folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Soyluların Tarihi Bağlantılarını Keşfedin

Soyluların Tarihi Bağlantılarını Keşfedin

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zgmanco
    zgmanco's avatar
    Erkek

Şeyh bence sadece erkek bireyler (padisah) soy ağacında olmalı. Tikladigin zaman anne, kardeş vs görülmeli. Güzel çalışma.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

@futurist tek tek video yapamam herkese ama youtubeda ilgili belgesellere linkler bağlarım

@zgmanco onu yapmak doğru olmaz ama eşlerin ailelerini göstermesin diye bir button eklersem baya azalır ekrandaki nodelar

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zgmanco
    zgmanco's avatar
    Erkek

Anladım şeyh. Şimdi browser üzerinden öyle bir üstten inceledim. Baya güzel yapmışsın. Ellerine sağlık. Daha detaylı şeyler öğrenmek istersen (Osmanlı Devleti ile ilgili) Diyanet İslam Ansiklopedisi'ni de incelemeni tavsiye ederim. Farklı Türk devletleri için benzer çalışmalar yapmak istersen Türkler Ansiklopedisi'ni inceleyebilirsin. Detaylı bakmak için yazılmış kült eserlere bakabilirsin (Ahmet Taşağıl'ın Göktürkler ile ilgili çalışması gibi), Oğuz boylarıyla ilgili bir çalışma yapmak istersen Faruk Sümer'in kült eserini inceleyebilirsin. PDF bulamayabilirsiniz ama. Karadeniz'in kuzeyindeki devletler ve Türkistan sahasındaki aileler için en doğru bilgiyi Rusça yazılmış eserlerde bulabilirsin. Rus wikipedia sayfasının bizlerle ilgili baya kapsamlı bilgiler içerdiğini düşünüyorum özellikle İslam öncesi için. Tarih mezunuyum, danışmak istediğiniz bir konu olursa bana yazabilirsiniz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Talep ne yönde ise sen de ona göre derlemeni ilerlet veya zenginleştir.sadelikten kaçınma detay boğucu gelebilir,benim için çin gizlidir ama Britanya veya batı Avrupa soylularından eski ve yazılı kaynaklara olduğu için külttür.türkler de soya önem vermekten öte töre öne çıktığı için geçmiş dönemler için veri olan güzel yabancı ve yerli  kaynaklardan yararlanabilirsin.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

2 alt, 2 ust soy dursun ama yukarida bahsedildigi gibi soyu devam ettiren es gozuksun digerleri yanda +15 wifes gibi gosterilsin, merak eden tiklayip diger 15 esini de gorebilsin.

bir de paylas bolumunun oldugu yere detayli bilgi icin gibi ekleyip wikipedia ya falan yonlendirirse ya da baska bir kaynaga olursa daha iyi olur diye dusunuyorum.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Erkek

Hocam api ile osmanlı tahrir arşivlerini çekebilir misiniz , yoksa elle manüel mi girdiniz

Emeğinize sağlık 

Bazen Varsın , Bazen Yoksun...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    helyum_pasha
    helyum_pasha's avatar
    Erkek

Şeyh Secere bilimi ile ilgilenen birine paylaştım adam harika dedi eline sağlık = ) 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jinpachi
    Jinpachi's avatar
    Erkek

çizgiler renkleniyor ya, tıklanınca renkli kalsa da takip edebilsek. boşluğa veya başka çizgiye tıklanınca değişir

birde "taç giyme" tarih kısmı ingilizce kalmış...

birde mesela çocukları bölümünde bir isme tıklanınca sayfa yenileniyor ama çocuk ekranda değil. ortalansa felan

Jinpachi tarafından 23/Nis/23 21:55 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşa, Öl...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Varg
    Varg's avatar
    Erkek

Maria Palaiologina 1.murad'ın eşi olarak girilmiş internette bir moğolun karısı yazıyor

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Fikir 1:

soyluları tarihsel sırayla yukarıdan aşağı listele; liste ekranın tam ortasında olsun. listenin üstüne gelindiğinde sola bir menü açılsın üzerinde geçmişi yazsın, sağa bir menü açılsın geleceği yazsın. üzerindeyken kardeşleri ve yaşıtları yazsın kuzenler vs.

geçmişine tıkladığında bir sola atsın orda anası babası yazsın babasına tıklarsa babasının anası babası dıdısı şeklinde devam etsin bu sefer babasını merkez alsın. yani kime tıklarsa merkeze onu alacak sağlı sollu inceletecek. alta da inceleme geçmişi eklersin ahtapot harita falan eklersin, böyle gezmesi çok zevkli değil.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 7124 Toplam Mesaj: 52
osmanlı soylu kral osmanoğlu royalmapper royal soy ağacı