SSD Kullananların Bilmesi Gerekenler
-
Aha 90 gunluk disk fail vermis. Yanliz onun sensorumu bozuk 100 derece diyor mangaldami calistiriyosun hacim diski
-
Mr. Şeyh, eğer normal hddyi C:\, OS yi D:\ gösterir ve registry den program files dosyasını C:\ ye zorlarsan bütün sorunlarına temüz çözüm bulmuş olursun :)))
-
peki şeyhim yakın zamanda SSD almıcak birisi olarak (para yok + bu yazdıpından sonra baya bi geç alırım :D) ;
dediğin gibi yaptık diyelim. PF aslında D ye geçti HDDye, peki SSD uçunca bunun eseri olarak D dei izimiz PF cortluyo mu?
-
Hocam SSD + RAID kullanmak mantiklimi sence;
Sorma sebebim su Ben bir OCZ Vertex (guya 5 yil garanti veriyorlar) disk aldim 120 GBlik
Birde ODD diye gecen CD-Rom yuvasina HDD takmami saglayan bir aparat ile notebookumda 750'lik normal bir disk kullaniyorum.
yaptigim projeler HDD'de duruyor. vmWarelerim de HDD'nin icerisinde. fakat SQL dosyalarim (MySql ve MsSql) C surucusunde.
Duzenli yedek aliyorum kilitlenme ihtimaline karsilik.
Ram Updatei yaptim 8gb ram var cihazimda artik dahada Update de edemiyorum. vmWare icin pagefile actim. Pagefile'i da SSD'ye koydum ki daha hizli calisin :)
aklimdaki dusunce su ki o kadar para verim SSD aliyorsam bozulacak die kullanmaktan cekinmemeliyim.
Yaptigim mantik dogrumu sizcede diye bir danismak istedim.
ayriyetten ssd'yi normal diske gunluk yedeklemeninde bir kolay yolunu bulmak lazim :)
-
ssdlere işletim sistemini kurup kullanırsak patlasa bile sadece işletim sistemi gider benim elimde bir ssd disk var intelin 120 gb windows 7 yüklü ve windows 7 de gelen perfomans etkisinde normal diske göre %60 civarında bir performans etkisi var açılış olsun yazma silme tekrar yazma çok daha hızlı onun için işletim sisteminde kullanmak daha mantıklı yedek lemek için ise normal diskleri tercih ediyorum.
-
Hocam TRIM desteğinin asıl amacı bu boktan patlama olayını insanlara çok daha geç yaşatmak. Mesela trim destekSİZ bir SSD birim kullanımda 2 yılda patlıyorsa, trim destekli ssd aynı birim kullanımda 5-6 yılda felan patlıyor. Buda zaten bir sistemin temel ömrü diyebiliriz.
Ancak Trim özelliğini işletim sistemininde desteklemesi ve bu özelliğin etkinleştirilmesi gerek.
-
HolyOne bunu yazdı
Aha 90 gunluk disk fail vermis. Yanliz onun sensorumu bozuk 100 derece diyor mangaldami calistiriyosun hacim diski
blue screen verip duruyor şeyh amına goduğum bundanmiş demekki şimdi değiştirecem diski
-
altın değerinde bilgiler
şimdiden önlem almaya başlamalı
-
macbook larin cogunda ssd var,
bu canavar otesi macbook cihazlar boyle birkac yilda oluyor o zaman.
macbook kullanipta bilgilerimi yedekliyeyim diyeni pek gormedim ben.
macbooklarda farkli bir ssd mi kullaniliyor veya ne kadar farkli bir ssd olabilir ki ?
-
joe_black bunu yazdı
peki şeyhim yakın zamanda SSD almıcak birisi olarak (para yok + bu yazdıpından sonra baya bi geç alırım :D) ;
dediğin gibi yaptık diyelim. PF aslında D ye geçti HDDye, peki SSD uçunca bunun eseri olarak D dei izimiz PF cortluyo mu?
D:\Program files i C:\program filesa hardlink yaptıysan hayır SSD uçarsa D: deki sağlam kalır.