SSD Kullananların Bilmesi Gerekenler
-
Olgunisik bunu yazdı2006 da aldığım emektar diüztüm içln ide ssd almak istiyorum. Mevcut hd yi söküp ssd yi takma niyetindeyim. çalışırmı acaba.
dvdrom varsa makinede. onun yerine slot takılabiliyor.
-
dvd rewiter var ama onu da kaybetmek istemem. Mevcut hdd yi ssd yapmak istiyorum.
-
Olgunisik bunu yazdıdvd rewiter var ama onu da kaybetmek istemem. Mevcut hdd yi ssd yapmak istiyorum.
harddisk'in sata olduğuna emin ol, sonra tak gitsin.
-
kaanstain bunu yazdızone bunu yazdı
http://www.sadecenotebook.com/Urun/Kingston-120-GB-V300-SSD-Disk-SATA3-pmu228831.html
hocalar burda diğer yerlerden ucuza bir ssd var
site güvenilir önceden pc aldığımız bir site.. fiyata ve özelliklere ne dersiniz?alt modelini kullandım, gayet memnundum.
Amerikada tanıdığın varsa getirttirebilirsin, 240gb Corsair Forge gt SSD 180$
hacı abi fiyat konusunda bi sıkıntı yok o halde..
amerikada tanıdık yok getirtmesi falanda sıkıntı olur şimdi o yüzden burdan alıcaz muhtemelen şimdi fiyat ve kalite analizi için bir araştırıyoruz :) -
zone bunu yazdıkaanstain bunu yazdızone bunu yazdı
http://www.sadecenotebook.com/Urun/Kingston-120-GB-V300-SSD-Disk-SATA3-pmu228831.html
hocalar burda diğer yerlerden ucuza bir ssd var
site güvenilir önceden pc aldığımız bir site.. fiyata ve özelliklere ne dersiniz?alt modelini kullandım, gayet memnundum.
Amerikada tanıdığın varsa getirttirebilirsin, 240gb Corsair Forge gt SSD 180$
hacı abi fiyat konusunda bi sıkıntı yok o halde..
amerikada tanıdık yok getirtmesi falanda sıkıntı olur şimdi o yüzden burdan alıcaz muhtemelen şimdi fiyat ve kalite analizi için bir araştırıyoruz :)ssd fiyatları inanılmaz şekilde değişiyor,
Eylül ayında getirttim ben Amerika'dan, 650'den 450'ye indi indi çıktı, şu an 550TL.
Geçen baktım 120gb Forge GT 230'TL idi şimdi 300 olmuş. İndirimi bekleyip vatandan düşür derim. 230TL 120gb için gayet uygun.
-
3 ay önce OCZ Vertex 4 256 GB aldım.
i7 makineye 7200 rpm lik hdd den sonra SSD takınca performans olarak 8-10 katı artış oldu diyebilirim. Photoshop CS6 yı açma süresi 4 saniye, sistem açılış 19 saniye ve birçok programı aynı anda çok rahat çalıştırabiliyorum. Dosya kopyalama hızı saniyede 350-400 mb. normal hdd ile 35-40 mb ı zorluyordu. Her ne kadar i7 makine de olsa "bilgisayar en yavaş parçası kadar hızda çalışır" mottosunu bizzat yaşamış oldum. Ancak bahsi geçen SSD ömründe benim de sıkıntılarım var. Şimdi ben bunu 4-5 sene rahat rahat kullanamayacak mıyım arkadaş, o kadar para bayıldık. Bu yazma çizme ömürleri felan oluyormuş, bu neye göre belirleniyor, bilgisayarın her açılış kapanışı mı, yoksa sisteme yaptığınız program, oyun vs yüklemeleri midir nedir?
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
3 ay önce OCZ Vertex 4 256 GB aldım.
i7 makineye 7200 rpm lik hdd den sonra SSD takınca performans olarak 8-10 katı artış oldu diyebilirim. Photoshop CS6 yı açma süresi 4 saniye, sistem açılış 19 saniye ve birçok programı aynı anda çok rahat çalıştırabiliyorum. Dosya kopyalama hızı saniyede 350-400 mb. normal hdd ile 35-40 mb ı zorluyordu. Her ne kadar i7 makine de olsa "bilgisayar en yavaş parçası kadar hızda çalışır" mottosunu bizzat yaşamış oldum. Ancak bahsi geçen SSD ömründe benim de sıkıntılarım var. Şimdi ben bunu 4-5 sene rahat rahat kullanamayacak mıyım arkadaş, o kadar para bayıldık. Bu yazma çizme ömürleri felan oluyormuş, bu neye göre belirleniyor, bilgisayarın her açılış kapanışı mı, yoksa sisteme yaptığınız program, oyun vs yüklemeleri midir nedir?
elektronik işi şans işi,
ssd'nin ömrünün bitip çalışmamasını duymadım hiç.
-
Ssd ler flash bellekler gibi belli bir okuma yazma limitleri var siz siz olun
Dropbox + GDrive + Mega + skydrive kullanin. Yoksa isiniz yas.
-
PanxeR bunu yazdı
Ssd ler flash bellekler gibi belli bir okuma yazma limitleri var siz siz olun
Dropbox + GDrive + Mega + skydrive kullanin. Yoksa isiniz yas.
hocam bu okuma yazma sayısı neye göre belirleniyor? sistem açık olduğu her an dosyaları okumuyor mu?
-
bu paylaşımından dolayı Holyone'a madalya verilmesini talep ediyorum.