Soyluların Tarihi Bağlantılarını Keşfedin
-
Şeyh bence sadece erkek bireyler (padisah) soy ağacında olmalı. Tikladigin zaman anne, kardeş vs görülmeli. Güzel çalışma.
-
@futurist tek tek video yapamam herkese ama youtubeda ilgili belgesellere linkler bağlarım
@zgmanco onu yapmak doğru olmaz ama eşlerin ailelerini göstermesin diye bir button eklersem baya azalır ekrandaki nodelar
-
Anladım şeyh. Şimdi browser üzerinden öyle bir üstten inceledim. Baya güzel yapmışsın. Ellerine sağlık. Daha detaylı şeyler öğrenmek istersen (Osmanlı Devleti ile ilgili) Diyanet İslam Ansiklopedisi'ni de incelemeni tavsiye ederim. Farklı Türk devletleri için benzer çalışmalar yapmak istersen Türkler Ansiklopedisi'ni inceleyebilirsin. Detaylı bakmak için yazılmış kült eserlere bakabilirsin (Ahmet Taşağıl'ın Göktürkler ile ilgili çalışması gibi), Oğuz boylarıyla ilgili bir çalışma yapmak istersen Faruk Sümer'in kült eserini inceleyebilirsin. PDF bulamayabilirsiniz ama. Karadeniz'in kuzeyindeki devletler ve Türkistan sahasındaki aileler için en doğru bilgiyi Rusça yazılmış eserlerde bulabilirsin. Rus wikipedia sayfasının bizlerle ilgili baya kapsamlı bilgiler içerdiğini düşünüyorum özellikle İslam öncesi için. Tarih mezunuyum, danışmak istediğiniz bir konu olursa bana yazabilirsiniz.
-
Talep ne yönde ise sen de ona göre derlemeni ilerlet veya zenginleştir.sadelikten kaçınma detay boğucu gelebilir,benim için çin gizlidir ama Britanya veya batı Avrupa soylularından eski ve yazılı kaynaklara olduğu için külttür.türkler de soya önem vermekten öte töre öne çıktığı için geçmiş dönemler için veri olan güzel yabancı ve yerli kaynaklardan yararlanabilirsin.
-
2 alt, 2 ust soy dursun ama yukarida bahsedildigi gibi soyu devam ettiren es gozuksun digerleri yanda +15 wifes gibi gosterilsin, merak eden tiklayip diger 15 esini de gorebilsin.
bir de paylas bolumunun oldugu yere detayli bilgi icin gibi ekleyip wikipedia ya falan yonlendirirse ya da baska bir kaynaga olursa daha iyi olur diye dusunuyorum.
-
Hocam api ile osmanlı tahrir arşivlerini çekebilir misiniz , yoksa elle manüel mi girdiniz
Emeğinize sağlık
-
Şeyh Secere bilimi ile ilgilenen birine paylaştım adam harika dedi eline sağlık = )
-
çizgiler renkleniyor ya, tıklanınca renkli kalsa da takip edebilsek. boşluğa veya başka çizgiye tıklanınca değişir
birde "taç giyme" tarih kısmı ingilizce kalmış...
birde mesela çocukları bölümünde bir isme tıklanınca sayfa yenileniyor ama çocuk ekranda değil. ortalansa felan
Jinpachi tarafından 23/Nis/23 21:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Maria Palaiologina 1.murad'ın eşi olarak girilmiş internette bir moğolun karısı yazıyor
-
Fikir 1:
soyluları tarihsel sırayla yukarıdan aşağı listele; liste ekranın tam ortasında olsun. listenin üstüne gelindiğinde sola bir menü açılsın üzerinde geçmişi yazsın, sağa bir menü açılsın geleceği yazsın. üzerindeyken kardeşleri ve yaşıtları yazsın kuzenler vs.
geçmişine tıkladığında bir sola atsın orda anası babası yazsın babasına tıklarsa babasının anası babası dıdısı şeklinde devam etsin bu sefer babasını merkez alsın. yani kime tıklarsa merkeze onu alacak sağlı sollu inceletecek. alta da inceleme geçmişi eklersin ahtapot harita falan eklersin, böyle gezmesi çok zevkli değil.