeyin
sosyalizm üniversitelerde aykırı genc,liselerde sıraya che yazısı kazımak,tkp genclik kollarına üye olmak ve msnde che avatarı kullanmaktan daha öte bir kavramdır.Ayrıca sahsi fikrim böyle dolanan insanlara sayısaldan 3 trilyon vursa altına bmw cekip oturdugu gecekondudan villaya tasınacagıdır.Siz hiç zengin sosyalist gördünüzmü?
Sosyalizmin dayandığı emek-değer teorisi cürümüş ve gecerliliğini yitirmiş bir teoridir.kapital sahiplerinin aşırı zenginleşmesine karşı bir tepki olarak proleter sınıftan dogmustur.Bugün,
Bahcende kazarken buldugun petrolden kazancın 1 amelenin yıllarca biriktirdiği kazanc ile mukayese edilemedikceBir picasso tablosunun değeri bir amelenin ürettiği tuğla ile mukayese edilemedikce
ve emeğin göreceli bir kavram olup eskiden evler kazma kürekle yapılırken şimdi iş makineleri ile yapıldıkca yani kazma kürekle yapılmıs bir gecekonduiş makinesi ile yapılmıs triplex bir villa ile mukayese edilemedikce
Emek ölcülebilen bir birim olmadıkca benim C++ ile emek verip yazdıgım programla senin dokuduğun halının değeri bir bilgisayarcı ile bir ev hanımına göre değiştikce ve seninmi yoksa benimmi daha fazla para almam gerektiği ölçülemedikce
emek-değer teorisi ve bu teorinin temel oldugu sosyalizm bitmiş demektir.Ki bunun canlı örneği için bkz:SSCB. Diğer bir örnek gösterilecek ülke olan çin için ise ''made in china'' demem yeterli olacaktır herhalde.
p.s: ben olayı ekonomik acıdan ele alıyorum kalkıpta bana siyasi acıdan örnek vermeyin üzerinde pek bilgi sahibi olmadıgım konularda konusmayı sevmem '' bilmiyorsan sus adam sansınlar'' olayı yani,ki cokta ilgilendiğim bir şey değil sosyalizm
ekonomik boyutta tartısmak isteyen,fikir almak isteyen olursa buyursun gelsin,benim tezim ekonomik politikası olmayan bir siyasi ideolojinin varlıgını devam ettiremeyeceğidir
-
Anlatıcak yazıcak o kadar çok şey var ki kısaca her insanın anlayabilcegi sekilde özetlemek gerekirse bu dünya düzeninde hayalden öte degil.Kısaca realizme dönmek gerekirse buyuk ekonomileri olan ve her geçen gün buyuk ekonomileri olmasına ragmen onları dahasa genişletmek için çabalayan ülkerin var oldugu bunların bir degil onlarca oldugunu da göz önune alırsak ve tarihe dönüp bakarsak sosyalist devletlerin var oldugunu ama çok fazla uzun ömürlü olmadıklarınıda bilirsek kısaca bir genclik hevesi oldugunu anlarız gelip geçer toz pembe gözlükler karl marx ında dedigi gibi dünyada gercek bir sosyalizmin hakim olması için bunu (abd,ingiltere,almanya) gibi ülkerin baslatması gerekir ki bu ülkelerin böyle bir hareketin mimarı olacagını düşünmek oldukca komiktir...Aksi taktirde hiç bir halt yenmez çindeki çocuk işcileri vietnemdakileri ve digerlerini,gelenek ve göreneklerine baglı olan ve yine karl marxında belirttigi uzere komunel hayatla zıt olan bizlerin yasadıgı ulkede gerceklestirmek zaman kaybi hadi gerceklesitirdin diyelim karsında dev ekonomiler var bunları aşıp nasıl diger ulkelerdeki çocuk işcilere hakları yenilenlere yardım ediceksin hee etmiyecem banane onlardan diyosan zaten bastan buyuk bir ironi ile cıkmssın demektir yola ozaman sen sosyalist degil bir avuç özentiden baska bir sey degilsindir.
Senin ulkende sol bin parcaya bölunmus pkk denilen it surusu basta olmak uzere bir çok örgut kendini sosyalimze yamaya calısırken yok ulusalcılar kemalistler diye kendi içinde birbirlerini yiyiyor iken ancak sosyalistim dersin sonra cebinde samsun paketi,içinde marlboro,kolunda 2500$ lık saatle mitinglere gidersin..
oryantel perincek bir dönem komün bir dönem ulusalcı bir dönem milliyetci olur adı işci partisi diye oy verirsin
sonra her milletini vatanını sevene faşist faşist diyip bir taraflarını yırtarsın starbucks elinde jean götunde das kapital okuyup destanlar sallarsın..hadi canım hadi
simdi her solcu komunist degilse her milletini vatanını sevende faşist degildir sözum meclisden dısardır.
-
sosyalistler vatanini sevmez mi ?
-
Sosyalizm polis jopunun , cilasıdır.
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
sosyalistler vatanini sevmez mi ?
-----------------------------sen sus lan, pis gomonost.. :)
-
Tek yol devrim ;)