folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder SSD Kullananların Bilmesi Gerekenler

SSD Kullananların Bilmesi Gerekenler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Aha 90 gunluk disk fail vermis. Yanliz onun sensorumu bozuk 100 derece diyor mangaldami calistiriyosun hacim diski

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

Mr. Şeyh, eğer normal hddyi C:\, OS yi D:\ gösterir ve registry den program files dosyasını C:\ ye zorlarsan bütün sorunlarına temüz çözüm bulmuş olursun :)))

Çok sıkılıyom
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

peki şeyhim yakın zamanda SSD almıcak birisi olarak (para yok + bu yazdıpından sonra baya bi geç alırım :D) ;

dediğin gibi yaptık diyelim. PF aslında D ye geçti HDDye, peki SSD uçunca bunun eseri olarak D dei izimiz PF cortluyo mu?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Hocam SSD + RAID kullanmak mantiklimi sence;

Sorma sebebim su Ben bir OCZ Vertex (guya 5 yil garanti veriyorlar) disk aldim 120 GBlik

Birde ODD diye gecen CD-Rom yuvasina HDD takmami saglayan bir aparat ile notebookumda 750'lik normal bir disk kullaniyorum.

yaptigim projeler HDD'de duruyor. vmWarelerim de HDD'nin icerisinde. fakat SQL dosyalarim (MySql ve MsSql) C surucusunde.

Duzenli yedek aliyorum kilitlenme ihtimaline karsilik.

Ram Updatei yaptim 8gb ram var cihazimda artik dahada  Update de edemiyorum. vmWare icin pagefile actim. Pagefile'i da SSD'ye koydum ki daha hizli calisin :)

aklimdaki dusunce su ki o kadar para verim SSD aliyorsam bozulacak die kullanmaktan cekinmemeliyim.

Yaptigim mantik dogrumu sizcede diye bir danismak istedim.

ayriyetten ssd'yi normal diske gunluk yedeklemeninde bir kolay yolunu bulmak lazim :)

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

ssdlere işletim sistemini kurup kullanırsak patlasa bile sadece işletim sistemi gider benim elimde bir ssd disk var intelin 120 gb windows 7 yüklü ve windows 7 de gelen perfomans etkisinde normal diske göre %60 civarında bir performans etkisi var açılış olsun yazma silme tekrar yazma çok daha hızlı onun için işletim sisteminde kullanmak daha mantıklı yedek lemek için ise normal diskleri tercih ediyorum.

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hocam TRIM desteğinin asıl amacı bu boktan patlama olayını insanlara çok daha geç yaşatmak. Mesela trim destekSİZ bir SSD birim kullanımda 2 yılda patlıyorsa, trim destekli ssd aynı birim kullanımda 5-6 yılda felan patlıyor. Buda zaten bir sistemin temel ömrü diyebiliriz.

Ancak Trim özelliğini işletim sistemininde desteklemesi ve bu özelliğin etkinleştirilmesi gerek.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Aha 90 gunluk disk fail vermis. Yanliz onun sensorumu bozuk 100 derece diyor mangaldami calistiriyosun hacim diski

blue screen verip duruyor şeyh amına goduğum bundanmiş demekki şimdi değiştirecem diski

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

altın değerinde bilgiler

şimdiden önlem almaya başlamalı

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

macbook larin cogunda ssd var,

bu canavar otesi macbook cihazlar boyle birkac yilda oluyor o zaman.

macbook kullanipta bilgilerimi yedekliyeyim diyeni pek gormedim ben.

macbooklarda farkli bir ssd mi kullaniliyor veya ne kadar farkli bir ssd olabilir ki ?

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

peki şeyhim yakın zamanda SSD almıcak birisi olarak (para yok + bu yazdıpından sonra baya bi geç alırım :D) ;

dediğin gibi yaptık diyelim. PF aslında D ye geçti HDDye, peki SSD uçunca bunun eseri olarak D dei izimiz PF cortluyo mu?

D:\Program files i C:\program filesa hardlink yaptıysan hayır SSD uçarsa D: deki sağlam kalır.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 8002 Toplam Mesaj: 54